Barca: Neymar is bejelentette, távozna, de a liga közbeszólhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.02. 13:55
null
Neymar bejelentette a távozását
Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Barcelona felmentette a távozóban lévő Neymart az edzések látogatása alól, ezúttal pedig közleményben jelezte: a brazil csillag hivatalosan is tudatta a katalánokkal, hogy elhagyja a klubot, melynek a Barca eleget is tesz, amennyiben a PSG megadja a 222 millió eurós kifizetési árat. A La Liga elnöke azonban nem engedi ilyen könnyen a támadót, feljelentéssel készül.


A nyári átigazolási hírek nagy része rendszerint megmarad a pletyka szintjén, most azonban egyre valószínűbb, hogy Neymar valóban távozik a Barcelonától. A legfrissebb fejlemény szerint a brazil játékos az édesapján és ügynökén keresztül tájékoztatta a katalán klubot, hogy távozik az együttestől – ezt a hivatalos honlapján közölte a Barcelona.

A gránátvörös-kékek elengedik a brazil játékost, amennyiben a Paris Saint-Germain kifizeti az érte megszabott 222 millió eurós kivásárlási árat.

A spanyol labdarúgóliga (La Liga) elnöke, Javier Tebas azonban nem hagyja ennyiben a dolgot: állítása szerint nem engedélyezi az üzlet megköttetését, sőt, az UEFA-nál és az Európai Uniónál is feljelenti a párizsiakat, amiért megszegik a pénzügyi fair playt.

„A PSG szempontjából egyértelmű a pénzügyi doppingolás, amelyet állami segítséggel hajt végre – mondta Javier Tabas az As-nak. – Nagyobb kereskedelmi bevétellel rendelkezik, mint a Real Madrid vagy a Manchester United, ezek szerint a márkájának nagyobb az értéke... Ez nyilvánvalóan lehetetlen.”

„A probléma az, hogy Neymart olyan államilag támogatott klub veszi át, amelynek nem minden bevétele ellenőrizhető. Ha a katari szponzoroktól származó pénzösszeg sem teljesen ismert, akkor egyértelműen csalás történik. – folytatta a sportvezető. – Honnan van annyi pénze egy francia klubnak, miközben a jövedelemadó mértéke 75%? Az ilyen klubokat meg kell állítani, mert nemcsak a spanyol bajnokságra, hanem az egész futballra veszélyesek!”

Tabas azt is kifogásolja, hogy bár korábban az UEFA megbüntette a PSG-t a pénzügyi fair play megszegésért – 60 millió euró megfizetésére kötelezte, valamint egy évre kizárta az átigazolásokból –, később felmentette a klubot, és azóta sem zárta el az ügyet.

Ezek ismeretében úgy tűnik tehát, hogy Neymar ugyan közel került már a PSG-hez, tényleges átigazolására várni kell még, ugyanis tovább bonyolódik az ügye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik