Barca: „Nem állatkertbe jött!” - kiakadtak Messi öltözete miatt

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 09:58
null
Lionel Messi gaboni öltözete kiverte a biztosítékot (Fotó: Reuters)
Lionel Messi két napja Gabonba utazott az ország elnökének meghívására. A Barcelona szupersztárja a látogatásért és a közreműködésért állítólag 3.5 millió eurós fizetséget kapott. De nem mindenki volt elájulva Messi felbukkanásától, sőt, egy politikai vezető kemény kritikával illette a négyszeres aranylabdás futballistát. 

 

Lionel Messi ellen az UGP párt szólalt fel egy közleményben. Szerintük a szárfutballista semmi tiszteletet nem mutatott látogatásakor.

„A futball messiása úgy érkezett meg Gabonba, mintha állatkertbe jött volna. Mocskosan, borostásan, zsebre dugott kezekkel. Csak a mogyoró hiányzott a kezéből, hogy etetni tudjon!"

„Ha valakit Lionel Messinek hívnak, és történetesen multimilliárdos, nem engedheti meg magának, hogy egy ország vezetői előtt zsebre tett kezekkel és rövid farmernadrágban jelenjen meg."

„Gabon nem egy állatkert. Nem tudjuk, hogy miért jött ide az argentin, de jogunk van felemelni a hangunkat hanyagsága és tiszteletlensége ellen."

Messi letette az alapkövet (Fotó: Reuters)
Messi letette az alapkövet (Fotó: Reuters)

Messi gaboni látogatásának fő eseményeként Ali Bongo elnök kíséretében a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupájára épülő stadion alapkőletételében segédkezett Port-Gentilben.

Az argentin klasszisnak a gaboni utazásért átutalt 3.5 millió euróról először a France Football közölt információkat. Azóta Messi ezt cáfolta, és felszólította a francia lapot, hogy helyesbítsék értesüléseiket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik