Spanyolország: Rubiales anyja éhségsztrájkba kezdett a fiát ért vádak miatt

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 13:35
null
Luis Rubiales botránya a spanyol klubcsapatokat is veszélybe sodorhatja (Fotó: Getty Images)
Éhségsztrájkba kezdett a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökének, Luis Rubialesnek az anyja, hogy így tiltakozzon a fiát ért vádak ellen, míg az RFEF főtitkára, Andreu Camps kérvényezte az UEFA-nál a szövetség felfüggesztését.

 

Tovább bonyolódik a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökének, Luis Rubialesnek a története, aki a női labdarúgó-világbajnokság döntője után megcsókolta az éremátadáskor Jenni Hermosót. Rubiales az eset utána azt mondta, hogy a labdarúgó beleegyezett a csókba és kijelentette, nem fog lemondani a posztjáról. A sportvezetőt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilencven napra felfüggesztette, a játékos pedig hivatalos közleményt adott ki, amelyben cáfolja Rubialesnek azt a mondatait, melyek szerint a csókba beleegyezett.

Hétfőn az Onda Cerón megjelent egy cikk, amely szerint Rubiales anyja éhségsztrájkba kezdett, hogy így tiltakozzon a fia elleni „embervadászat” ellen. Követeli, hogy Hermoso számoljon be az igazságról a történtekkel kapcsolatban, emellett pedig egy motrili templomba is bezárkózott.

A lap emellett arról is beszámolt, hogy a spanyol szövetség főtitkára, Andreu Camps közvetlenül vádolja a spanyol kormánynak azokat a tagjait, akik nyilvánosan követeltek drasztikus intézkedéseket az elnök ellen, például Rubiales lemondását szerették volna. Célja, hogy az UEFA felfüggessze az RFEF tagságát, ami ha megtörténne, akkor a spanyol csapatok nem indulhatnának az európai kupasorozatokban.

A főtitkár fenyegetései után a szövetség ideiglenes elnöke, Pedro Rocha Junco került döntési pozícióba, neki kell határoznia, hogy fenntartja-e a Camps által állítottakat vagy visszavonja a fenyegetést az RFEF nevében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik