Barcelona: hivatalos közlemény, elengedték Neymart

Vágólapra másolva!
2017.08.02. 10:18
null
Neymar elhagyja Barcelonát? (Fotó: AFP)
Sokat sejtető közleményt tett közzé a spanyol élvonalbeli Barcelona labdarúgócsapata. A távozóban lévő brazil szupersztár, Neymar a klub engedélyével kihagyhatta a szerda délelőtti tréninget, és a Reuters hírügynökségnek a klub egyik szóvivője megerősítette: a játékos távozik a klubtól. További részleteket azonban egyelőre nem közöltek a PSG-hez tartó futballista ügyével kapcsolatban.

 

Mint ismert, a Paris Saint-Germain már hetekkel ezelőtt megkörnyékezte Neymart, a Barcelona kiválóságát. A 222 millió eurós kivásárlási árral bíró brazil támadóval kapcsolatban gyakorlatilag naponta jelentek meg a híresztelések, és most úgy tűnik, előrelépés történt az ügyében. A katalánok szűkszavú kommünikében jelezték: elengedték Neymart a szerda délelőtti tréningről.

A katalán média arról számolt be, hogy Neymar azért ott volt a Barcelona edzőközpontjában szerda reggel, de csak azért, hogy elköszönjön a csapattársaktól. Ugyanis Párizs felé veszi az irányt, hogy az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon átessen, majd aláírja szerződését a PSG-vel. A Barcelona felkészült Neymar távozására, két támadót szemelt ki a pótlására.

A 25 éves brazil válogatott támadó klubváltására utal az is, hogy ügynöke, Wagner Ribeiro már Párizsban tartózkodik, amit nem is titkolt a nagyvilág előtt. „Párizs csodálatos, az Eiffel-torony, a borok, a gasztronómia és a futball."


A Barcelona egyik szóvivője a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy Neymar valóban távozik a klubtól (és csak elbúcsúzni ment a társaktól a szerda délelőtti gyakorlásra), ám bővebb tájékoztatást csak későbbre ígért.

Neymar 2013-ban szerződött a Barcelonához a Santostól, a katalánoknál pedig alapemberré vált. A legutóbbi szezonban 45 tétmérkőzésen 20 gól és 27 gólpassz fűződött a nevéhez. Kontraktusa 2021-ig érvényes a klubnál, kivásárlási ára 222 millió euró. A PSG-nek tehát mélyen a zsebébe kell nyúlnia.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik