Barcelona: Neymar apja a maradásért győzködte fiát, de…

Vágólapra másolva!
2017.08.05. 15:59
Neymar édesapja a Cadena COPE-nak elárulta, eleinte próbálta meggyőzni fiát, hogy maradjon az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

„Eleinte a katalánok oldalán álltam, próbáltam meggyőzni a fiamat a maradásról – árulta el Neymar Sr. – Azonban az igazgatótanács hozzáállása után meggondoltam magam. Ez Neymar döntése volt, arról álmodott, hogy elmegy. Nyugodt volt, kikérte a barátai, illetve a körülötte lévők tanácsát. Vágyott erre a kihívásra, követi a sorsát.”Neymar Sr. – Azonban az igazgatótanács hozzáállása után meggondoltam magam. Ez Neymar döntése volt, arról álmodott, hogy elmegy. Nyugodt volt, kikérte a barátai, illetve a körülötte lévők tanácsát. Vágyott erre a kihívásra, követi a sorsát.”

„Rengeteg bátorságot mutatott, joga volt az önálló választáshoz. A megfelelő pillanatra vártunk, arra, hogy legyen elég ideje, nyugalma ahhoz, hogy meghozza a döntését. A pillanat akkor jött el, amikor visszaérkezett Kínából. Ekkor felkerestük a Barcelonát, hogy Neymar távozni szeretne, illetve kértük a PSG-t, fizesse ki a fiam kivásárlási árát.”

„Neymar szerette volna megváltoztatni a sorsát. Számos kérdés vetődött fel, melyeket összefoglalni sem tudok. Roppant nehéz döntést hozott meg, rengeteg érzés kavargott benne, nem volt könnyű elhatároznia magát a váltás mellett.”

„Gondoljátok magatokat a helyzetembe. Ti, apaként mit tettetek volna? Mondtam volna meg neki, hogy maradjon, aztán másnap a fejemhez vágja, hogy nem hagytam őt távozni? A felelősség az enyém lenne. Ő futballozik, én segítem őt a karrierjében, egyengetem a pályafutását. Neymar nem akart vezető szerepet betölteni a Barcában. Ott van erre Messi, akit a fiam tisztel és szeret, ő a példaképe.”

„Én mindenkinek azt mondtam, Neymar Messi utódja lesz, de ő nem akart az lenni. Neymarnak a saját útját kell járnia, és el kell fogadnia a kihívást, ami most vár rá. Ez a hasonlítgatás Messi és a fiam számára sem volt korrekt. Neymar tudja, hogy Messi nem csupán Katalóniát képviseli, hanem az egész világ labdarúgását. Rengeteg tiszteletet mutatott felé, ám most már a saját útját kell járnia.”

„Elmehet bármelyik klubba, ő vezér lesz. Nem az a célja, hogy mindenképp ő legyen az első számú. Kockázatot vállalt. Azt hiszik, a Paris Saint-Germain garantálni tudja a fiamnak az Aranylabdát? Őrült, aki így gondolja. Sokkal könnyebb lett volna neki, ha marad a Barcelonában, ahol világsztárok veszik körül. Óriási félreértés van a szituációt illetően.”

„Sokan elfelejtik, hogyan működnek a dolgok. Érvényes szerződése volt a Barcával és ahhoz, hogy távozhasson, ki kellett fizetni a kivásárlási árát. Ez megtörtént. Mi egyenesek voltunk – előbb a klubnak szóltunk, nyélbe ütöttük az üzletet, ennyi, történet vége. Semmiféle probléma nem volt itt. Van egy záradék, ezt a játékos és a klub közösen határozta meg. Érthető?”

„Ha a Barcelona nem fizeti ki a huszonhatmillió eurós hűségbónuszt nekünk, azzal nem tudok mit tenni. Nem fogom zsarolni a csapatot. Jelenleg a gránátvörös-kékek elvesztették a támogatásomat. Addig a pontig még bíztam bennük. Ez a szerződésében egyértelműen ott van. Az összeg bónuszként jár neki azért, mert aláírta a legutóbbi szerződését, amivel egyúttal megnőhetett a kivásárlási ára is.”

Mint ismert, Neymarért 222 millió eurót fizetett a francia PSG az FC Barcelonának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik