Beharang. 2015. tavasz 10. forduló

Vágólapra másolva!
2015.05.03. 13:05
Címkék
Az előző heti Beharangban leírtam, hogy két bajnokot már avattunk a 8. fordulóban, azonban a 9. fordulóban tovább élesedett a küzdelem és a...

Az előző heti Beharangban leírtam, hogy két bajnokot már avattunk a 8. fordulóban, azonban a 9. fordulóban tovább élesedett a küzdelem és a két elit osztályban is háromesélyes még a bajnoki cím sorsa, ami lehet, hogy még a 10. fordulóban sem fog eldőlni véglegesen..Az előző heti Beharangban leírtam, hogy két bajnokot már avattunk a 8. fordulóban, azonban a 9. fordulóban tovább élesedett a küzdelem és a két elit osztályban is háromesélyes még a bajnoki cím sorsa, ami lehet, hogy még a 10. fordulóban sem fog eldőlni véglegesen..


10. Forduló – 2015. V. 4.


8:50 – 9:30 H2Os Póló – Pasos United (II.o.)
És egyből egy bajnoki címet befolyásoló derby következik!
A 9. fordulóban a H2O egy gigászi küzdelemben győzte le a meccset jól kezdő Smasszert. Wilfing Misi körbelőtte a kaput a 39 és feledik percig, utána viszont könyörtelenül kilőtte Bálizs úr kapujának hosszú alsó sarkát, ezzel döntve el az amúgy is kiélezett találkozót (amire szép számú szurkolótábor jelent meg csinos pom-pom lányokkal együtt).

A pólósoknak és a Pasosnak egyaránt van ezen kívül még egy-egy halasztott mérkőzésük, a Pasos egy nehéznek ígérkező Power Rangers, a H2O egy kötelező győzelemnek tekinthető Fiókák meccsel fogja zárni a szezont 8 nap múlva. Egy dolog azonban közös bennük: mindkét csapat kezében tartja a sorsát; kettejük közül az lesz a II. osztály bajnoka, aki 100%-osan zárja az utolsó két fordulóját.
Illetve még egy közös dolog bennük: mindkét csapat meg fogja tekinteni az ezután következő éllovas Smasszer meccsét a sereghajtó Fiókák ellen.


9:35 – 10:15 Smasszer FC – KRE-Fiókák (II.o.)
Azok után, hogy a Smasszeres srácok megpróbálják kiszurkolni a Pólósok és Pasososok meccsén a döntetlent, most először megpróbálják elverni a Fiókákat is. Ugyanis a KRE-Fiókák a 2 pontjuk közül mindkettőt bajnokaspiráns csapat ellen szerezte. Első döntetlenjüket a Pasos, második döntetlenjüket a Smasszer ellen érték el. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy bizonyára szeretnék megszerezni első győzelmüket is, így Kiss Petiéknek (ha eddig nem tették) fel kell kelniük a hétfőn elszenvedett szoros vereség után a padlóról.
(A Smasszer - H2O között pontazonosság esetén a Smasszer jobb egymás elleni eredménye döntene)

10:20 – 11:00
New Yellow Sox – Pénz & Sárm (III.o.)

A III. osztályban az első hely sorsa a 8., a második hely sorsa a 9. fordulóban dőlt el, így az "utolsó" négy csapat már csak hátrafelé figyelget a továbbiakban. Ezen csapatok egyike a Pénz & Sárm, akik bár a veretlen NYS ellen játszanak az utolsó fordulóban, a Playoff forduló egy kiesési rangadót tartogat majd számukra az A.B.41 elleni halasztott meccsen. Egy döntetlen is sokat jelentene számukra a veretlenek ellen, hiszen az A.B. délután 2-kor a szárnyaló Pászítók ellen kell, hogy megmérettessen.


11:05 – 11:45 Jam-Jam – Gradus (I.o.)
A Jam-Jam a bajnoki cím legfőbb várományosa lett az I. osztályban. Hiába kezdtek rosszul az első fordulóban a PYS ellen, azóta minden meccsüket megnyerték vagy halasztották, így őket még 3x láthatjuk játszani a szezon hátralévő részében. A Gradus elleni meccsük még könnyűnek ígérkezik, a Playoff fordulóban viszont még a bajnoki címre nézve mindkét riválisuk ellen játszaniuk kell, így igazán pikáns lesz a 10. forduló! A játéknap nagy kérdése:


11:50 – 12:30
Pázmány Zöldfülűek – Humán Madrid (IV.o.)
A Humán Madrid a héten annyira elverte a Senior FC-t, hogy ki is kellett zárnunk, így a Pázmány Zöldfülűeknek is alaposan meg kell szenvedniük ellenük. A Zöldfülűek már valószínűleg kitalálták, hogy amennyiben csak harmadik helyen végeznek, akkor is ők játszanak majd 11-én az osztályozó meccsen, de addig még a második helyet is kiharcolhatják saját jogon. Ehhez viszont tényleg le kell győzniük az egyre jobban összeálló Humán Madridot.

12:35 – 13:15
Névtelenek – Anzsi Macskakaja (IV.o.)
A Névtelenek a hétfői pihenőnapjukon megünnepelhették, hogy a 8. fordulóban bebiztosították az első helyet számukra, ez azonban nem jelenti azt, hogy holnap a 2. helyre pályázó Anzsi elleni harcot majd félvállról fogják venni..


13:20 – 14:00 Power Rangers - KEVERTon (II.o.)
A Power Rangers a tavalyi feljutás után mostanra már biztos 4., így ők ősztől is biztosan a II. osztályban pallérozódnak majd. Ez viszont nem mondható el a KEVERTonról, akik számára holnap nem a bennmaradás, hanem a megmaradás a tét: ha kiállnak, tavasszal már biztosan nem kerülnek a kizárás sorsára. A bennmaradást pedig valószínűleg az osztályozón harcolhatják ki. Egy biztos: az ellenfelük a III. osztály második helyezettje, a Meccsetnyer United lesz!


14:05 – 14:45 A.B.41 – Pászítók (III.o.)
A Pászítók a 9. fordulóban majdnem megtörték a NYS veretlenségét, azonban az sem segített volna a feljutási terveik megvalósulásához: fél szezonnyi előnyt egy ilyen "kőkeményszikla" osztályban nem lehet adni a többieknek, a kiesést azonban holnap délután elkerülhetik, ha legyőzik a jelenleg utolsó A.B.41 gárdáját.


14:50 – 15:30
Meccsetnyer United – FRÖCCSKERT A.S.C. (III.o.)
Két fáradt csapat mérkőzik meg az utolsó III. osztályú meccsen: mindkét csapat kivette részét a hétközi PRO FAC KUPA küzdelmeiből. A Meccsetnyer végül 3., a FRÖCCSKERT pedig 4. lett, de csak egy illetve két ponttal maradtak le a kupagyőzelemről.
A dobogóról viszont egyikük már biztos nem marad le, a Meccsetnyer a 9. fordulóban bebiztosította az osztályozós második helyét, a Fröccsösök pedig egy esetleges győzelemmel bezsebelhetik a bronzot - ez azonban még a Playoffban rendezendő halasztott meccsek kimenetelétől is függ majd.

15:35 – 16:15
Pázmány Yellow Sox – AS Iustum (I.o.)
16:20 – 17:00
KRE-Főnixek – Budapest Rangers (I.o.)

A végére marad a legnagyobb durvulás: a jelenlegi listavezető PYS és az éppen a dobogó legalsó fokán álló KRE is már biztosan bennmaradó csapattal mérkőzik meg, a Playoffban pedig még mindketten játszanak a jelenpillanatban második Jam-Jammal.
Ősszel a szezon legvégén fantasztikus izgalmak közepette avattunk bajnokot, de lehet, hogy az idei hajrá még két lapáttal rátesz!

Köszönöm a figyelmet!
CSAK A PLL!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik