Tottenhami hála...

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.06.14. 09:06
Ma is hihetetlen fordulat következett be az egyik igen komoly riválisunk működésében. Harry Redknappet kirúgták a Tottenhamből. Annak ellenére...

Ma is hihetetlen fordulat következett be az egyik igen komoly riválisunk működésében. Harry Redknappet kirúgták a Tottenhamből. Annak ellenére, hogy a szezon közepén mindenki két kézzel marasztalta a tapasztalt menedzserhez, hiszen szóba került, hogy Capello utódját látja benne az angol szövetség. Ehhez képest most egy csapásra megváltak attól a személytől, akinek a 4. helyet köszönhetik. Igaz, hogy a szezon végére mintha kipukkadt volna a lufi, és a biztos 3. helyet elcserélte a csapat egy olyan 4. helyre, amiből egy-két szerencsétlen esettel akár 6. hely is lehetett volna, de akkor is meglepetés számba megy a dolog. A tulajdonos azért szomorodhatott el, mert a Chelsea BL győzelmével a 4. hely sem jelentett a Tottenham számára BL indulást.

Nagyon sajnálom Harry mestert, mert ezzel a kerettel szerintem óriási sikernek számított, hogy hosszú fordulókon keresztül a dobogó 3. fokán tartotta a csapatot.

A kirúgás hátterében olyan dolgok húzódhatnak meg, amiről nyíltan senki nem beszélt, de a csapat vezetősége és Harry között problémákat okoztak. Ott kezdődhetett minden, hogy Harryt felkérték az angol szövetségi kapitányi posztjára. A találgatások több hétig folytak az esetleges Capello-utód kinevezésével kapcsolatban, és közben Redknapp olyan nyilatkozatokat tett, hogy: "Én a Tottenham menedzsere vagyok, és amíg nem kapok hivatalos megkeresést, addig nincs is semmi okom arra, hogy ezen változtassak." Ennek a nyilatkozatnak a hátterében az is állhat, hogy Capello lelépési pénzén felül a szövetségnek nem állt akkora összeg a rendelkezésére, hogy ki tudja váltani Harryt a Tottenham kispadjáról. Szerintem mentek az egyeztetések a londoniak vezetősége és az angol szövetség vezetősége között, de nem tudtak zöld ágra vergődni. Harry olyan nyilatkozatokat is tett, amiben azt sejtette, hogy ha kapna hivatalos megkeresést, akkor nem utasítaná vissza, hiszen angol szövetségi kapitánynak lenni egy világversenyen visszautasíthatatlan felkérés, és minden brit menedzser karrierjének csúcsát jelentheti.

A lényeg az, hogy Harry nem ment sehova, hivatalosan nem kapott felkérést a szövetségtől. Ennek ellenére Harry most a nyáron bejelentette a Tottenham vezetőségének, hogy hosszútávú szerződés hosszabbítást szeretne kapni a csapattól. A londoni klub igazgatója Daniel Levynek viszont olyan híreket kellett Harryvel közölnie, hogy nem kaphat hosszú távú szerződést, sőt Joe Lewis, a milliárdos tulajdonos egy sokkal fiatalabb, megújulásra jobban képes menedzserrel szeretné a csapatát irányíttatni. Lewis meg is mondta, hogy ha tehetné, akkor Roberto Martinezzel folytatná tovább a közös munkát, ezért megköszöni Harry Redknapp munkáját és sok sikert kívánt neki a jövőre nézve.

Bevallom őszintén ezzel a húzással a Tottenhamet kihúztam a nagy riválisaink listájáról. Szerintem a londoniak nem fognak hasonlóan magabiztos szereplést elérni Harry nélkül. Valamint Modrics és van der Vaart távozása esetén eléggé nehezen pótolható embereket veszíthet a csapat. (Corluka szerint Modrics biztosan távozni fog a csapattól). Azokat az értékeiket veszítheti el szép lassan a Tottenham, akik miatt ilyen magasra tudtak jutni. Azon sem lepődnék meg, ha Mondrics és Vaart távozása után Bale-nek esze ágában sem lesz maradni, hacsak nem igazolnak mellé 2 világklasszis játékost, amit egy Tottenham elég nehezen tudna abszolválni.

Egy riválissal kevesebb a következő szezonban. Persze várjuk meg, hogy kik távoznak tőlünk, és csak utána merjünk belemenni találgatásokba, de egyenlőre a legnagyobb vesztese az átigazolási szezonnak a Tottenham.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik