Barcelona: szinte a teljes védelmet ingyen újítanák meg – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 12:05
null
A Chelsea csapatkapitányára is lecsapna a Barcelona (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapata a nyáron megújítaná a védelmét: a Mundo Deportivo szerint négy új játékost is szerződtetnének, ráadásul szinte egyikükért sem kellene egy centet sem fizetniük. Íme, a nevek!

 

A jobb oldalra Nuszair Mazrauit szerződtetné a Barcelona. Az Ajax szélső védője még mindig csak 24 esztendős, a kontraktusa pedig nyáron lejár, így ő lehet az egyik, aki ingyen kerülhet a Camp Nouba.

Állítólag már fel is vették a kapcsolatot a futballista ügynökével, Mino Raiolával, aki köztudottan jó kapcsolatot ápol a katalán együttessel. A klubnál pozitívak, hogy megszerezhetik a játékost. A marokkói minden bizonnyal a 38 esztendős Dani Alvest pótolná.

A védelem közepén, illetve jobb oldalán is bevethető César Azpilicuetát is szívesen látnák Barcelonában. A spanyol bekknek sem lesz szerződése a nyár végén, így vele is könnyen megállapodhat a Barca anélkül, hogy egy centet is kifizessen a Chelsea-nek a 32 éves labdarúgóért.

Ha már a védelem közepe: nem mennének messzire Laportáék, szintén a Chelsea-ből hoznák el Andreas Christensent. A londoni együttes nem valószínű, hogy megtartja a dán védőt, aki a Mundo Deportivo szerint szívesen csatlakozna a katalán gárdához.

Nem maradt más, mint a védelem bal oldala, amelyet José Luis Gayával erősítene meg a Barca. Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Valenciából szerződtetnek balhátvédet: az évek óta ott futballozó Jordi Alba is a „denevérektől” érkezett, s így járhat Gaya is. A 26 éves védőnek nagy tapasztalata van a spanyol élvonalban, hiszen rendkívül fiatal kora óta az első csapat tagja.

A spanyol játékosnak 2023-ig van kontraktusa, ezért a Valencia még idén eladná – 10–12 millió euró körül lehet az ára. Ő lehet az egyetlen védő, akiért valamennyit fizetnie kellene a Barcelonának.

A Barca a téli átigazolási időszakban a csatársort tuningolta fel, miután Sergio Agüerónak vissza kellett vonulnia szívbetegsége miatt, Ansu Fati pedig folyamatosan sérülésekkel bajlódik. Egyelőre úgy tűnik, hogy Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang és Adama Traoré is jó vétel volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik