Villa Madridban, fillérekért? Bombaüzlet Atlético módra

Vágólapra másolva!
2013.07.12. 19:15
null
„Akciós vétel”: Villát jó áron szerezte meg az Atlético (Fotó: Reuters)
Az elmúlt héten a két spanyol gigász háza táján néztünk szét, ma a spanyol labdarúgó-bajnokság két másik élcsapata, az idén nyáron is igen agilis Atlético Madrid és a csődtől kerülgetett Valencia kerül górcső alá.

Mint tudjuk, a górcső, azaz a mikroszkóp a tudomány nélkülözhetetlen eszköze, és az ATLÉTICO MADRID vezetői diszciplinárisan, közgazdaságilag jól döntöttek, amikor eladták Radamel Falcaót. A 27 esztendős kolumbiai futballsólyom két éve 47 millióért érkezett a Portótól, előbb 36, majd 34 gólt termelt, így bőven megszolgálta ezt az összeget, mostanában pedig már nagyon menni akart – a Manchester United és a Chelsea elől viszont meglepő módon az újgazdag AS Monaco halászta el, 60 millióért. Az érdemei elismerése mellett elengedett Falcao a hercegségben évi 14 milliót keres majd, annyit, amennyit Zlatan Ibrahimovic Párizsban – az ilyen bérekkel értelemszerűen nem tudnak versenyezni a „matracosok”.

Falcao mellett távozott a portugál jobbhátvéd, Sílvio, akit ismét kölcsönadtak, a balbekk Domingo Cismával (a spanyol Cisma) nem hosszabbítottak, a még a Falcao-ügy oldalvizén megszerzett portugál középpályást, Rúben Micaelt hárommillióért elvitte a Braga, a cserekapust, az elmúlt idényben a Wiganben remeklő Joel Roblest pedig négymillióért megkapta az Everton.

Természetesen a nyár fő kérdése az volt, hogy kivel pótolják Falcaót, és mennyit szánnak megszerzésére? Ne feledjük, rá annak idején Sergio Agüero eladása miatt volt szükség, pontosabban annak köszönhetően vették meg Falcaót (az argentin minitámadóért 45 milliót adott a City), most viszont nem költötte el a 60 milliót az AM, csak ennek töredékét. De nehogy azt higgyük, hogy „aprópénzből” nem lehet jó üzletet csapni (lásd a Szvatopluk- vagy a Manhattan-transzfert): David Villa a Barcelonától holmi 5.1 millió euróért érkezett. A katalánoknál létszámfelettivé váló spanyolt a Tottenham, a Fiorentina, a Fenerbahce és az Arsenal is vitte volna a nyáron (az évi csaknem nyolcmilliót kereső, 2010-ben 40 millió euróért átigazolt támadónak jövőre lejárt volna szerződése), és a hírek szerint az angolok 10-14 milliót már ajánlottak is érte. Ezért is meglepő, hogy a két londoni élcsapat helyett Madridba költözött Villa („Megvertük az angolokat” – örvendezett az Atleti elnöke, Enrique Cerezo), ráadásul úgy, hogy az első évben az Atlético csupán 2.1 milliót fizet, ha a csatár a következő szezonban is a madridiak keretébe tartozik, esedékes a következő 2 millió, és az utolsó 1 millió eurót is megkapják a katalánok, ha Villa 2015-ig szóló kontraktusát egy évvel kitoldja. Azért akad egy szigorú kitétel is: a Barcelonáé Villa átigazolási díjának fele, ha az Atlético továbbadja.

Noha Villa 119 tétmérkőzésen 48 gólt szerzett a Barcában, összességében nem lehet elégedett, a legutóbbi idényben már egyértelműen kiegészítő embernek számított. Éppen ezért dúl benne a bizonyítási vágy, és ha sérülékeny testrészei engedik, minimum két igen termékeny idény még áll előtte. Villa a jelek szerint nem vágyott Londonba (bár édesapja szerint lélekben már felkészült a légióskodásra), a Barca pedig már csak azért is szerette volna eladni, mert Villa szerződése értelmében a következő idényben már 11 milliót keresett volna. Spanyol lapok szerint korábban nettó hatmilliót, hat és félmilliót kapott kézhez, Madridban nettó 4.5-öt fog, de bónuszokra is jogosult – egyébként Falcao is pont ennyit keresett, és ezzel ő volt a keret legjobban fizetettje.

Sokan összevetik az érte adott pénzt a viszonylag ismeretlen fiatalokért kipengetett euróhalmokkal – maradjunk annyiban, unortodox rezsicsökkentést hajtottak végre Barcelonában.

TRANSZFERHISTÓRIA
TÍZ ÉVE TÖRTÉNT
Hogy múlik, csapja meg a harcsa… Éppen tíz éve tette át székhelyét a Laziótól az Atlético Madridhoz a kőkemény harcos, az 1970-ben született Diego Pablo Simeone. A válogatottban 106/11-es mérleggel zárt „El Cholo” játszott már korábban is az Atléticóban, 1994 és 1996 között: a Sevillától érkezett, majd mai hatmillióért az Interhez távozott. Madridban volt kedvenc klubja, ő ott népkedvenc: 2005-ben hazaigazolt a Racinghoz, onnan vonult vissza sérülései miatt 2006 elején, pontosabban leült a kispadra; majd edzői minőségében az Estudiantes, a River Plate és a San Lorenzo után 2011-ben visszatért az Atletihez.
Diego Simeone (alul) laziósként is aprította a realosokat (Fotó: Action Images)
Diego Simeone (alul) laziósként is aprította a realosokat (Fotó: Action Images)


Jellemző módon Villa előtt egy húszéves csatár hétmillióért érkezett Madridba: a brazil-olasz Léo Baptistao az elmúlt idényben hét gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett a Rayo Vallecanóban, ráadásul úgy, hogy sokszor csereként szálldogált be. A fiatal rutinosan kiemelte odaigazolásában a magnetikus edző, Diego Simeone szerepét, és így tett a tréner honfitársa, Martín Demichelis is, aki a Málagától érkezett, ingyen. A már 32 éves védő-középpályás egy évre írt alá. Még tavasszal eldőlt, hogy a Danubio uruguayi középső védője, José Giménez is az Atléticóhoz igazol, de mivel ő még csak 18 esztendős, a tartalékok között fog játszani egy ideig. A kölcsönből visszatértek közül a portugál szélső, Pizzi és a spanyol középső középpályás, Rubén Pérez táplálhatja a legnagyobb reményeket a felkészülési időszakban.

Amely alatt Arda Turan, az immáron spanyol állampolgárságot is szerzett Diego Costa és Diego Godín is távozhat, hiszen angol élcsapatok hívják őket, Filipe Luísért 25 milliót ajánlott a Monaco – az viszont biztos, hogy Fernando Torrest nem tudják hazacsábítani ezen a nyáron. Ellenben érkezhet a Catania argentin balszellője, Alejandro Gómez (úgy tűnik, nyolcmillióért elengedik őt az olaszok), a karmester Diego ügyében viszont távol még az egymás tenyerébe csapás a Wolfsburggal (a B-terv itt a horvát Ivan Rakitic). Ügyükben konkrét ajánlatokat is tettek, és igaz ez a lyoni Lisandro Lópezre is, a firenzei Adem Ljajics ügynöke egyenesen Madridban tárgyalt; de felvetődött még a freiburgi középhátvéd, Matthias Ginter, a valladolidos középpályás, Patrick Ebert és Raúl Albiol neve is a klubnál. Érdekes, hogy csatárt még mindig keres Simeone, legújabban a szintén cataniás Gonzalo Bergessio nevét vetette fel az AS, akiért hétmilliót kér klubja, ő maga pedig évi kétmilliós bért. Nem lenne rossz vétel, lévén a Serie A-ban 13 gólt vágott, nem mellesleg kiosztott hat gólpasszt is.

Valdez előző idénybeli hat gólja után végleges szerződést kapott 
(Fotó: Reuters)
Valdez előző idénybeli hat gólja után végleges szerződést kapott (Fotó: Reuters)

A VALENCIÁNÁL nem kolbászból fonják mostanában a kerítést, ezért is jött jól, hogy a harcedzett középpályásért, Tino Costáért hétmillió eurót adott a Szpartak Moszkva. Mellette a 15 évet leszolgáló David Albeldától is búcsút vettek, a nemsokára 36 éves viharvert szűrővel nem hosszabbítottak. Érkezett viszont hárommillióért a rutinos paraguayi támadó, Nelson Valdez, akit már az előző idényre is kölcsönadott a Rubin Kazany, és kedvezményes áron a Levantétől a karmester Míchel (aki azért nem klasszis, mint a nagy Míchel volt, de bőven megéri a 420 ezer eurót, amennyiért visszavették a tavaly elengedett, azóta sokat fejlődő spanyolt). A rutinos, roppant hasznosan tevékenykedő szűrőért, Javi Fuegóért nem kérhetett pénzt a Rayo Vallecano, a saját nevelésű bal oldali mindenes, a sokszoros U-válogatott Juan Bernat pedig önköltséges érkező. Visszatért hazai vendégjátékából az örök ígéret, de még mindig csak 27 éves középpályás, Fernando Gago, akinek 2016-ig él szerződése a „denevéresekkel”, de fele játékjogát 1.3 millióért aligha el nem viszi most a Boca Juniors.

Nem lesz könnyű dolga az egykori szigorú védőnek, az újonnan kinevezett szakvezetőnek, Miroszlav Djukicsnak („Felébresztem az alvó oroszlánt” – dörögte bemutatásán), hiszen Roberto Soldadóért könnyen kifizetheti valaki a 30 milliós kivásárlási összeget (egy konkrét, 20 milliós ajánlat már érkezett is a Tottenhamtől), az első számú kapust, Diego Alvest az AS Roma csábítja, a cserekapus Vicente Guaitát és a védő Jérémy Mathieut a Barcelona, Adil Ramit a Napoli és a City vinné, Aly Cissokhót a Liverpool, Jonast a Sao Paulo, Éver Banegát pedig a Southampton.

TRANSZFERHISTÓRIA
HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT
Éppen húsz éve kaparintotta meg a félelmetes jugoszláv, majd szerb, majd montenegrói gólvadászt, Predrag Mijatovicsot a Valencia a Partizan Beogradtól tízmillió mai euróért. Három idény alatt 56 góllal hálálta meg mindezt, no és az ötmillió márkás évi álomfizetést. Az év játékosaként került innen a Real Madridhoz: az 1998-as Bajnokok Ligája-döntőn ő rúgta a győztes gólt a Juventus ellen, de mi magyarok is nagyon jól ismerjük, sőt, túl jól is, lévén az 1997-es Jugoszlávia elleni két vb-pótselejtezőn összesen hét gólt rúgott a magyar válogatottnak. Egy kevésbé sikeres firenzei kitérőt követően Valenciából, de a Levantétől vonult vissza, 2004-ben. 2006 és 2009 között a Real sportigazgatójaként dolgozott, ma játékosügynök.
Predrag Mijatovics Fiorentina-játékosként is betalált a Valenciának (Fotó: Action Images)
Predrag Mijatovics Fiorentina-játékosként is betalált a Valenciának (Fotó: Action Images)

Djukics ugyan ragaszkodik nyilatkozataiban ahhoz, hogy minden csillaga marad, de gúzsba kötve nem egyszerű oroszlánt keltegetni: a Valencia 355 millió eurós adósság alatt nyög, lemaradt a Bajnokok Ligájáról is – csak ez utóbbi közel 35 millió eurós bevételkiesés az insidespanishfootball.com szerint –, így játékoseladásokból kell előteremtenie csaknem ekkora összeget. Pontosabban ahhoz, hogy ne menjen tönkre az igen közeli jövőben, miközben a teljes keret eladása is csak az adósság felére lenne elegendő.

Meglehet, közel a megoldás, még ha ez nem is lesz mindenki ínyére: az emírségekbeli milliárdos, Szulajman al-Fahim még a tavasszal tárgyalt a valenciai vezetőkkel, és akkor azt mondta, hogy csak idő kérdése, hogy új tulajdonosa legyen a Valenciának. Egyelőre nem világos, hogy a Manchester City-tulajdonos Manszur bin Zajed al-Nahjan sejk jobbkezét, egyik képviselőjét delegálná Valenciába, vagy a kőgazdag üzletember al-Fahim önállóan fektetne be ott (és így lenne al-Fahim a valenciai alfahím). Június legvégén indultak újra egyébként a tárgyalások, immáron Manszur sejk „könyvvizsgálói” is megjelentek Valenciában.

Nos, az arab olajpénzek befolyására (mindkét értelemben) várni kell még Valenciában, ahol addig csak olyan üzletek jöhetnek szóba, mint Oriol Romeu kölcsönvétele a Chelsea-től, a 36 éves kapus, Manuel Almunia elcsábítása a Watfordtól, az osztrák csatár, Philipp Hosiner megvásárlása az Austria Wientől vagy a Djukics-kedvenc hátvéd, Antonio Rukavina játékjognak megvétele a Valladolidtól.


A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Carlos Calvo (szl.), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (szl.), Iago Falqué (kv., Tottenham)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 5.100.000)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 5.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (szl.), Casto (szl.), Fabri (szl.), Mario Álvarez (Elche, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Rafael Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (szl.)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.)
Távozott: Javier Saviola (szl.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica) , Maszud Sodzsaei (szl.), Xavier Annunziata (szl.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 38.949.900)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 38.949.900)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k, Chelsea)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (szl.), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (szl.), José Manuel Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 8.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania)
Távozott: Cristian Sapunaru (szl.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (szl., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (szl.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 8.000.000)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Carlos Valerón (szl.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik