Iniesta: Az az álmom, hogy a Barcában fejezzem be a karrierem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 11:43
null
Andrés Iniesta (felül) reméli, hamar megszületik az új megállapodás (Fotó: Action Images)
A spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) legutóbbi kiírását megnyerő FC Barcelona világklasszis középpályása, Andrés Iniesta azon reményének adott hangot, hogy pályafutását a katalánoknál fejezi majd be.

 



A 29 éves játékos szerződése csak 2015-ben jár le a gránátvörös-kékeknél, de a játékmester karrierje végéig a Barcelonában akar szerepelni.

Az Albaceténél nevelkedő Iniesta 1996-ban került a katalánokhoz, ahol a 2002–2003-as idényben mutatkozott be a felnőtt csapatnál, és eddig hat bajnoki címet, két Király-kupát, öt Spanyol Szuperkupát, három Bajnokok Ligáját, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnoki címet nyert, miközben a spanyol válogatottal U17-es és U19-es Európa-bajnokságot, két felnőtt Eb-t és egy világbajnoki címet ünnepelhetett.

„Az az álmom, hogy itt fejezem be a karrieremet – nyilatkozta Iniesta. – Mi mind ugyanazt akarjuk, remélhetőleg hamar meglesz az új szerződés.”

A spanyol középpályás jelenleg a Konföderációs Kupán szerepel a válogatottal.

„Jól kezdtünk, és ezen az úton is akarjuk folytatni. Be akartunk jutni az elődöntőbe, és ez sikerült is. Mindannyian elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a dolgok alakultak” – mondta a Barca játékosa.

„Kicsit megleptek a nézőtéri reakciók, nagyon jól fogadtak minket” – tette hozzá Iniesta.

Mint ismert, a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol válogatott csütörtökön Olaszországgal találkozik a brazíliai torna elődöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik