(Szakra)lábjegyzet: Wijnaldum, az első...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.07.11. 12:07
Végre hivatalossá vált, amit pénteken egész nap sejteni lehetett, Georginio Wijnaldum a Newcastle játékosa lett. A 24 éves támadó középpályás...

Végre hivatalossá vált, amit pénteken egész nap sejteni lehetett, Georginio Wijnaldum a Newcastle játékosa lett. A 24 éves támadó középpályás 5 évre írt alá, és a vételára körülbelül 14,5 millió font volt, amivel Alan Shearer és Michael Owen után a klub harmadik legdrágább játékosa lett. Az érkezése minőségi erősítés, ráadásul az is fontos szempont volt, hogy még a vasárnap kezdődő észak-amerikai túra előtt sikerült megszerezni.Georginio Wijnaldum a Newcastle játékosa lett. A 24 éves támadó középpályás 5 évre írt alá, és a vételára körülbelül 14,5 millió font volt, amivel Alan Shearer és Michael Owen után a klub harmadik legdrágább játékosa lett. Az érkezése minőségi erősítés, ráadásul az is fontos szempont volt, hogy még a vasárnap kezdődő észak-amerikai túra előtt sikerült megszerezni.

Hogy ki is ez a holland srác? Ismerkedjünk egy kicsit vele.

Georginio Wijnaldum ősszel lesz majd 25 éves, viszont közel 300 holland bajnoki van már a lábában. Kilenc profi évéből ötöt töltött a Feyenoord-ban, négyet pedig a PSV Eindhoven-ben, azaz hazája két TOP csapatában. A válogatottban eddig 19 alkalommal szerepelt, és 3 gólt szerzett, mindegyiket tétmeccsen. Egy-egy 2012-es és 2016-os EB selejtezőn szerezett találat mellett a tavalyi VB bronzmeccsén is eredményes volt, amikor a holland válogatott a házigazda Brazíliát verte meg 3:0-ra.

Hollandiában idén ő lett a bajnokság legjobb játékosa, ami nem is csoda, hiszen a bajnok PSV csapatkapitánya volt. A szerződse utolsó évébe érkezve a hollandok belátták, hogy most még jó pénzt kaphatnak a játékosért, aki egyértelműen jelezte, hogy távozni akar. Több érdeklődő volt, de úgy néz ki, hogy a Newcastle olyan alternatívát kínált, amit a többiek nem (Wijnaldum állítólag a Sunderland-et egyenesen elhajtotta). Valószínűleg a Krul, Janmaat, Anita, De Jong tengely is segített a döntésben.

Péntek délután pedig Georginio megérkezett Newcastle-be, igaz még egy PSV Eindhoven-es bőrönddel. Az érkezésével a középpálya tovább erősödik, és mivel Steve McClaren elmondása szerint most kizárólag minőségi erősítést akarnak (4-5 játékost, fejenként 10-15 millió font értékben), feltételezhető, hogy alapemberként számolnak vele. Ez könnyen jelentheti a Gouffran-Tioté-Anita-Abeid négyesből valaki távozását, illetve akár Sissoko-ét is, ha a Pool tényleg 17 millió font körüli összeget akar kínálni a franciáért.

Ez viszont egy másik történet. Most örüljünk Wijnaldum érkezésének, mert minőségi játékossal erősödött a keret. És reménykedjünk, hogy jön a folytatás is, Alaksandar Mitrovic, vagy a marseille-i Nicolas N'koulu személyében.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik