Barcelona: a sevillai sikeredző jöhet, ha Enrique nem folytatja

Vágólapra másolva!
2016.11.08. 14:37
null
Sampaoli a következő vezetőedző a Barcelonánál? (Fotó: Reuters)
Az elmúlt időszak jó eredményei miatt a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetősége szeretné meghosszabbítani Luis Enrique vezetőedzői szerződését, ám a tréner a szezon végéig elzárkózott ennek a tárgyalásától. Ha nem írja alá a hosszabbítást, jöhet a Sevilla sikertrénere…

A Mirror szerint Luis Enrique egyelőre nem nagyon tárgyal az új kontraktusról, mert elképzelhető, hogy nem hosszabbítja meg. Az asztúriai szakember korábban kijelentette, hogy Pep Guardiolához hasonlóan ő is hosszabb szabadságra mehet, miután lejár a szerződése. Ez 2017 nyarán esedékes. „Ha nem edzősködöm tovább, akkor az az energiahiány miatt lesz.”

A Barcelona jövőre mindenképpen megpróbál tárgyalni Enriquével, de természetes, hogy már a helyettesítésén gondolkodik, ha nem jön össze a hosszabbítás. A Mirror szerint Jorge Sampaoli, a Sevilla vezetőedzője is jöhet a katalán kispadra.

A spanyol média érdeklődéssel figyelte, hogy a hétvégi Sevilla–Barcelona (1–2) bajnoki után Javier Mascherano, Neymar és Lionel Messi külön üdvözölte Sampaolit, mert ritka, hogy játékosok ekkora figyelmet fordítsanak az ellenfél trénerére.

Az argentin Sampaoli sohasem titkolta, hogy tetszik neki a Barcelona stílusa, különösen a Guardiola-féle játék. „Kedvelem Guardiolát, mert az egyetlen, aki megalkotja a játékot. A többiek a játékosokhoz igazítják a stílust.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik