Barca: elítélték Mascheranót, így úszhatja meg a börtönt

Vágólapra másolva!
2016.01.21. 16:10
null
Mascherano ismét a bíróságon járt (Fotó: sport.es)
A barcelonai bíróság adócsalás miatt egy év szabadságvesztésre és 815 ezer euró pénzbüntetésre ítélte Javier Mascheranót, a Barcelona futballistáját.

 

 

A bíróság azt követően hozta meg az ítéletét, hogy Mascherano a korábbi tárgyalások során beismerte, 2011-ben és 2012-ben összesen 1.5 millió eurónyi adót nem fizetett be.

Mascherano a beismerést követően törlesztette az 1.5 millió eurónyi be nem fizetett összeget, valamint 200 ezer eurónyi büntetést is kiszabtak rá, aminek akkor szintén eleget tett.

Spanyol hírforrások szerint az argentin válogatott játékos úgy tudja elkerülni a most kihirdetett egyéves szabadságvesztést, ha az ítéletben megállapított nyolcszázezer eurónál nagyobb mértékű pénzbüntetést fizet be.

A sport.es arról számolt be, hogy David Aiento, a Barca klasszisának ügyvédje kérte az egyéves szabadságvesztés automatikus felfüggesztését. Ha a bíró helyt ad a kérésnek, az további 21 ezer eurójába kerülhet Mascheranónak.

A játékos számára kedvezhet, hogy elismerte a bűnösségét, személyesen megjelent a bíróságon és nem veszélyes a társadalomra.

Az ítélethirdetést követően Mascherano közleményt adott ki.

„Én egy profi sportoló vagyok, aki a legkevésbé sem jártas az adózási és jogi ismeretekben. Ezekben a számomra nehezen átlátható ügyekben más emberekre vagyok utalva. Egész életemben őszinte voltam, mindig minden tettemért vállaltam a felelősséget. Tiszteltem a klubjaimat, a csapattársaimat és az országokat, amelyekben éltem” – írta az argentin középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik