C. Ronaldo lesz a Bale-csavar áldozata?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.08.03. 11:58
null
A valenciai Roberto Soldado meg sem állt Londonig – a Tottenham 30 millió eurót fizet érte (Fotó: Reuters – archív)
A két gigász háza táján nagy a fejvakarás a további lépések előtt, de így is beindult a pörgés a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, már ami az átigazolásokat illeti, hiszen csaknem 30 transzfert ütöttek nyélbe az elmúlt hét napban a Primera Divisiónban.



Beindult a MÁLAGA is: az argentin védő, Marcos Angeleri után érkezett egy igen tehetséges panamai középső védő, Roberto Chen, akiért 400 ezer eurót kért a panamai San Francisco FC, és kölcsönvette spanyol egylet a szintén nem túl idős lengyel szélsőt, Bartlomiej Pawlowskit a Widzew Lództól, egymilliós vételi opcióval. A „szőke angyal”, a nyáron kinevezett edző, Bernd Schuster nemsokára nagy szívességet tehet az Arsenalnak, ahonnan elhozná Nicklas Bendtnert (a londoniak viszont a jobbhátvéd Jesús Gámezt kérnék érte, némi pénz mellett), a római Marco Borriellót ugyanis nem sikerült megszereznie. Schuster kivetette hálóját a zaragozai portugál támadóra, Hélder Postigára is, de a török válogatott keretig is eljutott hátvéd, Ersan Gülüm is a Málagához kerülhet, a Besiktastól, körülbelül egymillióért, valamint kérik a Barcelonától a holland szélsőt, Ibrahim Afellayt is. Nem hosszabbított a Málaga ugyebár az egykoron világklasszisnak indult „Nyuszikával”, Javier Saviolával, aki aláírt a minap az Olympiakoszhoz.

Nem tétlenkedett az ATLÉTICO MADRID sem, amely olaszosan igazolt: megvette hatmillió euróért a spanyol kapust, Roberto Jiménezt a Benficától, majd azzal a lendülettel kölcsön is adta az Olympiakosznak, hiszen csak jövőre lesz rá szüksége, amikor Thibaut Courtois visszatér kölcsönből tőlük a Chelsea-hez. Ha már a Benfica székházában jártak a madridiak, a portugál válogatott támadó mindenest, Pizzit eladták oda, hogy, hogyan nem, szintén hatmillió euróért – a békesség kedvéért pedig az egy felnőttválogatott mérkőzésén egy gólt jegyző futballistát is azonnal kölcsönadták a lisszaboniak, mégpedig az Espanyolnak. Hogy Pizzi megismerkedjen mégis valamelyest későbbi csapattársaival, a Benfica elküldte mellé Barcelonába szintén kölcsönbe a brazil középső védőt, Sidneit, akiért 2008-ban kilencmilliót fizettek az Internacionalnak – már nagyon bánják eme tettüket, a delikvens az elmúlt idényt a tartalékok között töltötte. Itt jegyeznénk meg, Pizzi sem volt az a kimondott bombaüzlet, legalábbis nem az Atléticónak, amely 2012 elején 13.5 milliót adott érte a Bragának. Korábban 1.5 millióért volt kölcsönben a madridiaknál Pizzi, az elmúlt idényt kölcsönben a Deportivóban töltötte. Hamar kitelt a becsülete…

„Nem valószínű, hogy a bajnoki címért harcolunk majd a Madriddal és a Barcelonával” – értékelte a klub nyári transzferidőszakát Diego Simeone mester, aki egyénként alighanem lemaradt Santi Cazorláról, bár Wálter Garganóval vagy a francia válogatott Étienne Capouével még vigasztalódhat. És a nyilatkozat idején még nem is tudott arról Simeone, amiről mi, a BBC-nek hála: a Liverpool 24 millió eurót ajánlott a brazil támadóért, Diego Costáért. Ennyi a kivásárlási ár, elnök legyen a talpán Enrique Cerezo, ha meg tudja tartani a válogatott játékost…

Dél-Amerikából mezgerél a RAYO VALLECANO, és nem is ügyetlenül: a nyáron Alejandro Domíngueztől, Léo Baptistaótól, Javi Fuegótól, Pititől, Andrija Delibaszicstól és Raúl Tamudótól is elköszönő klub Kolumbiából kölcsönkért egy balhátvédet, Johan Mojicát (a Deportivo Calitól érkezett), Argentínából vett egy válogatott középhátvédet, Leonel Galeanót (Independiente), Mexikóból pedig két rutinos profit: egy karmestert, Nery Castillót (Pachuca, és igen, ő az, akiért 2007-ben 15 milliót fizetett pillanatnyi zavarában a Sahtar Doneck) és egy középcsatárt, Joaquín Larriveyt (Atlante).

A többi, frissen táblázatba kerülő labdarúgó közül emeljünk ki hármat!

Roberto Soldadóért kipengette a 30 milliós kivásárlási árat a Tottenham (klubrekord vétel ott, Gaizka Mendieta és David Villa után a harmadik legjobb áron eladott labdarúgó itt), ügyesen alkudoztak tehát a spanyolok, akik ráéreztek arra, hogy a londoniaknak nagy szükségük van a támadóra, és elmennek érte a végsőkig. A 21-szeres spanyol válogatott csatár, a még mindig csak 32 esztendős Daniel Güiza tovább folytatja karriervégi hánykolódását: miután visszatért malajziai kölcsönjátékából a Getaféhez, ingyen elengedték a paraguayi Cerro Portenóhoz. Öt éve még 14 milliót fizetett érte a Fenerbahce és Európa-bajnok lett. Javier Arizmendi is megfordult a nemzeti csapatban, ő 2007-ben 12 millióért került a Valenciához a Deportól. Most a Getafe két kölcsönadás után nem tartott már rá igény – még mindig csak 29 éves az egykori U20-as világbajnoki ezüstérmes támadó. Nem sokáig maradt azonban kenyéradó nélkül, a Depor lecsapott rá.

Az FC BARCELONA nem tudott erősíteni az elmúlt napokban, de Jonathan dos Santos kijelentette, hogy marad, mivel ragaszkodik hozzá edzője, Gerardo Martino, Cristian Tello pedig 2018-ig hosszabbított, 25 milliós kivásárlási záradékkal. Alexis Sánchezt vitte volna a Napoli, de a chilei szélső köszönte szépen az érdeklődést, inkább szeretne alapemberré válni Barcelonában. Cesc Fabregasért tovább erőlködik a Manchester United, már 40 milliónál tartanak ajánlatukkal. Víctor Valdés szerint Fabregas marad, ő viszont eltökélt: ez az utolsó idénye a klubnál.

Mint kiderült, a Neymar-ügyön felbuzdulva szerződést kötöttek a katalánok a Santosszal, amely értelmében Barcelona csemegézhet elsőként (jus primae transferitis) a jövőben a brazil fiatalok között. Hétmillió eurós foglalót fizettek ebben az ügyben, és a Victor Andrade, Gabriel Barbosa Almeida „Gabigol”, Giva trió költözhet elsőként Európába ennek alapján. Victor Andrade 17 éves jobbszélső, az U20-as válogatott keret tagja, a bajnokságban gólokkal és gólpasszokkal jeleskedik, Gabriel még nála is fiatalabb egy évvel, de a pontvadászatban többször is pályára lépett, egy assziszttal is jelentkezett. A legidősebb a három brazil közül a húszesztendős Giva, aki szintén támadó, a most futó bajnoki idényben kétszer volt eredményes – egy kis pénzt be kell még fektetni megszerzésükhöz, de a Barca alighanem jó üzletet kötött, az új Romário, új Ronaldo, új Neymar, új stb. közöttük rejtőzik. Ha a Santos felrúgja az egyezséget, azaz a Barca beleegyezése nélkül adja el őket, 50 milliós bánatpénzt kell fizetnie.

A legnagyobb, legújabb kiszemelt szintén brazil, csak éppen érte nagyon sokszor hét milliót kell letenni: a Chelsea David Luizáról van szó. Angliában azt pletykálják, José Mourinho megfelelő ajánlat esetén elengedné (mások tagadják ezt). A védő ügynöke, Giuliano Bertolucci már hetek óta tárgyal a Barca sportigazgatójával, Andoni Zubizarretával. Talonban tartanak még egy másik ügyet is: Daniel Agger a Liverpooltól szintén célpont.

Gareth Bale viszi a prímet a REAL MADRIDNÁL, a walesi szélső átigazolásáról a madridi sajtó szerint már meg is egyeztek a Tottenhammel, ára megrázó: 120 millió euró. „Balegondolni” is bizsergető! Igaz, ezt a summát Ángel Di María, Álvaro Morata és Fábio Coentrao beépítésével meg lehet felezni, de mindenestől együtt ez így világrekord. A madridiak Álvaro Arbeloa (a Nápoly vinné), Adán (Sporting CP) és Luka Modric (a Fabregasról aligha le nem maradó MU érdeklődik iránta) piacra dobásával még tovább csökkenthetnék mínuszukat – meglehet, a 6 az 1-ben üzletből nagyon is jól kijöhet a királyi klub. Azonban az angol sajtó bedobott egy csavart a Bale-ügyben, és ha nem veszik rossz néven, a „Bale-csavar” áldozata Cristiano Ronaldo lehet, aki már egy ideje tárgyal visszatéréséről állítólag a Manchester Uniteddel.

A brit lapok szerint 80 millió fontért (de jó is átváltani, még ha csak virtuálisan is, ennyi pénzt: 92 millió euró) vihetik vissza a nagy csatornán túlra őt a „vörös ördögök”, nem sokkal kevesebbért, mint amennyiért eladták. Mi tagadás, meglepő fordulat lenne, de valami lehet az ügyben, mert az eddig a szerződéshosszabbítási tárgyalásokkal nem siető elnök, Florentino Pérez üstöllést elkezdett dolgozni azon, hogy az amerikai túra alatt meggyőzze az aláírni eleddig óvakodó portugált a hosszabb közös jövőről. A spanyol média természetesen minden tud, néha még azt is, amit az érintettek sem: Pérez Ronaldo eddigi csapnivaló tízmilliós fizetését hajlandó lenne felemelni 14.5 millió magasságába – nem véletlenül, éppen ennyit keres Zlatan Ibrahimovic Párizsban; és az sem Bale-etlen, hogy Pérez a walesi tízmilliós bére fölé emelné CR javadalmazását, már csak a csapaton belüli hierarchia végett is. A legfájinabb, húszmilliós fizetést ugyebár Samuel Eto’o húzza ki a kapzsi Mahalacskából, és hogy még kerekebb legyen az ügy, utóbbi és Ibra egymásra forgott a Milánó-Barcelona tengelyen, a svéd pedig kacérkodik a Realba igazolással. Na, ez lenne ám az igazi svédcsavar!

Mi csak ingatjuk a fejünket, mint az egyszeri ember a strandon: igazi, nem igazi; nem tudjuk, mi folyhat a háttérben, nem látunk Ronaldo fejébe. Az tény, hogy Pérez nem taktikázhatja el magát, hiszen 2015-ben lejár a támadó kontraktusa – egy darabig folyik még tehát a kont(r)akt tusa, bármennyire is kikezdték már a CR-pletykák néhány kedves olvasónk idegrendszerét, és tudjuk, hogy sokan tikkelnek már a Bale-hírek láttán is (Bale-sors akit régen tép...).

Parkolópályára került kissé a liverpooli Luis Suárez, aki ismerősei szerint inkább menne Madridba, mint Londonba, ha már mindenképpen mozdulnia kell, Steven Gerrard pedig őszintén elismerte, hogy megértené, ha az uruguayi a Realba vagy a Barcelonába távozna. Freudi elszólás lehetett, emlékszünk még, amikor csúcsformáját futotta Gerrard pár éve, és erőst, de végül is hasztalan csábították Spanyolhonból?

Két, viszonylag ismeretlen játékossal is bővülhet a Real-keret: a brazil balhátvédet, Guilherme Siqueirát saját elnöke győzködi, hogy menjen a Realba, a királyi klubtól pedig 14 milliót kér érte. A Sevilla 21 esztendős spanyolja, Alberto Moreno szintén ezen a poszton vethető be, „természetesen” U21-es válogatott, játékjogát ötmillió körül be lehetne szerezni.

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B), Suso (k., Liverpool), Óscar Ustari (Boca Juniors, i.), Marcos Tébar (Girona, i.), Víctor Ibánez (Cartagena), Nélson (k., Palermo)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (Ponferradina, i.), Iago Falqué (kv., Tottenham), Hernán Bernardello (Puebla), Carlos Calvo (Skoda Xanthi, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.), Raúl Fernández (k., Numancia, i.), Isma López (Sporting Gijón, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Joel Robles (kv., Wigan), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 2.100.000), Roberto Jiménez (Benfica, 6.000.000)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica), Rubén Pérez (k., Elche), Domingo Cisma (szl.), Rúben Micael (Sporting Braga, 3.000.000), Jorge Pulido (Real Madrid B, i.), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Domingo Cisma (Elche, i.), Sergio Asenjo (k., Villarreal), Roberto Jiménez (k., Olympiakosz, i.), Pizzi (Benfica, 6.000.000)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 2.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax), Rafinha (k., Celta Vigo), Thiago Alcántara (Bayern München, 20.000.000)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000), Markus Steinhöfer (FC Basel, i.), Braian Rodríguez (Huachipato, 1.000.000), Jordi Figueras (FC Bruges, 300.000), Vincenzo Rennella (Genoa, i.), Dídac Vila (k., Milan)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (Las Palmas, i.), Casto (szl.), Fabri (szl.), Jonathan Pereira (Villarreal), Salvador Agra (k., Braga), Mario Álvarez (FK Baku, i.), Vincenzo Rennella (k., Lugo, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar), Rafinha (k., Barcelona), Levy Madinda (Celta Vigo B)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón), Jota (k., Eibar)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.), Rubén Pérez (k., Atlético Madrid), Cristian Sapunaru (Real Zaragoza, i.), Domingo Cisma (Atlético Madrid, i.), Alberto Botía (k., Sevilla, i.)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.), Leandro (Levante B, i.), Pelayo (k., Córdoba), Diego Rivas (k., Eibar, i.)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo), Sidnei (k., Benfica), Pizzi (k., Benfica)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (San Lorenzo, i.), Juan Forlín (al-Rajjan, 3.500.000)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000), Sergio Escudero (Schalke, 500.000), Alexis (Sevilla)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000), Javier Arizmendi (Deportivo, i.), Daniel Güiza (Cerro Porteno, i.)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander), Alexandre Coeff (k., Udinese), Essaïd Belkalem (k., Udinese), Christian Bravo (k., Inter Zapresic), Oresztisz Karnezisz (k., Udinese)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.), Jona (k., Real Jaén), Ritchie Kitoko (k., Real Jaén), Iriney (Watford), Ikechi Anya (Watford), Manuel Lucena (Mirandés, i.)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.), Iván López (Levante B), José Higón (Levante B)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.), Dariusz Dudka (szl.), Iván López (Girona), José Luis Morales (k., Eibar, i.)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.), Marcos Angeleri (Estudiantes, 230.000), Roberto Chen (San Francisco FC, 400.000), Bartlomiej Pawlowski (k., Widzew Lódz, 300.000)
Távozott: Javier Saviola (Olympiakosz, i.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000), Júlio Baptista (Cruzeiro, i.), Rubén (Rayo Vallecano)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica), Maszud Sodzsaei (szl.), Xavier Annunziata (szl.), David Timor (k., Girona, i.), Nacho Zabal (Huesca, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 39.000.000)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 37.000.000), Raúl Albiol (Napoli, 12.000.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000), Mikel Abaroa (Eibar, i.)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 39.000.000), Mikel Abaroa (k., Real Unión)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000), Daniel Carrico (k., Reading), Julián (Sevilla B), Diogo Figueiras (Pacos Ferreira, 1.000.000), Kévin Gameiro (PSG, 7.500.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche), Álvaro Negredo (Manchester City, 25.000.000), José Campana (Crystal Palace, 2.000.000), Ibuszuki Hirosi (Valencia B), Alberto Botía (k., Elche, i.), Alexis (Getafe)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k., Chelsea), Juan Bernat (Valencia B)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (szl.), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche), Nelson Valdez (al-Dzsazira, 3.000.000), Fernando Gago (Boca Juniors, 1.700.000), Roberto Soldado (Tottenham, 30.000.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal), Humberto Osorio (k., San Martín, 1.000.000), Omar (Huesca)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata), Dani Hernández (Aszterasz Tripolisz, i.)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali), Rubén (Málaga), Saúl Níguez (k., Atlético Madrid B, i.), Joaquín Larrivey (Atlante), Leonel Galeano (Independiente)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), José Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 6.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000), Jonathan Pereira (Real Betis), Sergio Asenjo (k., Atlético Madrid)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jonathan Pereira (kv., Real Betis), Juanma (Alavés, i.), Gerard Bordas (Girona, i.)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania)
Távozott: Cristian Sapunaru (Elche, i.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (kv., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (szl.), Sztefan Babovics (szl.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.), Thomas (k., Atlético Madrid B)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 6.000.000), Marvin Ogunjimi (k., Leuven)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000), Rudy (Cercle Bruges)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Valerón (Las Palmas, i.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik