Hol az igazság a mai átigazolási piacon?

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.06.12. 09:06
Ma reggelre kiderült, hogy a Newcastle United vezetősége 4 millió fontos ajánlatot tett Vurnon Anitáért. Azt a választ kaptuk, hogy vagy megduplázzuk...

Ma reggelre kiderült, hogy a Newcastle United vezetősége 4 millió fontos ajánlatot tett Vurnon Anitáért. Azt a választ kaptuk, hogy vagy megduplázzuk az ajánlott összeget, vagy felejtsük el a játékost. Ronald De Boer 8 millió fontra tagsálja a holland keretből kimaradó játékost. A holland szakvezető tudja, hogy nem csak a Newcastle szeretné leigazolni a Anitát, mint írtam az Aston Villa és a Norwich City is a kérők között van, tehát a menedzser megpróbálhatja belehajszolni a csapatokat egy licitálásba, ami igencsak feltornázhatja Anita árát.Ma reggelre kiderült, hogy a Newcastle United vezetősége 4 millió fontos ajánlatot tett Vurnon Anitáért. Azt a választ kaptuk, hogy vagy megduplázzuk az ajánlott összeget, vagy felejtsük el a játékost. Ronald De Boer 8 millió fontra tagsálja a holland keretből kimaradó játékost. A holland szakvezető tudja, hogy nem csak a Newcastle szeretné leigazolni a Anitát, mint írtam az Aston Villa és a Norwich City is a kérők között van, tehát a menedzser megpróbálhatja belehajszolni a csapatokat egy licitálásba, ami igencsak feltornázhatja Anita árát.

Két éve éppen annak, hogy Tiotét meg tudtuk szerezni az ugyancsak holland első osztályban szereplő Twente csapatából, ahol bajnoki címig vitte a csapattal, tehát hasonlóan szereplő klub volt, mint most az Ajax. Ennek ellenére Tiotét 3,5 millió fontért tudtuk megszerezni és mint utólag kiderült a befektetés minden egyes centje megtérült, sőt jelen pillanatban a Chelsea és a Manchester United is erősen érdeklődik az elefántcsontparti középpályás iránt. Csapatunk az árával kapcsolatban még nem adott ki nyilatkozatot, de 20 millió font alatti ajánlattal szerintem nem érdemes foglalkozni. Ha azt nézzük, hogy Eden Hazardért kifizetett a Chelsea 40 millió fontot a Manchester United pedig most készül 40 millió fontos ajánlatot tenni Luka Modricsért, akkor örülhetünk, mert még egy 20 milliós ajánlatot nem valószínű, hogy tesznek ezek a klubok a középpályájuk további megerősítése érdekében. Persze ezt a Chlesea-nél sosem lehet tudni, valamint Modrics eladásából bejövő összegből akár a Tottenham is beszállhat a Tiotéért folyó harcba. Reméljük Cheick nem lesz olyan ostoba, hogy egy hasonló teljesítményre képes csapatba igazol a Newcastle-ből.

Egy újabb alacsonyabban rangsorolt bajnokságból szeretnénk igazolni. Sajnos most csatárban gondolkozunk, pedig abból nem állunk túl rosszul, persze egyenlőre még nem tudjuk, hogy kik távozhatnak a csapattól az első számú csatárok közül. Az új kiszemelt a 27 éves szenegáli válogatott Dame N'Doye. Az igaz, hogy a legutolsó szezonban 18 gólig jutott Dame, és az is igaz, hogy egy évvel ezelőtt pedig 25 góllal lett gólkirály a dán bajnokságban, de akkor sem gondolom, hogy fel lehet venni a dán első osztályból a ritmust és húzó emberré tud válni Newcastle-ben. A Reading már tett is egy ajánlatot a csatárért, ami 6 millió fontra értékeli a játékost.

Ha megnézzük a lenti videót láthatjuk, hogy technikailag igen magasan kvalifikált játékosról van szó, aki igen komoly tehetséggel lett megáldva a gólszerzés területén. Erőszakos és fejjel nagyszerűen irányítja a labdát a hálóba. Az is megfigyelhető, hogy nem az a fajta csatár, aki a kapu közepébe bombázza a labdát, inkább a sarkokat célozza, és majd meg fogjátok látni, elég szépen sikerülget neki eltalálni is a kapu szélét:

Az a gól, amikor elfektette a kapust aztán még a hátvédet, nálam erősen Papiss Demba Cissé féle gólra hasonlít, amit a Liverpoolnak lőtt. Lehet, hogy megérne egy misét, de a dán első osztály nem a legjobb ajánló levél.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik