(Szarka)lábjegyzet: Nulla, zéró, nuku, nyista, SEMMI!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.04.07. 09:04
Ilyen, és ehhez hasonló szavak jutnak csak eszembe, vasárnap este óta, ha a Wear-Tyne derbire gondolok, melyet ismét (immár zsinórban ötödször)...

Ilyen, és ehhez hasonló szavak jutnak csak eszembe, vasárnap este óta, ha a Wear-Tyne derbire gondolok, melyet ismét (immár zsinórban ötödször) elveszített a Newcastle. A hangulatot leszámítva, körülbelül semmi értékelhetőt nem nyújtott a meccs, habár több kép is keringett a neten, hogy bizony nem volt teljes telt ház a Stadium of Light-ban. A Newcastle szektor természetesen tele volt, például a sérülés miatt a szezon további részét kihagyni kényszerülő Massdio Haidara is ott volt a Geordie-k között. Sok látnivaló mondjuk nem akadt.

A győztes gól előtt, megint Williamson-t fejelték le. Krul meg hol áll?

A képen látható mozdulat miatt persze emlékezetes marad ez a találkozó. A Sunderland szurkolók számára újabb kellemes emlék, míg nekünk újabb hányinger. A Twitter-en írta egy angol fickó (valószínűleg egy újságíró), hogy a Newcastle szurkolók lassan már csak ezért mennek meccsre, mert még mindig jobb, mint egy bevásárlás az IKEA-ban. Nem jár messze az igazságtól.

A SkySports-nál nem tudom mi történt, hogy ezt a bal oldali képet tudták összehozni, mondjuk lehet, hogy így jobb lett volna.

A Sunderland annyira semmi volt támadásban, hogy Jonas inkább elfért volna a bal bunkóban, mint középen, ahol viszont jobban jártunk volna Colback-kel.

Az egész meccsen összesen kettő darab helyzetünk volt, de Cabella lövését védte Pantilimon, Perez-é meg fölément.

Pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk, vagyis a csapat kapta azt, mi szurkolók nem. A Sunderland egy iszonyat gyenge csapat, de amit hajtottak, azért járt nekik a 3 pont. Azzal a mentalitással, amivel az Arsenal ellen a második félidőben kiálltak Sissoko-ék, itt most pontot vagy pontokat lehetett volna szerezni. Apropó Sissoko! Egyáltalán a pályán volt? Csapatkapitányként úgy beleszürkült a mezőnybe, mint az idegenbeli mez, amiben volt.

Haidara a vendég szektorban

Eleve egyszerűen nem képesek ráhangolódni erre a meccsre már évek óta. Hiába van a keretben jó pár olyan játékos, akik a csapattal voltak az utolsó győzelmek alkalmával, ha a gerinc nem elég motivált (és nem elég jó) egy ilyen meccshez.

Itt van mindjárt ez a kép. Oké, hogy Olivier Kemen (balra) nagyon boldog, hogy a francia utánpótlás válogatott kapitányaként jól játszott az angolok ellen, és így az utazó keret tagja lehetett, de ezért a meccs előtt vigyorogva szelfizni kell? De még ő hagyján! Gouffran és Sissoko mi az anyjukat vigyorognak? "Hurrá, újra itt vagyunk, évek óta ide járunk a pofonért?" Még ha egy kupadöntő előtt a Wembley-ben csinál egy ilyet, oké. Na de a Sunderland pályán fényképezkedik Newcastle játékosként???

Ez meg a másik. Tim Krul a félidőben az öltözőbe menet viccelődik azzal a Defoe-val, aki alig pár perce hatalmas gólt ragasztott neki. Krul persze megmagyarázta a dolgot, és kijelentette, hogy természetesen nem akarta megbántani a szurkolókat, és mivel 10 éve a klubnál van, pontosan úgy fáj neki is ez az újabb vereség, mint minden Geordie-nak. Viszont azt elismerte, hogy brutális gólt kapott. Nem gratulált Defoe-nak, inkább csak megjegyezte, hogy szerencsés volt, hogy így eltalálta (mondjuk szerintem is százból egyszer sikerülne neki, ha megint megpróbálná) Itt nem ez a lényeg Timmy! Ilyet akkor sem lehet! Majd a meccs végén sportszerűen gratulálsz, meg fejet hajtasz a jobb(an akaró) csapat előtt. De nem a szünetben, mert ez így egyszerűen szánalmas.

A managerekről nem sok mindent lehet elmondani. Dick Advocaat 25 éve profi edző, és a Sunderland a 21. állomáshelye. Megélhetései hiéna szakvezető, aki valószínűleg egy évnél tovább a Sunderland-nél sem marad. Építkezni nem lehet vele viszont a rövid távú célt tudja hozni, mert valószínűleg bent marad vele a csapat. Tőlünk megint kaptak 6 ajándék pontot. Carver meg... Nem tudom a képen éppen milyen utasítást ad (nyilván nem úgy "tiszteleg", amire hasonlít a mozdulat), de ezt megint nagyon benézte. Akart egy 4-1-4-1-et játszatni gondolom azért, hogy az ebben a szezonban nem túl veretes Sunderland támadásokat biztosan meg tudják szűrni, és gyors kontrákat tudjanak indítani Cabella, Sissoko, Sammy és Perez vezérletével, de nagyon nem jött össze.

Lehet akármit nyilatkozni itt, 5 vereség zsinórban az 5 vereség. Senkit nem érdekel már a duma.

Ahogyan a beharangozó poszthoz írtátok hozzászólásban, sem az edző, sem a játékosok zöme nem éri el azt a színvonalat, ami ahhoz kell, hogy ne a kiesés elkerülése legyen az elsődleges cél. Nézzük végig ezt a 2014/2015-ös keretet:

Krul: PL szint

Coloccini: már nem PL szint

Santon: már nem PL szint

Ryan Taylor: már nem PL szint

Williamson: nem PL szint

Sissoko: PL szint, csak nem akar Newcastle-ben játszani

Anita: PL szint? Talán. Ajax alapember, válogatott, stb., de amit Newcastle mutatott, az alapján nem...

Cissé: PL (alsó-közép) szint

De Jong: majd kiderül, ha valaha játszani fog

Gouffran: nem PL szint

Yanga-M'biwa: kevés lehetőség, de akkor nem volt túl meggyőző

Colback: PL szint

Ferreyra: ki?

Aarons: PL szint lehet egyszer

Ayoze: PL szint

Jonas: már nem PL szint

Haidara: PL szint

Cabella: PL szint

Elliott: PL szint

Janmaat: PL szint

Marveaux: nem PL szint

Vuckic: nem PL szint. Azért az ne tévesszen meg senkit, hogy a skót másodosztályban rugdossa a gólokat.

Tioté: PL szint? Tök mindegy, nem akar ő már Newcastle-ben játszani

Obertan: nem PL szint

Ben Arfa: genetikailag talán PL szint, fejben viszont amatőr

Steven Taylor: már nem PL szint

Sammy Ameobi: nagyon alsó PL szint. Vagy az sem...

Riviere: nem PL szint

Abeid: PL szint lehet még belőle

Alnwick: nem PL szint

Armstrong: PL szint lehet még belőle

Good: talán soha nem tudjuk meg

Streete: ?

Campbell: nem PL szint

Dummett: nem PL szint

Satka: ?

Bigirimana: akár PL szint is lehetne

Ferguson: akár PL szint is lehetne

Kemen: ?

Woodman: ?

A többiek meg még a közelébe sem jutottak a felnőtt csapatnak.

Carver: PL másodedző szint. Nem "head coach", manager meg pláne nem.

Nyilván ez a "PL szint" megfogalmazás elég béna, hiszen sok játékos évek óta ebben a ligában játszik, szóval gyakorlatilag ők maguk is meghatározzák, hogy mi a "szint". Inkább úgy gondolom, hogy nálam ők a gyengék közé tartoznak, és jobb játékosokat akarok látni Newcastle mezben.

Siralmas, nem? Hatalmas takarítást kellene végezni és egy teljesen új alapokra épülő keretet összerakni. A pénz meg lenne rá, csak a hajlandóság hiányzik.

Jövő hétfőn a zsinórban kettőt bukó Liverpool ellen játszunk az Anfield-en. Szép kilátások.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik