Juan öt év után váltott, a Bayer Leverkusenből az AS Romához szerződött

Vágólapra másolva!
2007.06.22. 10:44
Az AS Roma labdarúgója lett Juan, aki az elmúlt években a Bayer Leverkusent erősítette. A brazil védőért 6,3 millió eurót fizet az olasz sztárcsapat.
A négy éves szerződést kötő Juan megszerzésével hatra emelkedett a „farkasoknál” futballozó brazil játékosok létszáma. A legutóbbi szezonban Mancini, Rodrigo Taddei és Doni biztos tagja volt a kezdőcsapatnak, de a kerethez tartozott Rodrigo Defendi és Julio Sergio is.

„Csodálatos öt évet töltöttem Németországban, s ugyanilyen emlékeim vannak a Flamengóról is. Most azonban újabb országban akarom kipróbálni magam, nagyon boldog vagyok, hogy Romába igazoltam” – jelentette ki Juan.

A kiváló brazil védő hozzátette: az olasz futballban sokkal nagyobb jelentősége van a taktikának, mint a Bundesligában, vagyis alapvető eltérések mutatkoznak a két ország labdarúgása között.

„Az olasz bajnokság színvonala megegyezik a spanyol és angol liga minőségével. Szerintem ez a három sorozat a világ jelenlegi legjobbja. A Roma a legkiválóbb európai csapatok közé tartozik, így újabb sikereket várok” – jegyezte meg a brazil játékos.

A 28 éves Juan 139 találkozón 10 gólt szerzett a Bayer Lverkusen színeiben. A brazil válogatottban 50 összecsapáson 3 alkalommal volt eredményes, 2004-ben a Copa Américát, 2005-ben a Konföderációs-kupát nyerte meg az együttessel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik