A TOP 10 (+1) nyári spanyol átigazolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 21:49
null
Jelenleg Neymar vezet – de meddig? (Fotók: Action Images)
Nem mondjuk, hogy teljesen alaptalan az az olvasói felvetés, hogy amikor az újságírók kínjukban már végképpen nem tudnak írni, akkor mindenféle TOP-listákat izzadnak ki magukból, karakterszámban és az eredetiségben a lapzártát messzemenően szem előtt tartva; de mentségünkre legyen mondva, évek óta hagyomány már a nyár tíz legdrágább vételének listázása sorozatunkban. A spanyol labdarúgó-bajnokság 10, pontosabban 10+1 legtöbb pénzt megmozgató érkezőjének számba vételekor, mi tagadás, mi magunk is meglepődtünk.

 

 

10. Daniel Carvajal

Kezdjük rögtön azzal a Daniel Carvajallal, aki több szempontból is kakukktojás: védők eleve ritkán tagjai déli országokban a toptranszfereknek, másrészt a 21 éves jobbhátvédet tavaly adta el a mostani vevő, a Real Madrid a Bayer Leverkusennek, ötmillióért. No és egy olyan opcióval, hogy záros határidőn belül visszaviheti, és mivel a spanyol legényke kiváló játéka mellett mindössze nyolc gólpasszt adott, Madridban pedig sem Fábio Coentrao, sem Álvaro Arbeloa nem emelkedett korunk jobbhátvéd-ikonjai közé, még jóval Carlo Ancelotti érkezte előtt (!) visszavitele mellett döntöttek a realos vezetők. Nettó másfélmillióért érett jó játékossá egy ígéret: bombaüzlet. Jelzésértékű, hogy végigjátszotta Ancelotti első bajnokiját, lendületes futballja sokat segít majd a támadásokban.

9. Léo Baptistao

Ahhoz képest, hogy David Villa lett az Atlético Madrid első számú nyári vétele, Falcao örököse, valósággal aprópénzért szerezték meg, a tartós bérlet (Egy a jelszónk, tartós bérlet!) összesen nem kerül annyiba, amennyit Léo Baptistaóért fizetett az Atleti a Rayo Vallecanónak. A húszéves, hétmillióért vett brazil-olasz középcsatár a jövő embere, ez egyértelmű, tiniként hét gólt vágni és hét gólpasszt adni egyetlen komolyabb bajnokságban sem lebecsülendő, hát még a La Ligában. Érdekesség, hogy Baptistaót többször is látta játszani Sir Alex Ferguson, kacérkodott is leigazolásával, de mégsem volt rá vevő a Manchester United. A brazil ék biztatóan mutatkozott be, csereként játszott húsz percet az idénynyitón, és máris adott egy gólpasszt.

Bacca belga gólkirályként érkezett
Bacca belga gólkirályként érkezett

8. Carlos Bacca

Újabb dél-amerikai a listán, de ő sem szülőkontinenséről érkezett a Primera Divisiónba, hanem a belga FC Bruges-től. A 26 esztendős kolumbiai csatár Álvaro Negredo helyére került a Sevillába, odahaza a csodás nevű CF Barranquillában, valamint a Minervenben és az Atlético Juniorban rúgta a labdát, a gólokat és a védőket, egészen addig, hogy a világ egyik legveszélyesebb országának egyik legveszélyesebb éke lett. Az FC Bruges 1.5 milliót fizetett érte 2012-ben, és a Jamie Foxx-tekintetű Bacca először felvette a ritmust, majd annak birtokában az elmúlt idényben 28 gólt táncolt ki magából. Hétmillióért került Andalúziába, ügyeit egyébként az a Vos Marketing nevű cég viszi, amely Villa és az egykori valenciai szélső, jelenleg klubnélküli Vicente ügyeit is intézi. A Negredo-ügyből okulva kivásárlási ára 30 millió euró lett.

7. Kévin Gameiro


A kiváló francia támadónak volt mersze otthagyni a PSG-t, ahogyan azt nemrégiben kiveséztük a Ligue 1 távozóit lajstromozva, a válogatottat és a 2014-es világbajnokságot szem előtt tartva. Gameiro a PSG-nél ugyan nem váltotta meg a világot, de évi 3.4 milliót keresett. Ennyit biztosan nem kap új klubjától, amely 7.5 milliós árát is csak három év alatt törlesztgeti majd a párizsiaknak.

6. Dorlan Pabón

A Valencia nem tudott évi 1.6 milliónál magasabb bért fizetni Gameirónak, le is maradt róla, viszont csak megtalálták a „denevéresek" a nyáron eladott Roberto Soldado utódát: Dorlan Pabónért nyolcmilliót kasszírozhatott a mexikói Monterrey. Pabón is kolumbiai (erős kis csatársort várhatunk tőlük a jövő évi vébén), korábban a Parma és a Real Betis kötelékében is beleszagolt már a topligák légkörébe. Pabónt egyébként 2012-ben vette meg a Parma, de el sem hinné a kedves olvasó, hogy gyorsan kölcsön-, majd eladta. Nem szokása ez annak a klubnak... Pabón betises vendégjátéka alkalmából 17 bajnokin nyolcszor volt eredményes, plusz négy gólt előkészített, de az olaszok eladták 4.8 millióért a Monterreynek (négymillióért szerezték meg egyébként játékjogát az Atlético Nacionaltól). Négy ottani mérkőzés és három találat után alkudott meg rá a Valencia, így lett újabb klubja a támadónak: 13 hónap alatt immáron negyedszer.

5. Benat Etxebarria

Újabb meglepő név listánkon: egyrészt Benat Etxebarria nem az a kimondott futballsztár, másrészt az Athletic Bilbao sem minden nap fizet nyolcmillió eurót valakiért. Sőt, nála többet csak Roberto Ríosért adtak, még 1997-ben 12 mai millió eurót reckíroztak a középső védő megvételével a bilbaóiak. Etxebarria egyébként középső középpályás, és nem is akármilyen, hiszen háromszor már a felnőtt válogatottban is pályára lépett. Ideális korban van, az elmúlt idényben szórta a gólpasszokat (egyet adott első bilbaós bajnokiján is), egyébként pedig hazatért, mert Athletic-nevelés: 2009-ben került a helyi B-csapatból a Real Betis B-be a kissé lassan érő középpályás, ingyen. Ahhoz képest egyébként nem is fizettek érte sokat, hogy a transfermarkt.de szerint értéke 12 millió.

4. Bojan Krkic


Bizony, szorgos munkával és nem kevés balszerencsével koptatta ki magát korunk legnagyobb futballtálentumai közül a spanyol-szerb támadó. A még mindig csak 22 éves legénykét az AS Roma azzal a kitétellel vette meg két éve 12 millió euróért, hogy ezen a nyáron egymillóval többért visszaviszi a katalán gárda, ha a „farkasok" nem tartanak rá igény. Nos, a római kaland nem lett diadalmenet Krkicnek, most kölcsönben az Ajaxban építgetheti tovább magát, ahová egy idény erejéig adták kölcsön, egy újabb kölcsönidény lehetőségével. Ez utóbbi lehetőség már csak azért is meglepő, mert 2015-ben lejár szerződése a Barcelonával...

Isco nagyszerűen mutatkozott be a Realban
Isco nagyszerűen mutatkozott be a Realban

3. Isco

Az 1992-ben született támadó középpályás az egyik legígéretesebb spanyol tehetségből (a Valencia tartalékjai közül hatmillióért vitte el 2011-ben a Málaga) a nyár egyik legkeresettebb labdarúgója lett, aki akkor is elhagyja a Málagát, ha az nem zakkan össze anyagilag. Igaz, a déliek alaposan megkérték, és meg is kapták árát, hiszen Isco harmincmillióért váltott klubot (na ja, elszegényedni is csak stílusosan szabad). Bár a Manchester City is csábította, beérte kétmilliós bérrel Madridban, ahol első tétmérkőzése csodásra sikeredett: a hajrában győztes gólt szerzett. Nem csoda, ha Mesut Özil átadólistára került...

2. Asier Illarramendi

Carlo Ancelotti egyik legmeglepőbb nyári húzása az volt, hogy közel harminckét millió eurót fizettetett a Real Sociedadnak a középső középpályásért, Asier Illarramendiért. A 23 éves labdarúgó igazi luxusvétel volt a madridiaknál, már csak azért is, mert megvették a nyáron a brazil Casemirót, aki játszott is Ancelotti első bajnoki mérkőzésén (a spanyol kisebb sérüléssel bajlódik), és ugyebár posztján Xabi Alonso, Luka Modric és Sami Khedira is bevethető. Legalábbis ameddig még a Realhoz tartoznak...

1. Neymar

Gareth Bale felbukkanásáig az FC Barcelona áldozta a legtöbbet egy játékosért, igaz, egy nem akármilyen játékosért: hacsak valami baj nem történik vele, Neymar korunk egyik igazi világklasszisa lesz, záros határidőn belül. A Barca adósságai ellenére (nem egyedülálló dolog ez a La Ligában) csak talált számlája mélyén 57 millió eurót, amelyből csodálatos módon az eladó Santos és a Neymar játékjogát birtokló két cég kapott összesen 28 milliót (a klub húzta a rövidebbet, a sokkal rövidebbet), Neymar maga 30-at, míg az ügynökei beérték szolid kilencmillióval. Állítólag egy tízmilliós foglalót fizetett érte korábban a Barca, de ezt nem számítottuk bele az árba. Neymar első tétmérkőzésén csak perceket kapott, de az Atlético elleni szuperkupa-mérkőzésén megszerezte első „igazi" találatát új klubjában, ráadásul a lesérült Lionel Messit váltva. Külön öröm egyébként a katalánoknak, hogy Neymart éppen a Real Madrid elől szipkázták el, kivásárlási ára 190 millió lett. Egyébként Neymar a katalánok második legdrágább vétele lett a 69.5 millióba kerülő Zlatan Ibrahimovic mögött, és furcsa módon majdhogynem feleannyit kap majd a katalánoktól, mint a Santostól: hétmillió eurót.

Bale lehet a világ legdrágább játékosa
Bale lehet a világ legdrágább játékosa

+1: Gareth Bale

Meglehet, pillanatokon belül elmondhatjuk, hogy a walesi Gareth Bale éppen csak nem százas (akár csak egy hosszú évek óta dolgozó transzferológus), mert a Real Madrid a hírek szerint 99 millió eurót ad érte a Tottenhamnek.

Bale, kétség nincs felőle, bombaformában játszotta végig az elmúlt idényt, harcosan és gólerősen parádézik már évek óta, de hogy éppen ő legyen minden idők legdrágább labdarúgója?! Ízlés, pontosabban pénz kérdése, de picit több is ennél: megszerzésével finom pofont helyez el a Real Madrid mind a régi (Manchester United, Bayern München, az olasz csapatokról most ne is szóljunk), mind az új (PSG, Manchester City) nemzetközi riválisok orcáján. Mert megteheti ezt is.

Ne feledjük azért, az tény, hogy még egy lendületes, gólerős szélső játékos borzalmasan hiányzott az elmúlt időkben a Realból – azt most ne boncolgassuk, hogy egy megbízhatóan termelő középcsatár még jobban...

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B), Suso (k., Liverpool), Óscar Ustari (Boca Juniors, i.), Marcos Tébar (Girona, i.), Víctor Ibánez (Cartagena), Nélson (k., Palermo), Marco Torsiglieri (k., Metaliszt Harkiv)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (Ponferradina, i.), Iago Falqué (kv., Tottenham), Hernán Bernardello (Puebla), Carlos Calvo (Skoda Xanthi, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca), Mikel Rico (Granada, 2.800.000)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.), Raúl Fernández (k., Numancia, i.), Isma López (Sporting Gijón, i.), Jonás Ramalho (k., Girona, i.), Inigo Ruiz de Galarreta (k., Mirandés, i.), Iban Zubiaurre (Racing Santander, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Joel Robles (kv., Wigan), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 2.100.000), Roberto Jiménez (Benfica, 6.000.000), Daniel Aranzubia (Deportivo La Coruna, i.)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica), Rubén Pérez (k., Elche), Domingo Cisma (szl.), Rúben Micael (Sporting Braga, 3.000.000), Jorge Pulido (Real Madrid B, i.), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Domingo Cisma (Elche, i.), Sergio Asenjo (k., Villarreal), Roberto Jiménez (k., Olympiakosz, i.), Pizzi (Benfica, 6.000.000)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 2.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax), Rafinha (k., Celta Vigo), Thiago Alcántara (Bayern München, 20.000.000)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000), Markus Steinhöfer (FC Basel, i.), Braian Rodríguez (Huachipato, 1.000.000), Jordi Figueras (FC Bruges, 300.000), Vincenzo Rennella (Genoa, i.), Dídac Vila (k., Milan), Xavi Torres (Getafe, 2.800.000)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (Las Palmas, i.), Casto (szl.), Jonathan Pereira (Villarreal), Salvador Agra (k., Braga), Mario Álvarez (FK Baku, i.), Vincenzo Rennella (k., Lugo, i.), Fabri (Deportivo La Coruna, i.), Álex Martínez (k., Real Murcia, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar), Rafinha (k., Barcelona), Levy Madinda (Celta Vigo B)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón), Jota (k., Eibar), Natxo Insa (Antalyaspor)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.), Rubén Pérez (k., Atlético Madrid), Cristian Sapunaru (Real Zaragoza, i.), Domingo Cisma (Atlético Madrid, i.), Alberto Botía (k., Sevilla, i.), Javi Márquez (k., Mallorca), Carlos Sánchez (Rangers Talca, 600.000)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.), Leandro (Levante B, i.), Pelayo (k., Córdoba), Diego Rivas (k., Eibar, i.), Berry Powel (szerződését felbontották)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo), Sidnei (k., Benfica), Pizzi (k., Benfica), Jhon Córdoba (k., Querétaro, 225.000)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (San Lorenzo, i.), Juan Forlín (al-Rajjan, 3.500.000), Christian Alfonso (k., Alcorcón)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000), Sergio Escudero (Schalke, 500.000), Alexis (Sevilla)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000), Javier Arizmendi (Deportivo, i.), Daniel Güiza (Cerro Porteno, i.), Miguel Torres (Olympiakosz, 500.000), Xavi Torres (Real Betis, 2.800.000), Álex Pérez (k., Levszki Szófia, i.)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander), Alexandre Coeff (k., Udinese), Essaïd Belkalem (k., Udinese), Christian Bravo (k., Inter Zapresic), Oresztisz Karnezisz (k., Udinese), Odion Ighalo (Udinese)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.), Jona (k., Real Jaén), Ritchie Kitoko (k., Real Jaén), Iriney (Watford), Ikechi Anya (Watford), Manuel Lucena (Mirandés, i.), Esszaid Belkalem (k., Watford), Mikel Rico (Athletic Bilbao, 2.800.000)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.), Iván López (Levante B), José Higón (Levante B), Aloys Nong (RAEC Mons, 300.000), Rémi Gomis (Valenciennes, i.), Babá (k., Sevilla)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.), Dariusz Dudka (szl.), Iván López (Girona), José Luis Morales (k., Eibar, i.), Roger (k., Real Zaragoza, i.), Vicente Iborra (Sevilla, 6.000.000)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.), Marcos Angeleri (Estudiantes, 230.000), Roberto Chen (San Francisco FC, 400.000), Bartlomiej Pawlowski (k., Widzew Lódz, 300.000)
Távozott: Javier Saviola (Olympiakosz, i.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000), Júlio Baptista (Cruzeiro, i.), Rubén (Rayo Vallecano)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica), Maszud Sodzsaei (szl.), David Timor (k., Girona, i.), Nacho Zabal (Huesca, i.), Xavier Annunziata (Real Oviedo, i.), Rubén González (FK Baku, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 32.190.000)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 37.000.000), Raúl Albiol (Napoli, 12.000.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000), Mikel Abaroa (Eibar, i.), Esteban Granero (k., Queens Park)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 39.000.000), Mikel Abaroa (k., Real Unión)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000), Daniel Carrico (k., Reading), Julián (Sevilla B), Diogo Figueiras (Pacos Ferreira, 1.000.000), Kévin Gameiro (PSG, 7.500.000), Sebastián Cristóforo (Penarol, 2.250.000), Vicente Iborra (Levante, 6.000.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche), Álvaro Negredo (Manchester City, 25.000.000), José Campana (Crystal Palace, 2.000.000), Ibuszuki Hirosi (Valencia B), Alberto Botía (k., Elche, i.), Alexis (Getafe), Javi Hervás (k., Hércules), Gary Medel (Cardiff, 13.000.000), Babá (k., Levante), Javi Hervás (k., Hércules)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k., Chelsea), Juan Bernat (Valencia B), Hélder Postiga (Real Zaragoza, 3.000.000), Dorlan Pabón (Monterrey, 8.000.000)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (visszavonult), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche), Nelson Valdez (al-Dzsazira, 3.000.000), Fernando Gago (Boca Juniors, 1.700.000), Roberto Soldado (Tottenham, 30.000.000), Aly Cissokho (k., Liverpool, 1.000.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal), Humberto Osorio (k., San Martín, 1.000.000), Omar (Huesca), Humberto Osorio (San Martín), Heinz Barmettler (FC Vaduz, i.)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata), Dani Hernández (Aszterasz Tripolisz, i.), Alberto Bueno (Rayo Vallecano)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali), Rubén (Málaga), Saúl Níguez (k., Atlético Madrid B, i.), Joaquín Larrivey (Atlante), Leonel Galeano (Independiente), Alberto Bueno (Real Valladolid), Christian Cueva (k., Espanola)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), José Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.), Gabriel Machado (Syrianska, i.), Rafa García (Lugo, i.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 6.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000), Jonathan Pereira (Real Betis), Sergio Asenjo (k., Atlético Madrid), Gabriel Paulista (Vitória, 3.300.000)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jonathan Pereira (kv., Real Betis), Juanma (Alavés, i.), Gerard Bordas (Girona, i.), Javier Camunas (szf.)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania), Roger (k., Levante, i.), Sergio Cidoncha (k., Atlético Madrid B, i.)
Távozott: Cristian Sapunaru (Elche, i.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (kv., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (Bastia, i.), Sztefan Babovics (szl.), Hélder Postiga (Valencia, 3.000.000), Edu Oriol (szf.), Pintér Ádám (szf.), Franco Zuculini (szf.), Glenn Loovens (szf.), Apono (szf.), Ivan Obradovics (szf.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.), Thomas (k., Atlético Madrid B), Miguel Garcia (Orduspor, i.)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 6.000.000), Marvin Ogunjimi (k., Leuven), Javi Márquez (k., Elche, i.), Gianni Zuiverloon (Den Haag, i.)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000), Rudy (Cercle Bruges), Luisinho (Benfica, i.), Emmanuel Culio (Galatasaray), Cezary Wilk (Wisla Kraków, i.), Javier Arizmendi (Getafe, i.), Fabri (Real Betis, i.)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Valerón (Las Palmas, i.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid), Daniel Aranzubia (Atlético Madrid, i.), Zé Castro (szf.), Bruno Gama (Dnipro Dnipropetrovszk)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik