PSG: 500 millió euróba kerülhet a Neymar-üzlet

Vágólapra másolva!
2017.08.02. 21:11
null
Plakátcsere a Camp Nounál – az újon már nincs rajta Neymar (Fotó: AFP)
A Sky Sports News értesülése szerint a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata megegyezett Neymarral, aki most már szinte biztos, hogy elhagyja a Barcelonát.

 

Neymar klubcseréje magasan a legdrágább lehet a labdarúgás történetében. A PSG-nek közel 500 millió eurójába (kb. 150 milliárd forint) kerülhet, beleszámítva a béreket, bónuszokat és a 222 milliós kivásárlási árat. A párizsiak a Sky szerint ötéves szerződésben állapodtak meg Neymarral, akinek éves alapfizetése nettó 30 millió euró (9 milliárd forint) lesz, azaz durván 25 millió forint naponta.

Az angol portál úgy tudja, Neymar július elején döntötte el, hogy távozik, miután nyaralása alatt Rio de Janeiro közelében apjával és a játékosügynök Pini Zahavival leült tárgyalni. Neymar 17 éves kora óta ismeri Zahavit, aki az egyik legközelebbi tanácsadója.

Egy Neymarhoz közeli spanyolországi forrás arról tájékoztatta a Skyt, hogy Neymarra hatalmas nyomás nehezedett, miután döntött a távozásáról, barcelonai csapattársai ugyanis megpróbálták rábeszélni a maradásra. Ugyanez a forrás azt is elmondta, a brazil klasszis tavaly nyáron közel került ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez igazoljon, de végül maradt a katalánoknál, most viszont a PSG-nek igent mondott.

„Az emberek azt gondolják majd, hogy ezt az egész ügyet a pénz mozgatta, de Neymar igazi vezérré akar válni új klubjánál. Szeretne független lenni és megnyerni az Aranylabdát. Szerinte ez Párizsban sikerülhet neki” – idézi forrását a Sky, amely szerint péntekig pont kerülhet az ügy végére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik