Ez történt a héten

2594493 25944932594493 2594493
Vágólapra másolva!
2015.05.30. 08:05
A szezon nem rég ért véget, de a háttérben már zajlanak az események. Új edző, és új játékosok után néz a klub. Az idei felemás szezon...

A szezon nem rég ért véget, de a háttérben már zajlanak az események. Új edző, és új játékosok után néz a klub.

Az idei felemás szezon után mindenki jobb idényre vágyik. Ashley is elmondta, hogy BL-es helyig szeretné juttatni a csapatot, meglátjuk mit is tesz majd ennek érdekében. Addig is itt vannak az ezen a héten történt fontosabb (vagy kevésbé fontos) dolgok a klub háza tájáról.

Edzőkeringő

Az edzőkérdés továbbra is nagy téma a sajtóban a csapatnál. Igazából aki él és mozog, azt mind szóba hozzák velünk. Laudrupról továbbra is sokat hallani, ha Keeganen múlna ő lenne az edzőnk. Rajta kívül Jocelyn Gourvennec (Guingamp), Steve McClaren (aki az utolsó fordulók előtt visszadobott minket), Rémy Garde (Lyon), Jimmy Floyd Hasselbaink (Burton) és Patrick Viera (Manchester City tartalékok) nevéről lehetett hallani a héten, mint lehetséges érkező edzőnek. Valamint újfent bedobták David Moyest (Real Sociedad), aki a héten állítólag visszautasította a Sunderlandet.

Átigazolási pletykákból is jutott bőven:

Aymen Abdennour ügynöke a sajtóban elmondta, hogy mi is érdeklődünk az ügyfele iránt. A tunéziai hátvédet már akkor hírbe hozták folyamatosan velünk, amikor a Toulusenál játszott, de ő akkor a Monacót választotta. Jelenleg pedig aligha hiszem azt, hogy pont hozzánk igazolna, amikor BL-es csapatok is sorban állnak érte. Pedig jó erősítés lenne.

Micah Richardsot is szóba hozták velünk. A Manchester City hátvédje az idei szezont a Fiorentinanál töltötte kölcsönben, ahol 19 mérkőzést játszott. Jobb szélső hátvédként és középhátvédként is bevethető, és mindenképpen erősítés lenne, főleg úgy, hogy a Coloccini, Williamson, Taylor hármasból kérdéses, hogy ki marad. Rajtunk kívül egyébként a WBA érdeklődik élénken iránta.

A védelem megerősítésére pedig a fent említett két játékoson kívül James Chester nevét lehetett hallani. A Hull City walesi hátvédje iránt is élénken érdeklődünk.

Gignac szerződése a nyáron lejár a Marseillenél, és az idei szezonban 23 gólt szerzett 39 mérkőzésen a Montpollier kölcsönjátékosaként. Őt is szóba hozták velünk, azonban kérdéses az ő leigazolása, mivel 30 év körüli játékosokat nem igen szokott igazolni Ashley. Bár ingyen ki tudja, hogy ide hozná-e? A Marseilleből egyébként Ayewt is folyamatosan szóba hozzák velünk, aki a napokban dobta vissza a francia klub szerződés hosszabbításai ajánlatát.

A támadó posztra az egyik nagy jelöltünk Charlie Austin, a kieső QPR játékosa. A hírek szerint 10 millió fontos ajánlatot teszünk érte, és az angol fogadóirodák minket tartanak a legesélyesebbnek a megszerzésére. De jó is lenne, ha valóban ide igazolna... Mitrovic leigazolásáról hallani még, a szezon vége lőtt úgy volt, hogy 15 millió fontért a miénk lett, azóta semmi hír. Patrick Bamfordért pedig minden bizonnyal csak akkor tennénk ajánlatot a Chelseanek, ha nem jönne össze a fenti két játékos megszerzése.

Végül egy Racing Santander játékossal zárom az átigazolási pletykákat, mégpedig David Conchaval. A 18 esztendős szélsőként és támadóként is bevethető játékos 2013-ban debütált a Racing Santanderben, és az idei szezonban 37 mérkőzésen hat gólt szerzett, és négy gólpasszt jegyzett (17 évesen). Már januárban leakartuk igazolni a hírek szerint, és kölcsönben ott akartuk hagyni a Racingnál, de ez akkor nem jött össze. Concha egyébként december 21-én a helyszínen tekintette meg a Newcastle-Sunderland derbit. Most pedig 2 millió fontot ajánlottunk érte. Concha a hírek szerint a napokban a városba utazott, hogy közelebbről megismerje a klubot, és a látottak alapján fog dönteni a jövőjéről. A klubnál egyébként abban bíznak, hogy úgy be fog válni ő, mint Ayoze Pérez, aki szintén a spanyol másodosztályból érkezett.

A klub háza tájáról néhány hír

Ryan Taylorral és Jonas Gutiérezzel nem fog szerződést hosszabbítani a klub, viszont Sammy Ameobi asztalára már új szerződést tett le a klub. Shola öccse tehát minden bizonnyal maradni fog.

Facundo Ferreyra (0 Newcastle mérkőzéssel a lábában) visszatért a Sahtarhoz. Santon pedig végleg az Interhez került.

Az utolsó forduló után Sissoko elmondta a sajtóban, jövőre is a klubnál fog játszani. Most pedig hozzá csatlakozott Janmaat és Cabella is, így úgy fest 3 kulcsjátékosunkat is sikerül megtartanunk a nyár folyamán. Ami jó hír a követező idényre nézve.

Bemutatkozás

Akkor így a cikk végén szeretnék bemutatkozni nektek röviden-tömören. A newcastleunited.blog.hu-t most álltam neki szerkeszteni, de mivel ahogyan ti is írtátok, (Magyarországon kevés a NUFC szurkoló, ezért) jobb lenne, ha egy blogon/oldalon lenne minden, ezért Márk29-vel megbeszéltük, hogy én is itt írok, és ezt a blogot visszük tovább. A másikat pedig jelenleg hanyagolom.

Igazából Shearer miatt szerettem meg ezt a csapatot, mint gondolom sokan a világon. Egyedül azt sajnáltam, hogy a kiesésünkkor nem maradhatott az edzőnk. A csapat korábban is szimpatikus volt nekem, de őszintén bevallom a Gól1 (legalább 20-30* láttam) megnézése rátett nekem még egy lapáttal arra, hogy ennek a csapatnak szurkoljak. Remélem, hogy egyszer (ha többször az se baj :) ) kijutok majd a St James' Parkba megnézni egy meccsünket, és lesz lehetőségem bejárni a várost. Átéltem a kiesésünket, az EL menetelésünket és az ötödik helyünket is, meg sajnos az idei pocsék tavaszunkat is. Most pedig abban bízom, hogy jövőre újfent jó idényt zárunk majd. Remélem, hogy a nyáron megfelelően meg lesz erősítve a keret, és hogy végre odavágunk majd a fekete macskáknak. Mert szégyen, hogy egy ilyen gyenge Sunderland oda-vissza vert minket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik