Felnéz Sergio Ramosra a Barcelona egyik legnagyobb ígérete

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 17:04
Pau Cubarsí akár már péntek este bemutatkozhat a spanyol válogatottban (Fotó: Getty Images)
Ma este megdöntheti Sergio Ramos csaknem 20 éve fennálló rekordját a Barcelona tehetsége, akinek az értékét már Robert Lewandowskiénál is magasabbra becsüli a Transfermarkt.

 

Néhány hét alatt hatalmasat fordult a világ Pau Cubarsíval. A Barcelona saját nevelésű védője március 12-én kezdőként kapott lehetőséget élete első BL-mérkőzésén, és nemhogy nem volt megilletődve, de olyan jól teljesített, hogy a Napoli ellen 3–1-re megnyert hazai nyolcaddöntő után a mérkőzés legjobbjának választották meg. Az Atlético Madrid otthonában 3–0-ra megnyert rangadót szintén végigjátszotta, ma este pedig a spanyol válogatottban is bemutatkozhat. Feltéve persze, hogy Luis de la Fuente szövetségi kapitány lehetőséget ad neki a Kolumbia elleni, Londonban rendezendő felkészülési mérkőzésen.

A saját nevelésű játékos január 22-én töltötte be a 17. életévét, és ha pályára lép a mai mérkőzésen, azzal ő lesz a spanyol nagyválogatott legfiatalabban bemutatkozó védője. A jelenlegi rekordot Sergio Ramos tartja, aki 2005 márciusában 18 évesen és 11 hónaposan játszott először a nemzeti csapatban, a Kína ellen 3–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen. Vagyis szinte borítékolható, hogy ha ma esetleg nem, később akkor is megdönti a rekordot a Barca futballistája. Aki azt is elárulta, hogy bár a katalánoknál nevelkedett, de mindig is példaképnek tartotta a korábban a Real Madridot erősítő Sergio Ramost.

„Egy álmom válik valóra azzal, ha bemutatkozhatok a válogatottban, és megdöntöm Sergio Ramos rekordját – idézte a Mundo Deportivo – Abszolút példakép számomra, de felnéztem Gerard Piquére és Carles Puyolra is. Viszont nem szeretném magamat senkihez hasonlítani. A legjobb tanácsot a szüleim adták a válogatott meccse előtt. Azt mondták, hogy ne izguljak, maradjak higgadt, legyek önmagam, és játsszak úgy, ahogy tudok.”

Kérdés persze, hogy hosszútávon is képes lesz-e ilyen jó teljesítményre, mindenesetre az figyelemre méltó, hogy néhány jó mérkőzés alatt a hússzorosára nőtt a becsült értéke a Transfermarkton. December 20-án még 1.5 millió euró volt a becsült értéke, a legutóbbi, március 21-i frissítés óta viszont már 25 millió euróra becsüli az értékét az oldal, és ezzel kissé meglepő módon a BL-győztes Ilkay Gündogant (16 millió euró) és Robert Lewandowskit (15 millió euró) is megelőzi.

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
21.30: Spanyolország–Kolumbia (Tv: Spíler2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik