Real Madrid, Barcelona: se Bale, se belső védő

Vágólapra másolva!
2013.08.16. 22:00
null
A Real Madrid Bale-lel a soraiban még veszélyesebb lehetne a Piqué vezette barcelonai védelemre (Fotó: Action Images – archív)
Az elmúlt két hétben a spanyolországi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Primera Divisiónban a két gigásznál egyetlen ügyet sem zártak le, legalábbis ami a transzfereket illeti, bezzeg a többiek nem kukoricáztak.

 

A REAL MADRID háza táján természetesen a legnagyobb vihart Gareth Bale kavarta, pontosabban nem is ő, mert vele már hetek óta megegyeztek, hanem egyesülete, a Tottenham Hotspur, amely a 110 millió euró fölötti vételi összegre sem bólintott rá. A walesi a világ lehető legjobb taktikáját alkalmazza, amellyel a női nem már évezredek óta él, borzalmatos nagy sikerekkel: durcáskodni kezdett, hogy addig-addig sárkánykodjon, amíg az ellenérdekelt fél a normális elmeállapottal össze nem egyeztethető jeleket nem mutat, és nem kapitulál minden fronton.

A Tottenham egyébként olyannyira begurult, hogy felajánlotta a Realnak: ha már mindenképpen megvennék egy csillagukat, vigyék akkor Emmanuel Adebayort...

A Bale-ért a Tottenhamnek többek között felajánlott Ángel Di María sokadszor is kijelentette, hogy mindenképpen szeretne Madridban maradni (kérdés, változtat-e eme állásponton most, hogy a PSG bejelentkezett érte), a másik cserealapot, Fábio Coentraót azonban nyíltan árulják; miközben a 45 millióra taksált Mesut Özilért és Di Maríáért állítólag bejelentkezett a Manchester United. A nyári igazolások miatt megingott helyzetű Sami Khedirát elengednék Párizsba, Pepéért ismét harcba szállt a Manchester City, a tárgyalások sportigazgatói szinten folynak, őt a madridiak a Sporting CP csodagyerekével, Brumával pótolnák. Carlo Ancelotti, ha Zlatan Ibrahimovicot nem is hozhatta magával egykori játékosai közül, a Milantól azért igazolhat: a szélsőhátvéd Mattia De Sciglio a kiszemelt.

Ami biztos: Luis Suárez marad a Liverpoolban, ez a saga erre a nyárra lezárva, így aztán az Arsenal is lemondhat róla – és a B-tervként felvonultatott Karim Benzemáról is –; a Sevilla elnöke, José María Del Nido pedig kijelentette, hogy Geoffrey Kondogbiáért bizony ki kell pengetni a húszmilliós kivásárlási árat. A Granada balhátvédje, Guilherme Siqueira sem biztos, hogy a Realban folytatja, a Liverpool ugyanis már konkrét, hatmilliós ajánlatot tett érte.

A nagy rivális BARCELONA tovább folytatja védőcastingját, amely döbbenetes tapasztalatokkal szolgál: manapság azonnal bevethető klasszist nem lehet 35 millió euró alatt kapni. David Luizért valamivel ennél is többet adtak volna a Chelsea-nek, de nem engedik a brazilt a londoniak (nincs szerencséje a brazil középhátvédekkel mostanában a katalánoknak, lásd a kosarakat a Thiago Silva, Marquinhos ügyben), Daniel Aggerért pedig a katalánok sajnáltak ekkora nagyságrendű összeget felajánlani. A négy új védőkiszemelt Jérémy Mathieu a Valenciától, Jan Vertonghen a Tottenhamtől és a két portói, az argentin Nicolás Otamendi és a francia Eliaquim Mangala; de közben védik a már meglévőt: a több helyről csábított Marc Bartrával 2017-ig hosszabbítottak.

Mindeközben a Manchester United egy végső, 48 milliós ajánlatra készül Cesc Fabregasért, a PSG Daniel Alvesre vadászik, onnan Mamadou Sakho érkezhet ellenirányban. Felmerült Münchenből – éppen Thiago Alcántara eladása miatt – Luiz Gustavo megvétele, de a brazil nagy meglepetésre neves kérői helyett a Wolfsburgot választotta.

Az ATLÉTICO MADRID bezzeg igazolt, mégpedig egy kapust, pontosabban ismét egy kapust: a 33 éves, egykori válogatott veterán, 2004-es Európa-bajnoki résztvevő Daniel Aranzubia most Thibaut Courtois cseréje lesz, jövőre pedig, ha hosszabbít, Roberto Jiménezé. Annyi rossz hírünk van az atléticósok számára, hogy Alejandro Gomez visszautasította őket, az Interrel és a Fiorentinával egyetemben, és döbbenetes módon aláírt inkább az ukrán Metaliszt Harkivhoz; annyi jó, hogy Diego Costáért hiába ajánlott 20 milliót, neki háromszoros, azaz négymillió körüli éves fizetést a Liverpool, a brazil marad, olyannyira, hogy 2018-ig hosszabbított, Arda Turant pedig hiába csábította a Galatasaray, a Monaco fölöslegesen tett le az asztalra érte 17 milliót, a török többször is leszögezte: marad. Annak ellenére is, hogy ügynöke szerint egy meg nem nevezett nagy egyesület kifizette volna a 24 milliós kivásárlási summát. Martín Demichelist viszont vinné egykori mestere, Manuel Pellegrini a Cityhez, és sajtóértesülések szerint az Atleti négymillióért el is adná, amely hír kétszeresen is meglepő. Az argentin ugyebár csak pár hete írt alá hozzájuk, miután lejárt szerződése a Málagával, ha pedig a citysta mesternek kell, miért nem vitte akkor, ingyen?

Csak számoljunk be azért itt is egy új kiszemeltről: a Fiorentina „szerződéslázadó" szerb támadó mindenesével, Adem Ljajiccsal felvette a kapcsolatot Pablo Simeone – a remek futballistának jövőre kifut kontraktusa, és esze ágában sincs hosszabbítani, a futball mai állása szerint pedig az AM pedig könnyedén túllicitálja majd a másik kérőt, a Milant. Egy önkéntes felajánlkozója is akadt a piros-fehéreknek, egykori karmesterük, Diego kijelentette – teljesen véletlenül –, hogy mindennél jobban szeretne visszatérni Madridba, de ízibe'!

Vásárolt a VALENCIA is, ahol az az örömhír, hogy az elmúlt öt évben hatvanmillióval csökkent a klub adóssága, amely már csak 275 millió euró, és a helyi NAV-nak sem tartoznak már. Szomorú kötelességünknek teszünk eleget, bejelentjük, hogy a karakteres szűrő, David Albelda, miután korábban nem hosszabbított a klubbal, bejelentette visszavonulását. Az 51-szeres válogatott verőember 1977-es születésű, de sok-sok mérkőzés benne ragadt – nemcsak a jövőbeliek, korábbiak is, komoly sérülései miatt. „A spanyol futball elveszíti elmúlt 15 éve egyik legkarizmatikusabb játékosát" – írta róla egy sajtóügynökség, az EFE.

No de térjünk rá az érkezőre, aki nem más, mint a portugál Hélder Postiga: a 31 éves támadó a Real Zaragozától érkezett, hárommillióért. Természetesen Roberto Soldado pótlására, bár a sokak szerint inkább a nyáron szintén hárommillióért megvett, majd nagy hirtelen annyiért eladott Nelson Valdez örökébe léphet, lévén tavalyelőtt nyolc, legutóbb 14 találatig jutott, miközben Soldado 17-ig, illetve 24-ig.

Tény és való, a klub jelenlegi helyzetében nincs kilátás egy nagyöblű mesterlövész megvételére (noha Postigát a Zaragoza belőtte 15 gólra, mert egy opció szerint ennek elérésekor jár még nekik 375 ezer euró), legújabb kiszemeltjük, az Atlético Adrián Lópeze is tízmillióba kerülne minimum. Inkább arra van reális esély, hogy ebben az átigazolási időszakban távozik a Mathieu, Aly Cissokho, Adil Rami trió is. Éver Banega ellenben azt állítja, marad, mert egyre jobban érzi magát – ne aggódjunk, most nem nézett a pohár fenekére, hanem azért nyilatkozta ezt, mert az új mester, Miroszlav Djukics megtalálta helyét a taktikai felállásban. Még 2008-ban 18 millióért vették a karmestert a „denevéresek", szóval ideje volt, hogy valaki rájöjjön, hogy nem balhátvédként vagy szertárosként, esetleg buszsofőrként kell alkalmazni őt...

Belecsapott a transzferlecsóba a VILLARREAL is, ahonnan olyan remek futballisták távoztak, mint Juanma, Javi Venta, Olof Mellberg, Cristian Zapata vagy Marcos Senna, a frissítést pedig a francia középcsatár, Jérémy Perbet, a szlovén válogatott balbekk, Bojan Jokic, az Atléticótól kölcsönkért kapus, Sergio Asenjo, az ötmilliós szűrő, Tomás Pina (no comment, no cry!), a szerb U21-es válogatott középső védő, Alekszandar Pantics és a mexikói futball örök ígérete, Giovani dos Santos jelentette. Hozzájuk csatlakozott frissiben a brazil középhátvéd, Gabriel Paulista, akiért 3.3 milliót kért és kapott a hazájabeli Vitória. Egy veterán azért maradt a „sárga tengeralattjáró" fedélzetén: a 35 esztendős Javier Farinós még egy idényt lehúz itt. Emlékszünk-e még arra, amikor Farinós rendszeresen tagja volt a spanyol válogatott keretnek, és a középpályás 2000-ben 16.25 millió euróért igazolt a Valenciától az Interhez?

Meglepő döntés hozott a SEVILLA, amikor eladta tengelyrésze verőemberét, a chilei Gary Medelt a Cardiffnak, de a 13 millió euróból álló indoknak nem tudott ellenállni. Szintén Dél-Amerikából érkezett helyettese: az uruguayi Sebastián Cristóforo (teljes neve: Sebastián Carlos Cristóforo Pepe) mindössze 19 éves, de máris 2.25 milliót kellett érte átutalni a Penarolnak. 2011-ben egyébként Medelt is hasonló árfekvésben szerezték meg a sevillaiak az Universidad Católicától, most viszont egy rutinosabb helyettest is keresnek: a Levante Vicente Iborrája négy, négy és fél millióért és Babá Diawara kölcsönadása fejében mozdítható.

Figyelemre méltó az andalúziaiak nyári profrátája: Gary Medelen tízmilliót, José Campanán és Antonio Lunán kettőt-kettőt, Álvaro Negredón tízet, Jesús Navason kétszer ennyit, Luis Albertón nyolcat fogtak, már ami a vételi és az eladási árat illeti, de még másfél millió üti a markukat, ha egykori játékosukat, Diego Capelt eladja a Sporting CP a Marseille-nek. Mindösszesen 70.4 milliót kasszíroztak tehát másfél hónap alatt, és ott van ugyebár a Real által csábított Alberto Moreno, Kondogbia kettős (utóbbit a Manchester United és a Juventus is árgus szemekkel figyeli) is, miközben a helyettesítést megoldották kevesebb, mint feleannyiból.

Az tény, hogy a csillagokat hat ökörrel sem sokáig lehetett volna már Sevillában tartani, de erősen kérdés, a csapat erejét tekintve megérte-e a nagy cserebere.

A SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
UD ALMERÍA
Érkezett: Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Sebastián Dubarbier (Córdoba), Ramon Azeez (Almería B), Óscar Díaz (Lugo, ingyen), Hernán Bernardello (kv., Colón), Michel Macedo (kv., Atlético Mineiro), Jonathan Zongo (Almería B), Rodri (Barcelona B), Suso (k., Liverpool), Óscar Ustari (Boca Juniors, i.), Marcos Tébar (Girona, i.), Víctor Ibánez (Cartagena), Nélson (k., Palermo), Marco Torsiglieri (k., Metaliszt Harkiv)
Távozott: Charles (Celta Vigo, 1.000.000 euró), Adrián Gunino (kv., Fénix), Miguel Pallardó (kv., Levante), Michel Macedo (Atlético Mineiro), Álvaro Mejía (szl.), Diego García (Ponferradina, i.), Iago Falqué (kv., Tottenham), Hernán Bernardello (Puebla), Carlos Calvo (Skoda Xanthi, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Mikel Balenziaga (Real Valladolid, 500.000), Xabier Etxeita (Elche, ingyen), Benat Etxebarria (Real Betis, 8.000.000), Enric Saborit (Bilbao B), Kike Sola (Osasuna, 4.000.000), Erik Morán (Bilbao B), Jonás Ramalho (Bilbao B), Iago Herrerín (kv., Numancia), Iban Zubiaurre (kv., Salamanca)
Távozott: Fernando Llorente (Juventus, ingyen), Fernando Amorebieta (Fulham, i.), Xabier Castillo (szerződése lejárt), Igor Martínez (Mirandés, i.), Raúl Fernández (k., Numancia, i.), Isma López (Sporting Gijón, i.), Jonás Ramalho (k., Girona, i.), Inigo Ruiz de Galarreta (k., Mirandés, i.), Iban Zubiaurre (Racing Santander, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: José Giménez (Danubio), Léo Baptistao (Rayo Vallecano, 7.000.000), Rubén Pérez (kv., Real Betis), Pizzi (kv., Deportivo La Coruna), Joel Robles (kv., Wigan), Rúben Micael (kv., Braga), Leandro Cabrera (kv., Hércules), Borja González (kv., Huesca), Sílvio (kv., Deportivo La Coruna), Joel (kv., Wigan), Pedro Martín (kv., Numancia), Martín Demichelis (Málaga, i.), David Villa (Barcelona, 2.100.000), Roberto Jiménez (Benfica, 6.000.000), Daniel Aranzubia (Deportivo La Coruna, i.)
Távozott: Falcao (Monaco, 60.000.000), Joel Robles (Everton, 4.000.000), Sílvio (k., Benfica), Rubén Pérez (k., Elche), Domingo Cisma (szl.), Rúben Micael (Sporting Braga, 3.000.000), Jorge Pulido (Real Madrid B, i.), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Domingo Cisma (Elche, i.), Sergio Asenjo (k., Villarreal), Roberto Jiménez (k., Olympiakosz, i.), Pizzi (Benfica, 6.000.000)
FC BARCELONA
Érkezett: Bojan Krkic (AS Roma, 13.000.000), Neymar (Santos, 57.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Schalke), Andreu Fontas (kv., RCD Mallorca), Isaac Cuenca (kv., Ajax)
Távozott: Éric Abidal (Monaco, i.), Andreu Fontas (Celta Vigo, 1.000.000), Marc Muniesa (Stoke City, i.), Gerard Deulofeu (k., Everton), David Villa (Atlético Madrid, 2.100.000), Bojan Krkic (k., Ajax), Rafinha (k., Celta Vigo), Thiago Alcántara (Bayern München, 20.000.000)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Chuli (Huelva, 800.000), Juanfran (Real Madrid B, i.), Stephan Andersen (Évian, i.), Lorenzo Reyes (Huachipato, 900.000), Joan Verdú (Espanyol, i.), Ezequiel Calvente (kv., Freiburg), Javier Matilla (kv., Real Murcia), Salvador Agra (kv., Siena), Cedric Mabwati (Numancia, i.), Guillermo Sara (Atlético Rafaela, 800.000), Markus Steinhöfer (FC Basel, i.), Braian Rodríguez (Huachipato, 1.000.000), Jordi Figueras (FC Bruges, 300.000), Vincenzo Rennella (Genoa, i.), Dídac Vila (k., Milan), Xavi Torres (Getafe, 2.800.000)
Távozott: José Alberto Canas (Swansea, i.), Adrián (West Ham, i.), Benat Etxebarria (Athletic Bilbao, 8.000.000), Alejandro Pozuelo (Swansea, 500.000), Ezequiel Calvente (kv., Huelva), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Juan Carlos Pérez (kv., Braga), Joel Campbell (kv., Arsenal), Dorlan Pabón (kv., Parma), Guillermo Molins (kv., Anderlecht), Ángel López (Las Palmas, i.), Casto (szl.), Fabri (szl.), Jonathan Pereira (Villarreal), Salvador Agra (k., Braga), Mario Álvarez (FK Baku, i.), Vincenzo Rennella (k., Lugo, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Andreu Fontas (Barcelona, 1.000.000), Charles (Almería, 1.000.000), Nolito (Benfica, 2.600.000), Yoel Rodríguez (kv., Lugo), Jota (kv., Real Madrid B), David Rodríguez (kv., Gijón), Cristian Bustos (kv., Gijón), Dani Abalo (kv., Beira-Mar), Rafinha (k., Barcelona), Levy Madinda (Celta Vigo B)
Távozott: Roberto Lago (Getafe, i.), Natxo Insa (szl.), Iago Aspas (Liverpool, 8.200.000), Dani Abalo (Ludogorec Razgrad), Enrique de Lucas (szl.), Javi Varas (kv., Sevilla), Pak Csu Jung (kv., Arsenal), Vadim Demidov (kv., Eintracht Frankfurt), Danijel Pranjic (kv., Sporting CP), Cristian Bustos (k., Sporting Gijón), Jota (k., Eibar), Natxo Insa (Antalyaspor)
ELCHE
Érkezett: Leandro (kv., Ponferradina), Carles Gil (kölcsönbe, Valencia), David Lombán (Barcelona B, 50.000), Manu del Moral (k., Sevilla), Miroslav Stevanovic (k., Sevilla), Mario Álvarez (Betis, i.), Tono (Granada, i.), Rubén Pérez (k., Atlético Madrid), Cristian Sapunaru (Real Zaragoza, i.), Domingo Cisma (Atlético Madrid, i.), Alberto Botía (k., Sevilla, i.), Javi Márquez (k., Mallorca), Carlos Sánchez (Rangers Talca, 600.000)
Távozott: Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, i.), Jordi Xumetra (Levante, i.), Carles Gil (kv., Valencia B), Ángel Rodríguez (kv., Levante),Héctor Verdés (Alcorcón, i.), Miguel Palanca (Numancia, i.), Miguel Linares (Huelva, i.), Leandro (Levante B, i.), Pelayo (k., Córdoba), Diego Rivas (k., Eibar, i.), Berry Powel (szerződését felbontották)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Manuel Lanzarote (Sabadell, i.), David López (Huesca, 250.000), Juan Fuentes (Córdoba), Abraham González (Alcorcón, i.), Jordi Amat (kv., Rayo Vallecano), Adrián Luna (kv., Nacional Montevideo), Thievy Bifouma (kv., Las Palmas), Juan Ángel Albín (kv., Nacional Montevideo), Sidnei (k., Benfica), Pizzi (k., Benfica)
Távozott: Martin Petrov (szl.), Joan Verdú (Real Betis, i.), Raúl Baena (Rayo Vallecano, i.), Jordi Amat (Swansea City, 2.900.000), Samuele Longo (kv., Inter), Cristian Álvarez (San Lorenzo, i.), Juan Forlín (al-Rajjan, 3.500.000)
GETAFE
Érkezett: Roberto Lago (Celta Vigo, i.), Daniel Güiza (kv., Johor), Álvaro Arroyo (kv., Alcorcón), Miku (kv., Celtic), Pedro Mosquera (kv., Real Madrid B), Javier Arizmendi (kv., Mallorca), Álex Pérez (kv., Huesca), Pedro León (Real Madrid, 6.000.000), Sergio Escudero (Schalke, 500.000), Alexis (Sevilla)
Távozott: Hugo Fraile (Gijón, i.), Mané (Maccabi Tel Aviv, i.), Pedro León (kv., Real Madrid), Alexis (kv., Sevilla), Paco Alcácer (kv., Valencia), Sergio Escudero (kv., Schalke), Federico Fernández (kv., Napoli), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazira, 10.000.000), Javier Arizmendi (Deportivo, i.), Daniel Güiza (Cerro Porteno, i.), Miguel Torres (Olympiakosz, 500.000), Xavi Torres (Real Betis, 2.800.000)
GRANADA
Érkezett: Jaszin Brahimi (Stade Rennes, 4.000.000), Manuel Iturra (Málaga, i.), Piti (Rayo Vallecano, i.), Riki (Deportivo La Coruna, i.), Silvan Widmer (kv., Aarau), Héctor Yuste (kv., Racing Santander), Álex Cruz (kv., Murcia), David de Coz (kv., Lugo), Jeison Murillo (kv., Las Palmas), Ikechi Anya (kv., Watford), David Ferreiro (kv., Racing Santander), Daniel Pudil (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Girona), Richard Boateng (kv., San Roque), Toti (kv., Hércules), Jona (kv., Guimaraes), Naldo (kv., Bologna), Darwin Machís (kv., Guimaraes B), Álex Bernal (kv., Leganés), José María Cases (kv., Alcoyano), Douglas Santos (Náutico, 2.300.000), Álvaro García (San Fernando), Gai Assulin (Racing Santander), Alexandre Coeff (k., Udinese), Essaïd Belkalem (k., Udinese), Christian Bravo (k., Inter Zapresic), Oresztisz Karnezisz (k., Udinese)
Távozott: Inigo López (PAOK, i.), Silvan Widmer (Udinese), Naldo (Udinese), Dani Benítez (kv., Udinese), Diego Maínz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jaszin Brahimi (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Nolito (kv., Benfica), José María Cases (Panthrakikosz, i.), Manuel Lucena (szl.), Daniel Pudil (Watford), Tono (Elche, i.), Jona (k., Real Jaén), Ritchie Kitoko (k., Real Jaén), Iriney (Watford), Ikechi Anya (Watford), Manuel Lucena (Mirandés, i.), Esszaid Belkalem (k., Watford)
UD LEVANTE
Érkezett: José Luis Morales (Levante B), David Barral (Orduspor, i.), Jordi Xumetra (Elche, i.), Isszam el-Adua (Guimaraes, i.), Andreas Ivanschitz (Mainz, i.), Javi Jiménez (Real Murcia, i.), Ángel Rodríguez (kv., Elche), Miguel Pallardó (kv., Almería), José Manuel Casado (Rayo Vallecano, i.), Sérgio da Silva Pinto (Hannover, i.), Iván López (Levante B), José Higón (Levante B), Aloys Nong (RAEC Mons, 300.000)
Távozott: Míchel (Valencia, 420.000), Sergio Ballesteros (szl.), Juanlu (szl.), Gustavo Munúa (Fiorentina, i.), Pedro Ríos (szl.), Valdo (kv., Atlante), Robert Acquafresca (kv., Bologna), José Barkero (Real Zaragoza, i.), Dariusz Dudka (szl.), Iván López (Girona), José Luis Morales (k., Eibar, i.), Roger (k., Real Zaragoza, i.)
MÁLAGA
Érkezett: Vitorino Antunes (Pacos de Ferreira, 1.250.000), Flávio Ferreira (Académica Coimbra, 500.000), Bobley Anderson (Vidad Casablanca, 1.000.000), Edinho (kv., Académica Coimbra), Rubén (kv., Rayo Vallecano), Recio (kv., Granada), Juanmi (kv., Racing Santander), Roque Santa Cruz (Manchester City, i.), Fernando Tissone (Sampdoria, i.), Marcos Angeleri (Estudiantes, 230.000), Roberto Chen (San Francisco FC, 400.000), Bartlomiej Pawlowski (k., Widzew Lódz, 300.000)
Távozott: Javier Saviola (Olympiakosz, i.), Martín Demichelis (Atlético Madrid, i.), Edinho (Braga, i.), Manuel Iturra (Granada, i.), Joaquín (Fiorentina, 2.000.000), Isco (Real Madrid, 30.000.000), Roque Santa Cruz (kv., Manchester City), Oguchi Onyewu (kv., Sporting CP), Lucas Piazón (kv., Chelsea), Diego Lugano (kv., PSG), Vitorino Antunes (kv., Pacos de Ferreira), Jérémy Toulalan (Monaco, 5.000.000), Júlio Baptista (Cruzeiro, i.), Rubén (Rayo Vallecano)
CA OSASUNA
Érkezett: Jordan Loties (Nancy, i.), Joan Oriol (Villarreal, i.), Miguel de las Cuevas (Gijón, 1.200.000), Eneko Satrústegui (kv., Numancia), Nacho Zabal (kv., Huesca), Rúper (kv., Mirandés), Xavier Annunziata (kv., Huesca), Jon Echaide (kv., Huesca), Francisco Silva (Universidad Católica, 1.200.000), Oriol Riera (Alcorcón, 700.000)
Távozott: Ricardo (visszavonult), Kike Sola (Athletic Bilbao, 4.000.000), Joseba Llorente (kv., Real Sociedad), Anthony Annan (kv., Schalke), Miguel de las Cuevas (kv., Gijón), Francisco Silva (kv., Universidad Católica), Maszud Sodzsaei (szl.), David Timor (k., Girona, i.), Nacho Zabal (Huesca, i.), Xavier Annunziata (Real Oviedo, i.), Rubén González (FK Baku, i.)
REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid B), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Casemiro (Sao Paulo, 6.000.000), Isco (Málaga, 30.000.000), Jesé (Real Madrid B), Nacho Fernández (Real Madrid B), Pedro León (kv., Getafe), Asier Illarramendi (Real Sociedad, 39.000.000)
Távozott: Ricardo Carvalho (Monaco, i.), Michael Essien (kv., Chelsea), Pedro León (Getafe, 6.000.000), José Callejón (Napoli, 9.500.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 37.000.000), Raúl Albiol (Napoli, 12.000.000)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Yuri Berchiche (kv., Eibar), Joseba Llorente (kv., Osasuna), José Ángel (k., AS Roma), Haris Seferovic (Fiorentina, 3.000.000), Mikel Abaroa (Eibar, i.)
Távozott: Joseba Llorente (szl.), José Ángel (kv., AS Roma), Asier Illarramendi (Real Madrid, 39.000.000), Mikel Abaroa (k., Real Unión)
SEVILLA
Érkezett: Bryan Rabello (Sevilla B), Beto (Braga, 2.000.000), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti, 2.500.000), Jairo (Racing Santander, 2.500.000), Marko Marin (kölcsönbe, Chelsea), Vitolo (Las Palmas, 3.200.000), Javi Varas (kv., Celta Vigo), Alexis (kv., Getafe), Tiberio Guarente (kv., Bologna), Luis Alberto (kv., Barcelona B), Lautaro Acosta (kv., Boca Juniors), Ibuszuki Hirosi (kv., Eupen), Bernardo Espinosa (kv., Gijón), Antonio Luna (kv., Mallorca), Emir Spahic (kv., Anzsi Mahacskala), Nico Pareja (k., Szpartak Moszkva), Carlos Bacca (FC Bruges, 7.000.000), Daniel Carrico (k., Reading), Julián (Sevilla B), Diogo Figueiras (Pacos Ferreira, 1.000.000), Kévin Gameiro (PSG, 7.500.000), Sebastián Cristóforo (Penarol, 2.250.000)
Távozott: Andrés Palop (Bayer Leverkusen, i.), Jesús Navas (Manchester City, 20.000.000), Antonio Luna (Aston Villa, 2.000.000), Luis Alberto (Liverpool, 8.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Emir Spahic (Bayer Leverkusen, 400.000), Beto (kv., Sporting Braga), Manu del Moral (k., Elche), Miroslav Stevanovic (k., Elche), Álvaro Negredo (Manchester City, 25.000.000), José Campana (Crystal Palace, 2.000.000), Ibuszuki Hirosi (Valencia B), Alberto Botía (k., Elche, i.), Alexis (Getafe), Javi Hervás (k., Hércules), Gary Medel (Cardiff, 13.000.000)
VALENCIA
Érkezett: Nelson Valdez (Rubin Kazany, 3.000.000), Javi Fuego (Rayo Vallecano, i.), Míchel (Levante, 420.000), Paco Alcácer (kv., Getafe), Fernando Gago (kv., Vélez Sarsfield), Oriol Romeu (k., Chelsea), Juan Bernat (Valencia B), Hélder Postiga (Real Zaragoza, 3.000.000)
Távozott: Tino Costa (Szpartak Moszkva, 7.000.000), David Albelda (visszavonult), Nelson Valdez (kv., Rubin Kazany), Carles Gil (k., Elche), Nelson Valdez (al-Dzsazira, 3.000.000), Fernando Gago (Boca Juniors, 1.700.000), Roberto Soldado (Tottenham, 30.000.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: Zakarja Bergdih (Lens, 750.000), Gilberto García (Once Caldas), Carlos Lázaro (kv., Huesca), Diego Marino (Villarreal), Humberto Osorio (k., San Martín, 1.000.000), Omar (Huesca), Humberto Osorio (San Martín), Heinz Barmettler (FC Vaduz, i.)
Távozott: Mikel Balenziaga (Athletic Bilbao, 500.000), Omar (kv., Huesca), Henrique Sereno (kv., Porto), Juan Ángel Neira (kv., Gimnasia La Plata), Dani Hernández (Aszterasz Tripolisz, i.), Alberto Bueno (Rayo Vallecano)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Raúl Baena (Espanyol, i.), Rafa García (kv., Xerez), Gabriel Machado (kv., Hércules), Nery Castillo (Pachuca, i.), Johan Mojica (k., Deportivo Cali), Rubén (Málaga), Saúl Níguez (k., Atlético Madrid B, i.), Joaquín Larrivey (Atlante), Leonel Galeano (Independiente), Alberto Bueno (Real Valladolid)
Távozott: Javi Fuego (Valencia, i.), Léo Baptistao (Atlético Madrid, 7.000.000), Piti (Granada, i.), Chori Domínguez (Olympiakosz, i.), Jordi Amat (kv., Espanyol), Rubén (kv., Málaga), Franco Vázquez (kv., Palermo), Jordi Figueras (kv., FC Bruges), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), José Casado (Levante, i.), Andrija Delibasics (szl.), Raúl Tamudo (szl.), Gabriel Machado (Syrianska, i.), Rafa García (Lugo, i.)
VILLARREAL
Érkezett: Jérémy Perbet (Mons, 1.400.000), Bojan Jokic (Chievo Verona (Chievo Verona, i.), Joselu (kv., Córdoba), Cristian Zapata (kv., Milan), Javier Camunas (kv., Deportivo La Coruna), Gerard Bordas (kv., Girona), Giovani dos Santos (Mallorca, 6.000.000), Alekszandar Pantics (Czvena zvezda), Tomás Pina (Mallorca, 5.000.000), Jonathan Pereira (Real Betis), Sergio Asenjo (k., Atlético Madrid), Gabriel Paulista (Vitória, 3.300.000)
Távozott: Cristian Zapata (Milan, 6.000.000), Marcos Senna (New York Cosmos, i.), Olof Mellberg (Köbenhavn, i.), Joan Oriol (Osasuna, i.), Guillem Truyols (szl.), Javi Venta (Bradford, i.), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jérémy Perbet (kv., Mons), Joselu (Huelva, i.), Jonathan de Guzmán (k., Swansea), Diego Marino (Real Valladolid), Héctor Canteros (kv., Vélez Sarsfield), Jonathan Pereira (kv., Real Betis), Juanma (Alavés, i.), Gerard Bordas (Girona, i.)
KIESETTEK:
REAL ZARAGOZA
Érkezett: Luis García (kv., Tigres), Lucas Porcar (kv., Xerez), Víctor Laguardia (kv., Alcorcón), José Barkero (Levante, i.), David Cortés (Hércules, i.), Mario Paglialunga (Catania), Roger (k., Levante, i.), Sergio Cidoncha (k., Atlético Madrid B, i.)
Távozott: Cristian Sapunaru (Elche, i.), Maurizio Lanzaro (szl.), Henri Bienvenu (kv., Fenerbahce), Adria Carmona (kv., Milan), Rodri (kv., Barcelona B), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Romaric (Bastia, i..), Sztefan Babovics (szl.), Hélder Postiga (Valencia, 3.000.000), Edu Oriol (szf.), Pintér Ádám (szf.)
RCD MALLORCA
Érkezett: Alex Moreno (Llagostera), Gianni Zuiverloon (kv., Heerenveen), Pablo Cáceres (kv., FC Torino), Ienaga Akihiro (kv., Gamba Oszaka), Sergi Enrich (kv., Alcorcón), Marvin Ogunjimi (kv., Beerschot), Gerard Moreno (k., Villarreal B, i.), Agus (Orduspor, i.), Thomas (k., Atlético Madrid B)
Távozott: Sergi Enrich (szl.), Juan Calatayud (Videoton, i.), Anderson Conceicao (kv., Tombense), Javier Arizmendi (kv., Getafe), Andreu Fontas (kv., Barcelona), Antonio Luna (kv., Sevilla), Alan Hutton (kv., Aston Villa), Fernando Tissone (kv., Sampdoria), Tomás Pina (Villarreal, 5.000.000), Giovani dos Santos (Villarreal, 6.000.000), Marvin Ogunjimi (k., Leuven), Javi Márquez (k., Elche, i.), Gianni Zuiverloon (Den Haag, i.)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Stefan Deak (Deportivo B), Juan Carlos (Deportivo B), Pablo Insúa (Deportivo B), David Rochela (Deportivo B), Felipe Ramos (kv., Valencia B), Diego Seoane (kv., Córdoba), Kaká (Videoton, 300.000), Rudy (Cercle Bruges), Luisinho (Benfica, i.), Emmanuel Culio (Galatasaray), Cezary Wilk (Wisla Kraków, i.), Javier Arizmendi (Getafe, i.)
Távozott: Riki (Granada, i.), Carlos Marchena (szl.), Jesús Vázquez (szl.), Juan Valerón (Las Palmas, i.), Diogo Salomao (kv., Sporting CP), André Santos (kv., Sporting CP), Pizzi (kv., Atlético Madrid), Evaldo (kv.., Sporting CP), Abel Aguilar (kv., Hércules), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Javier Camunas (kv., Villarreal), Tiago Pinto (kv., Rio Ave), Sílvio (kv., Atlético Madrid), Daniel Aranzubia ( Atlético Madrid, i.)
vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik