Barcelona: Neymar ügyvédei kifizették a 222 millió eurós árat

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 19:08
A Barcelona hivatalos honlapja bejelentette, hogy Neymar jogi képviselői a futballista nevében csütörtökön kifizették a 222 millió eurós kivásárlási árat, ami lehetővé teszi, hogy a brazil támadó a PSG-hez szerződjön. Neymar tehát már nem a Barca játékosa.

A katalán klub képviselői eljuttatják az üggyel kapcsolatos dokumentumokat az európai szövetségnek (UEFA), hogy megtehessék a szükséges (esetleg büntető jellegű) lépéseket.

Korábban a PSG akarta kifizetni az összeget, de a spanyol labdarúgóliga ezt nem fogadta el.

A Paris Saint-Germain számára nem jelentett volna akadályt a 222 millió euró, ám a La Liga szerint ezt a francia klub nem tudta volna kifizetni a pénzügyi fair play megszegése nélkül.

Most elhárult az egyik fontos akadály, hogy a futballista a PSG-hez szerződjön, bár még kérdés, hogyan reagál az UEFA, jóváhagyja-e a műveletet.

A Mundo Deportivo spanyol napilap csütörtöki beszámolója szerint a Barcelona és a spanyol liga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az UEFA-nál, amiért az nem tartja tiszteletben a pénzügyi fair play szabályait. Ezzel kapcsolatban az európai szövetség azt közölte, egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

A L'Équipe szerint Neymar 18.15-kor elhagyta barcelonai otthonát – édesapja társaságában, kék Audiban, mögöttük pedig egy másik autóban a barátai követték őket –, útjuk valószínűleg a repülőtérre vezetett, és csütörtök este meg is érkeznek a francia fővárosba. A francia sportlap hozzáteszi, a brazil játékos a szerződése aláírása után a Royal Monceau hotelben foglalja majd el a lakosztályát, közel a Diadalívhez. Extrém esetben az is elképzelhető, hogy Neymar ott lesz a PSG első 2017–2018-as bajnokiján, szombaton az Amiens elleni meccsen a Parc des Princes-ben.



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik