Barcelona: megegyeztek a támadóval, egymilliárd euró a kivásárlási ár

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 19:20
null
Tigrinho, azaz <span class="info-table__content info-table__content--bold">Vitor Hugo Roque Ferreira</span> (Fotó: AFP)
Az Athletico Paranaense 35 millió euróért és 10 millió eurónyi teljesítménytől függő bónuszért eladja tehetséges támadóját, Vitor Roquét a Barcelonának, a korábban aláírt előszerződést már ezen a héten véglegesítik – jelentette be kész tényként a Mundo Deportivo.

 

A 18 esztendős játékos hat évre írt alá, a kezdő fizetése évi hárommillió euró lesz, tudta meg a lap, amelynek a forrásai elárulták azt is: januárig kölcsönben marad Roque az eladónál, ha a La Liga nem engedi regisztrálni őt.

A 2005-ös születésű, 172 centiméter magas, a csatársor összes posztján bevethető futballista már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, tavaly az Athletico Paranaense 4.2 millió eurót adott érte a Cruzeirónak, így az ilyenkor szokásos ügyvédi és ügynöki díjak, részesedések mellett minden bizonnyal az előző csapatnak is utalni kell pármillió eurót a vételárból.

Ebben az idényben Roque 27 mérkőzésen 17 kanadai pontot szerzett, az eredeti szerződése 2027-ben járt volna le. Gólörömei során egy karmoló tigrist utánoz, innen ered a beceneve: Tigrinho.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik