Szezon visszatekintés 3. rész: Tavasz

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 10:05
Január 2-án biztossá vált: Alan Pardew elhagyta a Newcastle-t, és "haza" igazolt a Crytal Palace-hoz, ahol játékosként 4 évig szerepelt, és FA...

Január 2-án biztossá vált: Alan Pardew elhagyta a Newcastle-t, és "haza" igazolt a Crytal Palace-hoz, ahol játékosként 4 évig szerepelt, és FA kupa döntőt is játszott. Azt nyilatkozta, hogy biztosan könnyebb dolga lenne, ha maradna Newcastle-ben, és bevinné 9-10. helyre a csapatot. Nem könnyű, de könnyebb. Az akkor mindössze 1 győzelemmel rendelkező, simán kiesőhelyen lévő Palace-szal ehhez képest történelmet írt, hiszen 21 mérkőzésből produkált egy több mint 57 %-kos tavaszt (12 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség), amivel a 10. helyre vezette a londoni kiscsapatot.Alan Pardew elhagyta a Newcastle-t, és "haza" igazolt a Crytal Palace-hoz, ahol játékosként 4 évig szerepelt, és FA kupa döntőt is játszott. Azt nyilatkozta, hogy biztosan könnyebb dolga lenne, ha maradna Newcastle-ben, és bevinné 9-10. helyre a csapatot. Nem könnyű, de könnyebb. Az akkor mindössze 1 győzelemmel rendelkező, simán kiesőhelyen lévő Palace-szal ehhez képest történelmet írt, hiszen 21 mérkőzésből produkált egy több mint 57 %-kos tavaszt (12 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség), amivel a 10. helyre vezette a londoni kiscsapatot.

Mike Ashley pedig elkövette az egyik legnagyobb hibát, ami Newcastle tulajdonosként módjában állt. Amellett, hogy eltette a Palace-tól kapott kivásárlási árat, nem hozott új edzőt. Azt gondolta, hogy majd házon belül megoldja, és pár hét bizonytalanság után kinevezték a szezon végéig John Carver-t vezetőedzőnek.

Az utóbbi négy évben nem sok mindenben lehetett biztos egy Newcastle játékos, de abban igen, hogy ki a managere. Pardew szerződése 2020-ig szólt, és ennek megfelelően mindenki tudta az öltözőben, hogy ki a főnök. A távozásával aztán eluralkodott a káosz. Carver-t pedig hiába szerette mindenki, az első hetekben egyáltalán nem úgy tűnt, hogy kézben tartja a dolgokat. Aztán kinevezték a szezon végéig, és volt is pár jobb meccs, de a tavasz kétharmada így is katasztrofális volt.

Cabella öröme az első, és egyetlen bajnoki gólja után

Január

Newcastle - Burnley 3:3 (G: S. Taylor, Colback, Sissoko)

Leicester City - Newcastle 1:0 - FA kupa

Chelsea - Newcastle 2:0

Newcastle - Southampton 1:2

Hull City - Newcastle 3:0 (Cabella, Ameobi, Gouffran)

Nem volt szerencsénk. A Burnley a hajrában egyenlített (harmadszor a meccsen), a Soton ellen meg egy egyértelmű kezezés után maradt el egy 11-es a javunkra. A rosszabb eredmények ellenére nem volt még pánik hangulat, de azt már lehetett tudni, hogy kellenek a pontok a következő hónapban, mert márciusban lesz egy brutális sorozat. A visszatérését tervezgető Siem De Jong légmellett kapott, és újabb 6 hétre kidőlt.

Cissé gólöröme az Aston Villa ellen

Február

Newcastle - Stoke City 1:1 (G: Colback)

Crystal Palace - Newcastle 1:1 (G: Cissé)

Manchester City - Newcastle 5:0

Newcastle - Aston Villa 1:0

A Stoke ellen Crouch a 90. percben egyenlített. A Pardew-val való első találkozás haveri X-re zárult. A City ugyan ízzé-porrá zúzott minket, de legalább az Aston villa ellen sikerült nyerni. Nem gondoltuk akkor, hogy milyen rossz sorozat következik.

Március

Newcastle - Manchester United 0:1

Everton - Newcastle 3:0

Newcastle - Arsenal 1:2 (G: Sissoko)

Három meccs, három zakó. Érdekes, hogy pont a legkönnyebb ellenfél, az Everton ellen nem volt semmi esélyünk. A MU ellen kimaradt egy csomó helyzet. Riviére-t felvágták a 16-ososn belül, de semmi nem történt. Evan és Cissé köpködték egymást, majd a hajrában egy hatalmas védelmi hiba után kikaptunk. Ezen a meccsen tért vissza Jonas, a pár hete már szerepelt az U21-esek meccsein. Hatalamas ováció fogadta.

Az Arsenal ellen az első félidőben már 0:2 volt, és kinézett egy City-féle kitömés. Ehhez képest a második félidőben iszonyatosan ment előre a csapat, és Wenger-ék örülhettek, hogy mindhárom pont az övék lett. Elindult lefelé a lejtőn a csapat.

Na, majd a derbin lehet javítani! Egy Geordie edző majd végre át tudja adni a fontosságát ezeknek a meccseknek. nem sikerült.

Április

Sunderland - Newcastle 1:0

Liverpool - Newcastle 2:0

Newcastle - Tottenham 1:3 (G: Colback)

Newcastle - Swansea 2:3 (G: Ayozé, De Jong)

Ezekben a hetekben kb. semminek nem lehetett örülni. Gyengén játszott a csapat, és nem is tűnt úgy, hogy ez lelkileg megviselné őket. Carver magyarázkodott össze-vissza, egyra nagyobb butaságokat válaszolt a sajtó kérdéseire. A Tottenham elleni meccsel véget értek a papíron nehéz küzdelmek, és elvileg egyetlen győzelemmel már bent lehetett maradni.

Ehhez képest nagyon necces lett a vége. A nyilatkozat-özön folytatódott. Volt játékosok fejezték ki aggodalmukat, Coloccini is tollat ragadott és írt egy levelet a szurkolóknak. Vagy tollba mondták neki. Ekkor már volt pánikhangulat. Az látszott, hogy a QPR és a Burnley valószínűleg nem tud talpra állni, a korábban biztos kiesőnek számító Leicester viszont nagyon belehúzott.

Május

Leicester City - Newcastle 3:0

Newcastle - West Brom 1:1

QPR - Newcastle 2:1

Newcastle - West Ham 2:0

Az utolsó fordulóra már csak az maradt nyitott kérdésnek, hogy a Hull vagy mi esünk ki. Idáig jutott a csapat. A TOP 10-ből, a kiesés elleni harcig. Persze végül a West Ham elleni győzelem nélkül is bennmaradtunk volna, de kijárt már ez a siker a szurkolóknak, akik bojkottáltak, tiltakoztak ugyan, de minimum 45 ezren azért minden hazai meccsen voltak. A játékosok közül Janmaat elnézést kért a rossz szezonért, és beismerte, hogy a teljesítményükkel rendesen pácban hagyták Carver-t. A megbízott edzőn pedig reméli, hogy továbbra is ő irányíthatja a csapatot. Ez viszont már az új évad krónikája lesz.

Nagyon röviden ez volt a 2014/2015-ös PL szezon "szarak szemmel". Ha gondoljátok, írjátok meg kommentben, hogy nektek mi volt a legjobb és a legrosszabb momentuma az idénynek.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik