Ligakupa: Manchester City 0 : 2 Newcastle - Na, megint elment a tippmix?

Vágólapra másolva!
2014.10.30. 07:10
Tegnap este a Newcastle erősen tartalékosnak mondható felállással (a hétvége után újra) bomba meglepetésként legyőzte az iszonyatosan peches...

Tegnap este a Newcastle erősen tartalékosnak mondható felállással (a hétvége után újra) bomba meglepetésként legyőzte az iszonyatosan peches Manchester City-t. A játékvezetés katasztrofális volt, de szerencsére a bajnok és a ligakupa címvédője ennek ellenére sem talált fogást Pardew fiain.

Íme a video összefoglaló:


Manchester City vs Newcastle United (0-2) Full... by rubin7190

Ez aztán egy igazi tippmix-gyilkos meccs volt!

Ha megnézitek a jobbra látható összeállítást, akkor láthatjátok, hogy Pardew valami nagyon meglepőt húzott tegnap este. Négy szélső védővel kezdett úgy, hogy Dummett bal-középen, a több mint két év után visszatérő Ryan Taylor pedig szűrő középpályásként játszott.

Elöl végre szokhatta a légkört egy kicsit Adam Armstrong, és az elvileg csak szombaton visszatérő Rolando Aarons is. (és hogy tért vissza...)

Mindenki sokat hibázott, de olyan szintű volt a lelkesedés, hogy le lehetett hozni vele a mérkőzést. A City a Pellegrini óta jellemző korrekt, kulturált játékot hozta. Nyomtak végig, volt pár hatalmas ziccerük, de egész egyszerűen semmi nem sikerült nekik. Coloccini majdnem öngólja a kapufán csattant, Elliott hihetetlen bravúrral védett, vagy egyszerűen 5-10 cm-el mellémentek a lövések.

Stuart Atwell játékvezető ténykedése pedig egyenesen kriminális volt. Most az egy dolog, hogy a minimális, szokványos időhúzások, és az elhanyagolható ápolási szünetek ellenére az első félidőben 4 és fél, a másodikban 6 percet hosszabbított. Viszont aki látta a meccset, az biztosan emlékszik, hogy az első játékrészben volt egy szöglet utáni Dummett ziccer, amit Caballero bravúrral védett. Na de miért is volt olyan egyedül a walesi? Nos, azért nem figyelt rá senki, mert a földről tápászkodott fel. Miért volt a földön? Jaaaa, mert a City védő (talán Mangala) két kézzel rántotta le.

A második félidőben volt egy Obertan les gól. Akkor éppen nem voltam a tv előtt, szóval nem tudom mennyire volt les, kommentben írjátok meg nyugodtan, hogy az benézte a játékvezetői stáb, vagy sem.

Amit tuti benézett, az viszont Kolarov utolsó emberes becsúszása, amivel a labdát nem, csak a 16-os vonalánál járó Obertan-t találta el. Nem hogy piros és 11-es nem volt, de le sem fújta az esetet.

Sissoko zseniális gólt szerzett...


... a közönség pedig tombolt!

Persze a City kárára is voltak bőven rossz döntései, Haidara például kb. 4 sárgát kaphatott volna 90 perc alatt, például azért a 16-os vonalán történt kezezésért, amit a hosszabbításban követett el. Ott már minimum a 11-est be lehetett volna fújni.

Az biztos, hogy a tavalyi 0:0-ás (majd hosszabbításban 2:0-ra elveszített) meccshez hasonlóan ez is izgalmas, jó kis meccs volt, csak ezúttal hosszú idő után sikerült legyőzni a Manchester City-t.

Ahogyan az előző posztban is írtátok a sorsolással nem jártunk jól. Az öt első osztályú csapat közül a legrosszabbul, hiszen a Tottenham vendégei leszünk a negyeddöntőben. Nyilván ez nekik sem leányálom, de legalább hazai pályán játszanak. A többi PL gárda megy idegenbe, de azért mégiscsak más helyzetben lesznek. A Negyeddöntőben tehát:

Derby County - Chelsea

Bournemouth AFC - Liverpool

Sheffield United - Southampton

Tottenham Hotspur - Newcastle United

Ezek után mi várható a Pool ellen? Felszabadult játék, magabiztos játékosok, tomboló St. James' Park, azaz egy jó, és remélhetőleg sikeres mérkőzés.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik