HIVATALOS! Siem De Jong a Newcastle United játékosa

2476361 24763612476361 2476361
2014.07.02. 07:07
A Yohan Cabaye okozta űr betöltője? Esetleg az a kreatív támadó aki majd Hatem Ben Arfa-t pótolja? Egy támadó középpályás, akitől azt várják...

A Yohan Cabaye okozta űr betöltője? Esetleg az a kreatív támadó aki majd Hatem Ben Arfa-t pótolja? Egy támadó középpályás, akitől azt várják, hogy majd árnyék ékként, amolyan hamis 9-esként gólokat szerez? Elvileg bármelyik posztra alkalmas lehet a 25 éves Siem De Jong, aki egyelőre ismeretlen összegért 6 évre írt alá a Newcastle United-be. A tegnapi nap folyamán többen látták leszállni a Manchester-ben, - ahonnan már tényleg nem akkora távolság Newcastle - sőt olyan hírek is terjedtek a közösségi oldalakon, hogy délután már orvosin van a csapat benton-i edzőközpontjában. Estére odáig fajultak a dolgok, hogy 12 órán belüli hivatalos bejelentést várt mindenki, aminek elébe ment a vezetőség és valamikor a Belgium - USA meccs második félidejének vége felé a klub hivatalosan is bejelentette az Ajax csapatkapitányának érkezését.Siem De Jong, aki egyelőre ismeretlen összegért 6 évre írt alá a Newcastle United-be. A tegnapi nap folyamán többen látták leszállni a Manchester-ben, - ahonnan már tényleg nem akkora távolság Newcastle - sőt olyan hírek is terjedtek a közösségi oldalakon, hogy délután már orvosin van a csapat benton-i edzőközpontjában. Estére odáig fajultak a dolgok, hogy 12 órán belüli hivatalos bejelentést várt mindenki, aminek elébe ment a vezetőség és valamikor a Belgium - USA meccs második félidejének vége felé a klub hivatalosan is bejelentette az Ajax csapatkapitányának érkezését.

A tavaszi szezont kölcsönben nálunk töltő Luuk De Jong bátyja igen sokoldalú játékos, igazi vezéregyéniség, aki ha tudja hozni a hollandiai formáját (ami a tesónak nem sikerült) akkor szenzációs igazolás lesz a következő szezonra.

Jöjjön az ilyenkor szokásos nyilatkozat az Ajax neveléstől, aki az amszterdamiak színeiben hét szezon alatt 244 mérkőzésen 78 gólt szerzett:

"Nagyszerű, hogy Newcastle-be igazoltam. Ez egy nagy klub, amiről a testvérem sokat mesélt, így már most jól érzem magam itt.

"Hosszú időt töltöttem az Ajax-ban, és szerettem volna egy új kihívást, új környezetben, és egy új országban.

"Newcastle-be jönni egy nagyszerű lehetőség volt, hogy játszhassak egy ilyen a klubban, a Premier League-ben, ezt nem tudtam visszautasítani.

"Alig várom az első edzést, hogy találkozzam az új csapattársakkal, akikkel remélhetőleg egy sikeres szezonban lesz részünk."

"Remélem, hogy tudom segíteni a támadó játékot és gólokat is szerzek " mondta nufcTV-nek adott az exkluzív interjúban.

"Az Ajax-ban szereztem elég sok gólt támadó középpályásként - néha csatárként -, és remélem, itt is így lesz.

"Segíteni akarok a csapatnak amennyire csak lehet."


"Volt egy pár remek évem csapatkapitányként az Ajax-ban, és ezalatt sokat javultak a vezetői képességeim.

"Jót tett nekem, hogy kapitány lehettem és remélem, hogy ez itt is segíteni fog nekem."

Amíg az Ajax-ban szerepelt, De Jong olyan csapattársakkal játszott, mint Luis Suarez, Christian Eriksen és Jan Vertonghen akik mind jól teljesítenek a Premier League-ben miután az angol foci kedvéért váltottak.

A középpályás elismerte: "Remélem, hogy lehet ugyanez lesz az út a számomra is.

"Ők igazán jó játékosok
voltak az Ajax-ban. Játszottam mind a hármukkal.

"Remélem, hogy a közeljövőben újra találkozhatunk, igaz most egymás ellen játszunk majd, és ez jó, hogy a Premier League-ben történik meg."

Alan Pardew röviden ennyit mondott az új igazolásról:

"Nagyon boldog, hogy Siem a klubhoz került, mert megadja nekünk azt az intelligenciát a támadások utolsó harmadában szükség van, gólhelyzeteket teremt, amit eléggé hiányzott tavaly.

"Ez egy nagy igazolás a klub számára. Siem fontos élményeket hoz magával az Ajax-ból, azt hiszem a rajongók élvezni fogják ahogy játszik, és én magam is alig várom, hogy kezdődjön meg a munka vele."

Végül pedig itt egy kis ízelítő az új igazolásunkból. Nem rossz...

A vezetőség tehát nem tétlenkedett, az első napon megvolt az első igazolás. Csak így tovább!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik