Real Madrid: beindult a Bale-hadművelet!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 16:52
null
Gareth Bale a Real Madrid első számú célpontja (Fotó: Reuters, archív)
Az elmúlt hét napban nem unatkoztak a spanyol labdarúgás szerelmesei, ugyanis edzőt kellett cserélnie a Barcelonának, a Real Madridnál beindult a csatárkeringő, de a Sevilla, az Atlético Madrid és a Valencia sem ült karba tett kézzel.

 

 

Kezdjük a SEVILLÁVAL, ahol nyílt titok volt már hetek óta, hogy Álvaro Negredót a PSG-nél létszám feletti Kévin Gameiróval pótolnák: a francia csatár a párizsiaknál Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic és Ezequiel Lavezzi mögött csak negyedik számú embernek számított posztján, és ettől azért jóval többet érdemel. Már csak azért is, mert még nem adta fel világbajnoki álmait, és úgy gondolta, hogy máshol több játéklehetőséget kaphat. Nos, bár a francia sajtó szerint a párizsi vezetők marasztalták, de végül is Gameiro nagyon menni akart, és tízmillió euróért meg is kapta őt a Sevilla. Egyébként a 26 éves, portugál állampolgársággal is bíró Gameiro hosszú távon tervez Spanyolhonban, lévén 2018-ig írt alá, kivásárlási ára tekintélyes: 40 millió euró. Nem lesz könnyű dolga elődje pótlásával, lévén Negredo az elmúlt idényben 31 gólt vágott (25-öt a bajnokságban, 6-ot a Király-kupában).

Nem tétlenkedett az ATLÉTICO MADRID sem, igaz, a fanatikusok minden bizonnyal újabb sztárigazolásokat vártak, de be kellett érniük azokkal a hírekkel, miszerint a 31 éves balhátvéd, Domingo Cisma ingyen az Elchébe került (ő csak átszállójegyet váltott a madridiakhoz, lévén tavaly jött, szintén pénzmozgás nélkül), a remek képességű kapus, Sergio Asenjo pedig kölcsönbe a Villarrealhoz, vételi opcióval, hogy betöltse ott a még Diego López által hagyott űrt (az eddigi első számú kapuvédő, Juan Carlos egyébként hosszú hetekre kidőlt). Az AM-nél ugyebár a Chelsea-től kölcsönkapott Thibaut Courtois áll majd a ketrec előtt, helyettese a nyáron a tartalékok közül felkerült, kanadai születésű marokkói Bono lesz. Egyébként az Atleti már most megvenné egykori játékosát, Roberto Jiménezt a Real Zaragozától, hogy azzal a lendülettel kölcsönadja az Olympiakosznak, hiszen csak jövőre lenne rá igazán szüksége, lévén a potenciálisan világklasszis belga kapus megtartására kevés az esély. Jiménez neve egyébként ismerős lehet a szakavatott transzferolvasóknak, hiszen két éve hatalmas botrány lett klubváltásából: a Zaragoza 8.6 millióért kapta meg a Benficától, és az ügylet érdekességét az adta, hogy a zaragozai klub fuldoklott az adósságban, amely már akkor meghaladta a 110 millió eurót. Az ügylet bejelentése után, talán éppen a hitelezők megnyugtatása miatt, pontosított a spanyol klub: mindössze 86 ezer eurót fizetett, a fennmaradó összeget egy befektetési alap teremtette elő. Az eset akkora port vert fel, hogy amíg nem tisztázódott az átigazolás anyagi és jogi értelemben is, felfüggesztették a portugál tőzsdén a Benfica részvényeinek forgalmazását.

Érdekesség, hogy a klub elnöke, Enrique Cerezo bejelentette, Diegóra egyáltalán nincs pénzük, visszatérése esélytelen, ezután puccsszerűen bejelentkeztek az Arsenalnál Santi Cazorláért, aki háromszor annyiba, „bő” harmincmillióba kerülne. Annak azért örülnek a szurkolók, hogy Filipét sikerrel védik a Monacótól, Diego Godínt sem kerülgeti már a Chelsea és a Manchester City. Diego Simeone mester továbbra is csatárra vadászik, új hírekkel nem szolgálhatunk a két héttel ezelőttiekhez képest (lásd oldalt a belinkelt régebbi cikkek sorát), a legújabb szűrőkiszemelt viszont a dán William Kvist, a Stuttgart vikingje.

Külön említést érdemel Jorge Pulido esete, mert nem mindennapos, hogy az Atléticótól valaki a Real Madridhoz teszi át székhelyét – nos, a 22 éves hátvéd megtette ezt, szerződése lejártával immáron a Real B csapatát erősíti.

Alakul, alakul tehát Simeone csapata, amely Radamel Falcao nélkül is roppant erős lesz, bár hogy igaza van-e Arda Turannak, aki szerint máris erősebbek, mint a Barca vagy a Real, döntse el a kedves olvasó.

Formálódik az új VALENCIA is, csak éppen nem erősödött a napokban, lévén távozott Nelson Valdez, akit pár hete megvettek hárommillió euróért a Rubin Kazanytól, hogy nem sokra rá eladják az al-Dzsazirának, az izgalom kedvéért hárommillió euróért. Az emirátusokbeli csapat edzője egyébként az a Luís Milla, aki a Barca és a Real kiszolgálása után 1997 és 2001 között a „denevéreseket” erősítette.

Feleennyiért kelt el az argentin futball örök ígérte (alighanem már ebbe a jelzőbe öregedik bele a középpályás), Fernando Gago, akit hosszas alkudozás végén csak elvitt a Boca Juniors. Nem hiába rendelkezik olasz állampolgársággal is Gago: csak fele játékjogát adták most el, ahogyan a Serie A-ban dukál. Az adósságok verte Valencia egyébként 30 millió eurót kapott az UEFA-tól tavalyi kupaszerepléséért, ekkora összeg igencsak hiányozni fog jövőre, és érdekes módon éppen ennyi Roberto Soldado kivásárlási ára. A csatárért a Tottenham már „elnöki és sportigazgatói” szinten tárgyalt, ám meghökkentő módon a londoniak megálltak a transzferpókerben 26 milliónál, mert a spanyolok ragaszkodtak a teljes árhoz, semmiféle bónuszolásba nem mentek bele. A Liverpool már 22 millió táján kiszállt, meglehet, a Napoli nem garasoskodik majd.

Az új idényre egy 90 méteres denevért kap a stadion, a Mestalla, kérdéses, hogy a csapat is szárnyal-e majd.

Egy régi ismerősünk is bekerült lenti táblázatunkba: a MÁLAGA érdemei elismerése mellett, magas jövedelmi viszonyaira tekintettel eltekintett Júlio Baptista további szolgálataitól, és a 31 éves, mostanában igen sérülékeny „Fenevad” a Cruzeiróban folytatja. Igazolt is azért a Málaga, de az új idők szelét jelzi, hogy egy 30 esztendős argentin védő érkezett: az igazi rockerfrizurás Marcos Angeleri az Estudiantestől, 230 ezer euró ellenében.

Nem új játékosok vásárlása volt előtérben az elmúlt hét napban az FC BARCELONÁNÁL, hiszen a betegsége miatt lemondott Tito Vilanova utódát keresték gőzerővel. Nem házon belülről, sőt, még csak nem is egykori játékosukkal állapodtak meg végül a vezetők, hanem egy merész húzással Gerardo „Tata” Martinót ültették a kispadra. A szakember nincs tapasztalat híján, és a támadófutball elkötelezett híve, már jó előre bejelentette, hogy a 4–3–3-as hadrendet preferálja. Taktikai forradalomra tehát ne számítsunk, de sok gólra igen, amelyre a Lionel Messi, Neymar duó a garancia. A csapat játéka azonban minden bizonnyal felgyorsul, hiszen az argentin Tata nem az öreguras futball híve, azaz a tiki-takát felváltja alatta a „ratata”.

A védelem mindenképpen renoválásra szorul, hiszen Marquinhos mellett Thiago Silváról is lemaradtak, miközben a taktikai variációkat továbbra is bővíti Cesc Fabregas, akiről hozzá közel álló futballisták sora jelentette ki: marad Barcelonában. Az biztos, hogy a klub negyedik argentin mesterétől (Helenio Herrera, Roque Olsen, César Luis Menotti után) mindenekelőtt a támadójáték megújítását várják (ehhez adott azért az alapanyag), fel kell lassan építenie vagy megszereznie a Xavi, Andrés Iniesta kettős utódait, és ne feledjük, hogy a nyáron azért csak távozott Éric Abidal, David Villa és Thiago Alcántara is – noha nem voltak alapemberek, de azért mégiscsak gyengült távoztával a keret.

Természetesen egykori klubjából és honfitársai közül csemegézget Tata is, ahogyan az praktikus hagyomány az edzők között: a Newell's Old Boystól a 24 esztendős Santiago Vergini neve vetődött fel, mint lehetséges érkezőé (az egyszeres argentin válogatott játékos egymilliót érhet), és nem elvetélt idea a veterán Wálter Samuel megszerzése az Intertől sem. Igaz, az egykori realos „Fal” sem tinédzser már, lévén 35 esztendős, mint Carles Puyol, de ha elkerülik a sérülések, egy kiváló idényt még mindenképpen futhat (az ő szerződése egy évig szól még Milánóban, de fillérekért mozdítható). Egyébként Tata alatt olyan ismert veteránok szolgáltak a Newell'snél, mint Gabriel Heinze (35 éves), Lucas Bernardi (35), David Trézéguet (35), Maxi Rodríguez (32), a védő Víctor López (34), a középpályás Diego Mateo (34), tehát nem idegenkedik a mester a 30 fölötti sportolóktól; és életszerű lenne az is, ha eddigi első számú kapusát, Nahuel Guzmánt is vinné magával. Akad egy régi-új kiszemelt is a védelembe, a Liverpool Daniel Aggere, de a következő napokban az új mester egészen biztos felvet még egy-két nevet.

Egy megnyugtató hírrel máris szolgálhatunk a katalánok híveinek: Neymar kijelentette, hogy ő bizony nem metroszexuális, mint David Beckham. Férfias futball rulez, de kell is majd a tesztoszteron a smirglis La Liga-beli emberfogók ellen!

Ügyesen tett-vett már eddig is a REAL MADRID. José Callejón, Pedro León és Ricardo Carvalho után most Raúl Albiol és Gonzalo Higuaín is Nápolyba igazolt: a spanyol védőért 12 millió eurót, az argentin ékért 37-et utaltak át a nápolyiak. Albiol távozása tiszta sor, a Raphaël Varane, Sergio Ramos kettős megbonthatatlan, és ott van ugyebár Pepe, aki ha marad, jó, ha távozik a Manchester Cityhez, akkor pedig igen sok pénzt kapnak érte. Ne feledkezzünk meg a fiatal Nacho Fernándezről, és realos ugyebár a sokoldalú Álvaro Arbeloa is (bár ő mostanában nem éppen a megbízhatóság szobrának álommodellje). Higuaín ügye érdekesebb, mert Carlo Ancelotti nem akarta őt mindenképpen eladatni, de az ék úgy gondolta, jobb lesz neki Nápolyban, ahol Edinson Cavani utódát látják benne, és fantasztikus körítéssel fogadták őt a repülőtéren. Nagy kérdés, képes lesz-e pótolni az uruguayi gólimpériumot, mert képességeivel nincs baj, de képes heteken át pocsék formában futballozni.

Egy másik oka is lehetett a váltásnak: Madridban évi 3.6 millió eurót utaltak bankszámlájára, Nápolyban csaknem nyolcmilliót keres majd, bruttóban. Évi kétmillió fölött kapott eddig is reklámjogaiért, ezt az olaszok külön megváltják majd. Egyébként az Arsenal is régóta vadászott rá, de a londoniak nem akartak még 30 milliót sem adni érte, a nápolyiak pedig a vételáron felül még hárommilliós bónuszt is fizethetnek. Egyébként Callejón után újabb két madridit vettek a dél-olaszok, történelmi érdekességképpen.

„Pipita, Chori, Calleti, három nagyszerű barát, egyetlen új csapatban. Sok sikert, hiányozni fogtok!” – búcsúzott tőlük Marcelo.

Higuaín pótlása érdekes kérdéskör: jelzésértékű, hogy a klub nem adta el a kilencmilliót érő Álvaro Moratát, a valamivel nála is értékesebb Jesével 2017-ig hosszabbítottak a napokban, a szintén a tartalékok közül felkerült orosz balszélsővel, Gyenyisz Cserisevvel dettó. Középen tehát Karim Benzema helye biztosnak tűnik, ezért is utasította vissza a Milant; bár óvatosan kijelentette azért Higuaín távozása után, hogy semmi szükség nincs arra, hogy csatárt vegyen a Real. Minek is a konkurencia, csak a baj van vele!

Egyébként sincsenek még nyilvános jelöltek ide, Luis Suárez sem téma már, mert teljes gőzzel beindult a Gareth Bale-hadművelet, a Tottenham kiválóságával a Marca szerint már egymás kezébe csapott a királyi klub, és a walesi évi tízmillió eurót keres majd. Ha ez igaz is, a két klub még igen mesze a megegyezéstől: a londoniak közel ekkora bért garantálnának egy új szerződésben a ballábas villámlás számára – aki viszont Madridba akar igazolni –, vagy pedig világrekordot döntetnének a Reallal. Tavasszal a „sarkantyúsok” 82 milliót kértek a Bale-ért bejelentkező Manchester Unitedtől, és David Moyes most is vinné őt, főleg, ha Fabregas kikosarazza. A sajtóban bőszen találgatnak a vételi összegről, volt egy állítólagos madridi ajánlat 92 millió magasságában, míg a maximum sacc a 120 millió euró (ennyiért már egy fél Messit lehetne venni).

Fel lehetne használni az üzletben Fabio Coentraót, akinek megengedte a Real, hogy a Chelsea-vel és a Tottenhammel tárgyaljon odaigazolásáról, mások szerint André Villas-Boas Ángel di Maria mellett döntene, ha már mindenképpen muszáj megválnia Bale-től.

Az viszont már másik kérdéskör, hogy ha megvalósul a Bale-mozgás, hol lesz helye a walesinek Ancelotti 4–3–2–1-es „karácsonyfájában”?

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B), Suso (k., Liverpool), Óscar Ustari (Boca Juniors, i.), Marcos Tébar (Girona, i.), Víctor Ibánez (Cartagena)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Carlos Calvo (szl.), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (Ponferradina, i.), Iago Falqué (kv., Tottenham), Hernán Bernardello (Puebla)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.), Raúl Fernández (k., Numancia, i.), Isma López (Sporting Gijón, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Joel Robles (kv., Wigan), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 2.100.000)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica), Rubén Pérez (k., Elche), Domingo Cisma (szl.), Rúben Micael (Sporting Braga, 3.000.000), Jorge Pulido (Real Madrid B, i.), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Domingo Cisma (Elche, i.), Sergio Asenjo (k., Villarreal)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 2.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax), Rafinha (k., Celta Vigo), Thiago Alcántara (Bayern München, 20.000.000)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000), Markus Steinhöfer (FC Basel, i.), Braian Rodríguez (Huachipato, 1.000.000), Jordi Figueras (FC Bruges, 300.000)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (Las Palmas, i.), Casto (szl.), Fabri (szl.), Mario Álvarez (Elche, i.), Jonathan Pereira (Villarreal), Salvador Agra (k., Braga)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar), Rafinha (k., Barcelona), Levy Madinda (Celta Vigo B)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.), Rubén Pérez (k., Atlético Madrid), Cristian Sapunaru (Real Zaragoza, i.), Domingo Cisma (Atlético Madrid, i.), Alberto Botía (k., Sevilla, i.)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.), Leandro (Levante B, i.), Pelayo (k., Córdoba)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (San Lorenzo, i.), Juan Forlín (al-Rajjan, 3.500.000)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000), Sergio Escudero (Schalke, 500.000)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander), Alexandre Coeff (k., Udinese), Essaïd Belkalem (k., Udinese), Christian Bravo (k., Inter Zapresic), Oresztisz Karnezisz (k., Udinese)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.), Jona (k., Real Jaén), Ritchie Kitoko (k., Real Jaén), Iriney (Watford), Ikechi Anya (Watford)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.), Iván López (Levante B), José Higón (Levante B)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.), Dariusz Dudka (szl.), Iván López (Girona)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.), Marcos Angeleri (Estudiantes, 230.000)
Távozott: Javier Saviola (szl.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000), Júlio Baptista (Cruzeiro, i.), Rubén (Rayo Vallecano)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica), Maszud Sodzsaei (szl.), Xavier Annunziata (szl.), David Timor (k., Girona, i.), Nacho Zabal (Huesca, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 39.000.000)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 37.000.000), Raúl Albiol (Napoli, 12.000.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 39.000.000)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000), Daniel Carrico (k., Reading), Julián (Sevilla B), Diogo Figueiras (Pacos Ferreira, 1.000.000), Kévin Gameiro (PSG, 10.000.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche), Álvaro Negredo (Manchester City, 25.000.000), José Campana (Crystal Palace, 2.000.000), Ibuszuki Hirosi (Valencia B), Alberto Botía (k., Elche, i.)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k., Chelsea), Juan Bernat (Valencia B)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (szl.), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche), Nelson Valdez (al-Dzsazira, 3.000.000), Fernando Gago (Boca Juniors, 1.700.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal), Humberto Osorio (k., San Martín, 1.000.000), Omar (Huesca)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali), Rubén (Málaga), Saúl Níguez (k., Atlético Madrid B, i.)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), José Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 6.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000), Jonathan Pereira (Real Betis), Sergio Asenjo (k., Atlético Madrid)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jonathan Pereira (kv., Real Betis)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania)
Távozott: Cristian Sapunaru (Elche, i.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (kv., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (szl.), Sztefan Babovics (szl.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.), Thomas (k., Atlético Madrid B)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 6.000.000), Marvin Ogunjimi (k., Leuven)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000), Rudy (Cercle Brüges)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Valerón (Las Palmas, i.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik