(Szarka)lábjegyzet: Schalke 04 Kupa és egyebek

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 09:08
A Newcastle Uinted a hétvégén Gelsenkirchen-ben folytatta a nyári felkészülést a Schalke 04 Kupa elnevezésű rendezvényen, ahol a csapat egy vereséggel...

A Newcastle Uinted a hétvégén Gelsenkirchen-ben folytatta a nyári felkészülést a Schalke 04 Kupa elnevezésű rendezvényen, ahol a csapat egy vereséggel és egy győzelemmel második helyen zárta a tornát. A győztes a 100 %-os Málaga lett, akik a Newcastle után a West Ham ellen is nyertek. A Kalapácsosok végeztek a harmadik helyen, tekintve, hogy szombaton 11-esekkel verték a Schalke-t, viszont tegnap kikaptak a Málaga-tól. Utolsó lett a házigazda, akik pedig a büntető párbaj elvesztése után tegnap 3:1-re buktak ellenünk. Összefoglalókat - a jobb oldali hivatkozásaink közül azonnal elérhető linkekről, azaz a - SZARKAK.HU és az Ed Harrieson féle nufcblog.com weboldalakról is el tudtok érni.Schalke 04 Kupa elnevezésű rendezvényen, ahol a csapat egy vereséggel és egy győzelemmel második helyen zárta a tornát. A győztes a 100 %-os Málaga lett, akik a Newcastle után a West Ham ellen is nyertek. A Kalapácsosok végeztek a harmadik helyen, tekintve, hogy szombaton 11-esekkel verték a Schalke-t, viszont tegnap kikaptak a Málaga-tól. Utolsó lett a házigazda, akik pedig a büntető párbaj elvesztése után tegnap 3:1-re buktak ellenünk. Összefoglalókat - a jobb oldali hivatkozásaink közül azonnal elérhető linkekről, azaz a - SZARKAK.HU és az Ed Harrieson féle nufcblog.com weboldalakról is el tudtok érni.

A küzdelem már pénteken elkezdődött globálisan, és az én szubjektív szempontomból is. Az első esetben arra gondolok, hogy az egyébként nem túl ellenséges viszonyban lévő Newcastle és West Ham szurkolók összeverekedtek Németországban. Még szerencse, hogy a torna lebonyolítását úgy szervezték meg, hogy minden csapat 2-2 meccset játszik csak, így a Newcastle - West Ham mérkőzésre (a pályán legalább is) nem került sor.

Az én szempontomból pedig azért kezdődött pénteken a torna, mert a DigiSport jóvoltából (akik a PL szezonra való ráhangolásként esténként tavalyi meccseket ismételnek) megnéztem a Newcastle - Tottenham (0:4) összecsapást. Annak idején ez a meccs az utolsó pillanatban került be a tv programba, mert az időjárási körülmények miatt elmaradt az eredetileg közvetítendő Manchester City - Sunderland találkozó. Nem is láttam anno ezt a "mészárlást". Ez a mérkőzés több szempontból is vízválasztó volt a szezonban. Itt döntötték meg Pardew és a srácok a klub vereségrekordját, és itt vágta el magát Hatem Ben Arfa és Sylvian Marveaux is a manager-nél.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy rossz és nagyon peches is volt a csapat. Az első bekapott gól után Cissé az ötösről telibe rúgta Lloris-t, majd a második félidőben (már 0:2-nél) a francia kapus legalább három hatalmas bravúrt mutatott be. Ott, a kicsit leülő Spurs ellen egy szépítő gól szárnyakat adhatott volna.

A 4-4-2-es felállás az alábbiak szerint nézett ki: Krul - Debuchy, Williamson, S. Taylor, Santon (Dummett) - Gouffran, Anita, Sissoko (C), Sammy Ameobi (Marveaux) - De Jong (Ben Arfa), Cissé

El kell hogy mondjam, hogy Debuchy, Santon, majd Dummett kritikán aluli volt, Willo és Saylor csak szimplán gyenge. A középpályán az látszott, hogy nincs játékos, akinek "agya" lenne a focihoz, középen a robotolás ment, a széleken a szaladgálás, de sablonos, ötlettelen megoldásokkal. Elöl meg... Luuk De Jong-ot a labda zavarta, Cissé-t meg a kapu.

Nagyon kíváncsi voltam mit is vétett Ben Arfa és Marveaux, de meg kell, hogy mondjam semmi olyat, ami kirívó lett volna a csapat többi tagjához képest. Oké, amit Ben Arfa nyújtott védekezés-visszazárás címén, azt én is meg tudtam volna csinálni, Marveaux pedig sorra eladogatta a labdákat, pedig nyilván ő azért ment be, hogy valaki végre pontosan passzoljon. Azt gondolom inkább a meccs után lehetett valami incidens, ami a viszony eldurvulásához vezetett. Azt egyébként összességében el lehet mondani, hogy a csapatból hiányzott a tűz. A fenti képen látszik, hogy Sissoko lövésébe hárman vetődnek bele a londoniak közül. Ők nyerni mentek északra...

Ennek a meccsnek a megtekintése után kíváncsian vártam, hogy mire megy az új csapat még úgy is, hogy az "agymunkára" szerződtetett játékosok közül Cabella első meccseit játszotta, Siem De Jong pedig pihenőt kapott a torna idejére, tekintettel az Ausztráliában összeszedett kisebb sérülésére.

Nos, a Málaga elleni 1:3-ról elmondható, hogy elég harmatos volt a teljesítmény. Pardew szerint egyértelműen miatta ment korán el a meccs, mert túl sok fiatalt rakott a kezdőn belül egy-egy csapatrészbe, és leginkább a gólokért felelős Ayoze Perez és Adam Armstrong nem érezte egymást. Nincs egyébként ezzel semmi gond, hiszen felkészülési tornáról beszélünk. Főleg, hogy a második félidőben aztán jobban összeállt a banda és sikerült 1:0-ra "nyerni" a játékrészt.

Másnap sikerült javítani a Schalke 3:1-es legyőzésével. Ezt a mérkőzést egyéb elfoglaltság miatt a set top box nevű csodára bíztam, de a felvevő üzemmód megtréfált így egy akadozó, rossz minőségű valamit kaptam, szóval inkább az összefoglalót választottam. Nos, anélkül, hogy tudnám, a Schalke mennyire volt tartalékos, el kell mondjam sokkal jobb volt a mutatott játék. A torna felfedezettje, Rolando Aarons (lent) lecsúszott beadás-gólját ne is számítsuk, de akkor is láttunk egy szép Riviere fejest (Aarons beadásából) és egy okos Cabella gólt.

Holnap esedékes még egy Huddersfield elleni idegenbeli mérkőzés, majd pedig 10-én a Real Sociedad elleni meccs, amivel lezárul a felkészülési időszak. Közben pedig a vezetőség tovább dolgozik az igazolásokon.

Loic Rémy végül mégis Írországba utazott a QPR keret után, és Pardew is olyan nyilatkozatot adott, ami alapján mégsem érdeklődnek a csatár iránt. A manager elmondása szerint Rémy már csatlakozhatott volna a csapathoz, mert számtalan alkalommal a tudomására hozták, hogy szükség van rá. Ez mégsem történt meg, és előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a profizmus és a saját önbecsülés is úgy kívánja, hogy tovább lépjenek.

Azt sem tartom kizártnak, hogy Pardew az elbukott Pool orvosi után azonnal felvette a kapcsolatot Rémy képviselőivel, akik meg elhajtották, mert még hisznek egy BL induló csapat megkeresésében. Erre jött Pardew durcás nyilatkozata, amivel megcáfolta az egy nappal korábbi "még figyeljük Loic Rémy-t" csengésű interjút.

Természetesen új arcok is vannak a láthatáron, éppen egy Nottingham Forest-es duó megszerzése a legújabb pletyka. Az egyikük egy 20 éves védő, Jamaal Lascelles, akiért 3 millió fontot adnánk, a másikuk pedig Karl Darrow, egy szintén 20 éves kapus. Ezek az igazolások egyértelműen a jövő csapatát alapozzák meg, hiszen Coloccni és Williamson sem ifi már, míg a Krul helyetteseként jól teljesítő Rob Elliott-nál lassan eljöhet az az idő, amikor első számú kapus akar lenni, akár egy másik klub színeiben.

Csatárfronton is vannak érdekességek. Facundo Ferreyra ugyan egy évre biztosan a csapatnál lesz, de a vezetőség nem titkolt szándéka még csatár leigazolása.

A legújabb név, akit a brit bulvársajtó (valószínűleg egyébként csak ők) feldobott, Connor Wickham. A Sunderland játékosának jövőre lejár a szerződése, és Gustavo Poyet ennek megfelelően azt nyilatkozat róla, hogy két lehetőség létezik: Vagy aláír egy új, hosszútávú szerződést, vagy szeptember 1-ig eladják. Gondolom nem akarnak belemenni az alkudozásba, mert akkor ha kicsúsznak az időből, januárban már csak a mostani összeg töredékéért tudnák eladni, ha meg nem sikerülne, akkor egy év múlva szabadon távozhatna. A csodagyereknek induló, "szőke Carroll" egyébként még mindig csak 21 éves, holott már a hetedik profi szezonját kezdi meg. Amikor az Ipswich felnőtt keretében találta magát, még csak 15 éves volt, majd egy év múlva 26, két év múlva 37 bajnokit játszott a másodosztályban. Az őt körülvevő szenzáció lassan alább hagyott, amit az is bizonyít, hogy nem egy TOP klub vitte el. Paolo Di Canio kölcsönadta, Poyet visszarendelte, és végül is a Sunderland tavaszi menekülő hadjáratában fontos szerepe volt.

Kérdés kell-e ő nekünk?

Szerintem azért lehetne megfelelőbb játékost találni...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik