(Szakra)lábjegyzet: Ma kezdődik az új évad?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 13:06
Több angol internetes oldal szerint ma délután bejelentik, hogy Steve McClaren lesz a Newcastle United vezetőedzője. A Sky Sports forrásaira hivatkoznak...

Több angol internetes oldal szerint ma délután bejelentik, hogy Steve McClaren lesz a Newcastle United vezetőedzője. A Sky Sports forrásaira hivatkoznak (habár a hivatkozott cikk már nem található meg sehol), és a helyzet elvileg úgy fest, hogy az 54 éves szakember ma érkezett haza a krétai nyaralásából, azonban ahelyett, hogy még pihenne egy kicsit, délután (kora este) már Mike Ashley-vel találkozik, hogy aláírja négy éves szerződését.internetes oldal szerint ma délután bejelentik, hogy Steve McClaren lesz a Newcastle United vezetőedzője. A Sky Sports forrásaira hivatkoznak (habár a hivatkozott cikk már nem található meg sehol), és a helyzet elvileg úgy fest, hogy az 54 éves szakember ma érkezett haza a krétai nyaralásából, azonban ahelyett, hogy még pihenne egy kicsit, délután (kora este) már Mike Ashley-vel találkozik, hogy aláírja négy éves szerződését.

Azt hiszem már túllendülhetünk azon a problémán, hogy jó-e ő, vagy sem, és elkezdhetünk azon agyalni, hogy vajon mit tud kihozni a helyzetből. Papíron akár elég sokat is, tekintve, hogy Sir Bobby Robson óta ő az egyetlen olyan brit szakember, aki egy idegen ország bajnokságát meg tudta nyerni. Persze ez nem a Twente, és nem is az Eredivise, de az biztos, hogy McClaren tapasztalt edző.

Ami valószínű, hogy McClaren hozná/kialakítaná a saját stábját. Ez egy teljesen érthető lépés, főleg, hogy a kapusedzőnket, Andy Woodman-t csábítja a Palace-hoz Pardew. John Carver szerepéről eddig nem esett szó, de ha valóban kinevezik McClaren-t, akkor kérdés, hogy ő maradhat-e az első csapat mellett bármilyen pozícióban. Elvileg igen, de azért ez nem lenne egy egészséges környezet, és elég kellemetlen szituációkhoz vezethetne. Persze ha Carver tényleg olyan ember, mint amilyennek mondják, akkor mindenféle tüske nélkül fejet hajt, és a csapat érdekében bármit megtéve dolgozik tovább McClaren beosztottjaként. Viszont ha csak egy kicsit is rákapott a "főnökség" ízére, és rossz érzés lesz benne a leváltása miatt, akkor el kell küldeni.

McClaren érkezésének a legfontosabb hatása az igazolásokra lehet. Elképzelhető, hogy már az előzetes tárgyalások során jelezte, hogy milyen tervei lennének, és a múlt heti pletykákat már erre alapozta a sajtó.

A leginkább felbukkanó hír az volt az elmúlt napokban, hogy 6 új igazolást terveznek, és amennyiben a hét első felében kinevezik az új szakvezetőt, akkor a második felében meg is lehet az első érkező, Micah Richards személyében. A második kiszemelt Patrick Bamford lenne, az esetében azonban már bonyolódik a helyzet. A Chelsea fiatal csatárát kölcsönvenné a klub, azonban a londoniak állítólag inkább eladnák a játékost, kb. 10 millió fontért. Ugyanez, mármint a pénz lehet az akadálya a harmadik célpont, Charlie Austin megszerzésének is. A QPR részéről Les Ferdinand hónapokkal ezelőtt megmondta, hogy legalább 15 millió fontot kell letenni érte annak, aki vinni akarja.

Austin esetében egyébként volt Newcastle játékosok is megnyilvánultak. Amikor a QPR csatár a Twitter-en Shearer-t méltatta, Big Al feldobta a labdát:

Austin: "260 premier league gól! Senki nem éri utol!"

Shearer: "Miért nem jössz ide, és próbálod meg?"

Ezután persze mindenki lecsapott a témára, és a "párhétigmégcsapattársa", Joey Barton (aki július 1-től szabadon igazolható) is megszólalt. Szerinte nem biztos, hogy a legjobb döntés lenne Austin-nak Newcastle-be menni. Joey elmondta, hogy szeretett ott lenni, a szurkolókat imádja, de jelenleg nem túl stabil a helyzet. Ebben igaza van, viszont Pardew esetéből kiindulva, ha McClaren tényleg kap egy 4 éves szerződést, akkor egyből mások lesznek a körülmények.

Ami még érdekesség, hogy az angol sajtó szerint már nem érdeklődünk a szabadon igazolható Andre Ayew iránt, (valaha érdeklődtünk???) emellett valószínűleg távozik az Abeid, Gouffran, Obertan trió. A brit szakértők szerint új edzőnek kiemelten kell kezelni a "Tioté kérdést" is, azaz gyorsan kell dönteni, akár megy, akár marad a középpályás.

Akárhogyan is, lesz dolog bőven nyáron. Csak kezdjenek már hozzá.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik