Newcastle 1 : 2 Southampton - NEM MEGY!

Vágólapra másolva!
2015.01.18. 13:01
Egész egyszerűen nem megy. John Carver-t lehet, hogy szeretik a játékosok, lehet hogy tényleg megérdemelné az esélyt, hogy főállású vezetőedző...

Egész egyszerűen nem megy. John Carver-t lehet, hogy szeretik a játékosok, lehet hogy tényleg megérdemelné az esélyt, hogy főállású vezetőedző legyen, de mégis minden összeesküdött ellene. Ezt a védekezni nagyon tudó, de tagnap kimondottan kutyaütően támadó Southampton-t most éppen a védelmünk segítette a 3 ponthoz azzal, hogy két tökéletesen elkerülhető gólt ajándékoztak nekik. Ezen a két kaput eltaláló lövésen kívül még egy Pellé kapufa volt amit fel tudtak mutatni. A szomorú az, hogy nekünk is összesen 3 alkalommal sikerült eltalálni a kaput, és ez hazai pályán akkor is kevés, ha mindhárom bemegy. Így meg egyenesen szörnyű.Egész egyszerűen nem megy. John Carver-t lehet, hogy szeretik a játékosok, lehet hogy tényleg megérdemelné az esélyt, hogy főállású vezetőedző legyen, de mégis minden összeesküdött ellene. Ezt a védekezni nagyon tudó, de tagnap kimondottan kutyaütően támadó Southampton-t most éppen a védelmünk segítette a 3 ponthoz azzal, hogy két tökéletesen elkerülhető gólt ajándékoztak nekik. Ezen a két kaput eltaláló lövésen kívül még egy Pellé kapufa volt amit fel tudtak mutatni. A szomorú az, hogy nekünk is összesen 3 alkalommal sikerült eltalálni a kaput, és ez hazai pályán akkor is kevés, ha mindhárom bemegy. Így meg egyenesen szörnyű.

Yoan Gouffran gólja (fent) persze jól jött, de azért valljuk be az is egy kabaré volt. Kapusoknak serdülőben az első lecke, hogy ha reális esélye van a védőnek megszerezni a labdát a kapura törő támadódtól, akkor nem szabad kijönni. Nos, itt két védő volt Gouffran ellen, Forster mégis kirohant. Ha a kapuban áll, akkor a Gouffy térdéről pattanó labda simán behullik a kezébe. Kár, hogy összességében semmire nem mentünk vele.

A kezdőben egy jó, meg egy rossz döntést is hozott Carver. Haidara bekerült a bal szélre, így végre azon az oldalon is volt értékelhető támadójáték. Viszont Dummett maradt a kezdőben (Williamson meg a padra került) holott Pellé ellen nem ártott volna egy magasabb játékos. Az egész Coloccini-n csapódott le, akinek így sokkal többet kellett a levegőben dolgoznia, és mivel ő mostanában már rutinból és nem erőből dolgozik, sajnos mindkét gól előtt megnyerték ellene a fejpárbajt. Utána már szerencsétlen Janmmat hiába próbálkozott a keresztezéssel, maximum 11-esért és piros lapért állíthatta volna meg Elia-t. Az első gólnál ráadásul Krul is lepkézett, a második pedig a kapufát érintve került a hálóba.

Pedig sokkal bátrabb volt a csapat mint volt Pardew alatt. Anita jól helyettesíti Tioté-t, Colback megbízhatóan darál, Cabella sokkal felszabadultabb mint lenni szokott. Gouffran is hozta a szezonban az eddigi legjobb teljesítményét, és nem a mákos gólja miatt. Végig hajtott becsülettel, amibe bele is sérült. A helyére beálló Sammy Ameobi sem volt rossz, ahogyan Sissoko is száguldozott a pályán. Ayoze Perez volt egy kicsit halványabb az ék pozícióban, viszont Riviere beállásával egy sorral hátrébb került, és ott már hatékonyabban is kevergetett. A legnagyobb gond viszont továbbra is az, hogy Cissé hiányában a kapu előtt teljesen impotensen viselkednek a srácok. Nem lőnek távolról, nem jók a beadások eleve az utolsó passzok végtelenül ötlettelenek.

Végül pedig essen szó a bíróról. Robert Madley és segítői kritikán alul teljesítettek az egész mérkőzésen. Mindkét oldalra össze-vissza fújtak, és még szerencséjük, hogy egyik csapat sem erőltette lesre állításokat (1-3 volt a statisztika), mert valószínűleg azt is benézték volna. Így csak a mezőnyben "parádéztak", ami leginkább abban merült ki, hogy gyakran mosolyogva engedték tovább a faultokat. Ennek pedig a gyors, ügyes, de gyengébb fizikumú játékosok láttak kárát, azaz a Southampton-ban Tadic, nálunk meg Cabella, Ayoze, Gouffran és Haidara. A hajrában pedig ott a 11-es gyanús szituáció.

Persze, közelről jött, persze vannak feltétlen reflexek, de itt nem számítanak ezek. A Szentek kapitánya, Fonte ugyanis nem úgy védi az arcát, hogy elé tartja a kezét, (ami egyébként még érthető is lenne) hanem rutinosan elfordul, hogyha el is találja a labda, akkor az ne az arcát érje. Ez mind rendben van, csak emellett a testétől eltartja a kezét, megnövelve ezzel a blokkoló, "védekező" felületét. A hab a tortán pedig az, hogy ahol a bíró állt, az kb. ennek a felvételnek a nézete, azaz ő ugyanezt látta.

Coloccini két bakija, Janmaat két elhibázott mentési kísérlete és Krul első lepkéje mellett ez volt a legnagyobb mázlija Ronald Koeman-nak. Ez a tehetségtelen nyomorult bíró. Remélem holnap Bede Feri Bá is ezt a következtetést vonja le. Ez nem egy közvetlen közelről rálőtt labda volt, és ez nem egy természetes testhelyzet.

Persze most már semmin nem változtat ez a baki (bár a sporit elküldhetnék pár hétre a negyedosztályba), a lényeg az újabb 0 pont, és hogy Carver most már 4 meccsen az egy döntetlen mellé beszedte a harmadik vereséget is.

A találkozó után "caretaker" barátunk megint sürgette a vezetőedző kinevezését tavaszig. A gond csak azzal van, hogy ő természetesen magára gondol (ahogy szakma egy része is) viszont az eredményei alapján a szurkolók nagy része, és talán a vezetőség is más véleményen van. Ha jön egy új ember, akkor valószínűleg igazolni nem nagyon tud, de valószínűleg akárki is legyen az, legalább arra biztosítékokat akar, hogy nem is nagyon mennek el alapemberek.

Most egyébként éppen Alan Pardew érdeklődik, és nem, nem Shola Ameobi, vagy éppan Gouffran iránt. Neki Papiss Cissé kellene. Az idén 30 éves támadó még akár el is adható, de inkább nyáron, ugyanis jelenleg ő a legjobb góllövőnk és szükség lesz rá tavasszal is. Meg aztán Pardew is elmehet a búsba, hogy miért nem azokat a sallang játékosokat akarja, (Williamson, Dummett) akiket annyira erőltetett amíg a csapatnál volt.

A kupameccsek miatt (ahol ugyebár nem vagyunk érdekeltek) két hét pihenő következik, aminek egy részét a csapat Dubai-ban tölti. Remélhetőleg a fiúk gyakorolják az utolsó passzokat és a befejezéseket, mert január 31-én a kiesés elől menekülő Hull City otthonában egész egyszerűen nyerni kell. Elvileg lesz már bevethető Siem De Jong-unk, és talán egy új vezetőedző is.

Kár volt ezért a meccsért.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik