Tényleg visszasüllyed a középszerbe Dárdai Pál Herthája?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.12. 13:26
null
Tényleg visszasüllyed a középszerbe Dárdai Pál Herthája? (Fotó: AFP)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol és az olasz topliga után a német Bundesligával folytatjuk ötnapos transzferológiai körsétánkat.

 

Mégpedig a két hét múlva induló bajnoki szezon előtti szokásos körképünk első részével, amelyben a HERTHA BSC-VEL foglalkozunk bővebben, de több, magyar játékossal rendelkező klub is górcső alá kerül.

Hertha: még több csalódás az új idényben, avagy csúnya lesz az Öreg Hölgy ébredése? – vezette fel a berliniek új szezonját az sbnation.com szakírója, Gilles Hoffmann, aki szerint két meglepetése volt az elmúlt idénynek: a VfB Stuttgart kiesése és a Hertha vitézkedése. Hoffmann osztja sokak véleményét, miszerint a berliniek tavaly őszi sikerszériája csak kicsúszott az ingujj alól, most a középmezőnyben végeznek.

Ezt támasztja alá, hogy ugyan összesen húsz forduló végén is Bajnokok Ligáját érő helyen állt a tabellán a Dárdai-csapat, de a tavasz végére összeomlott, csak a hetedik lett, pedig az utolsó öt fordulónak még a harmadik helyről vágott neki – míg most az Európa-liga selejtezőben a koránt sem veretes Bröndby máris megállította őket.

Előrevetíti a nehéz időket az is, hogy Dárdai minden igyekezete ellenére csak egy új játékossal erősíthetett az El-kalandra: a 21 éves szlovák támadó középpályás, a szimpatikus nevű Ondrej Duda 4.2 millió euróért érkezett a Legia Warszawától, az elmúlt idényben termelt 14 kanadai ponttal a háta mögött.

„Jelentős feladatok várnak rá” – mondta a magyar szakember a 21 éves szlovák játékosról, és kiemelte, a Hertha 4–2–3–1-es hadrendjében az irányító szerepét osztja majd rá.

A vételár elárulja azt is, hogy a régi nagy célpont, Dzsudzsák Balázs nem a Bursaspor ellenállása miatt nem folytathatta Berlinben, hanem a Hertha alacsony büdzséje miatt – és mindjárt más szempontból tekintünk Dárdaiék elmúlt szezonjára, ha megtudjuk, hogy a klub összbevétele csak 68 millió euró, és ennél kevesebből a múlt idényben a Bundesligában csak a Darmstadt (35.4 millió) és az Ingolstadt (34.4 millió) gazdálkodott; és egyetlen játékos sem keres kétmillió euró fölött, Duda például egymilliót kap évente.

A legtöbbet Salomon Kalou keresi, akiért bejelentkezett a nyáron az angol Burnley, ám komoly ajánlatot nem tett. Még. Jó hír ellenben, hogy kölcsönjátéka után ingyen érkezett Vedad Ibisevic, aki ugyan már szintén nem fiatal, de legutóbb 10 góllal zárta a bajnoki idényt, és most nyáron a Bröndby ellen kétszer is eredményes volt. Lemaradt az El-kalandról a brazil Allan, aki a Liverpool tartalékjai közül került Berlinbe kölcsönbe, Jürgen Klopp személyes protezsáltjaként, a kölcsönből a Bursasportól megtérő japán középpályás, Hoszogai Hadzsime ellenben oda távozott, ahonnan Ibisevic jött: Stuttgartba.

Allan érkezése azért is fontos, mert Törökországban folytatja a magát klubváltásra némileg meglepő módon rászánó Tolga Cigerci, akiért hárommilliót fizetett a Galatasaray, a rutinos balhátvéd, Johannes van den Bergh a Getaféhez tette át székhelyét, míg a holland szélső, Roy Beerens (emlékszik még rá valaki, hogy kétszer a holland válogatottba is befért?) a Readinghez. Utóbbi páros csak kiegészítő embernek számított, a sokadik számú cserekapus, Sascha Burchert távozása miatt sem törtek ki tüntetések.

Nem titok, egy gyors szélsőt még keres a klub, a legismertebb kiszemelt az arsenalos Serge Gnabry, akinek ára német források szerint kétmillió euró lehet, de kölcsönbe is adhatják őt a londoniak. Nem lenne olcsóbb a sokoldalú támadó, Dorin Rotariu (Dinamo Bucuresti) sem, valamint Alexander Esswein (Augsburg), aki a pályán szintén jobbszélsőként érzi magát a legjobban.

Korábban kiszemelt volt a marokkói válogatott támadó középpályás, a twentés Hakim Zijeh, de az ő tízmillión felüli ára még a Dortmundnak is sok volt, a paraguayi Óscar Romero (Racing Club) is álom csak a berlinieknek, ellenben jóval gazdaságosabb megoldás a török válogatott Özer Hurmaci (Trabzonspor).

Érkezhet még a kőkemény, nagy munkabírású Papakouli Diop az Espanyoltól, ő lehet a középpálya közepén Cigerci utóda a Marca szerint, keményebb dió lesz elcsábítani a Laziótól a 22 éves holland középső védőt, Wesley Hoedtet.

Nagy gond, hogy több alapember ki-kiugrált a sorból, talán a tavaszi kudarcokat vagy még az őszi sikereket rosszul feldolgozván: a 22 éves jobb oldali mindenes, a sokak által már a válogatottba követelt Mitchell Weiser a napokban egyénileg edz – állítólag gyenge fizikai állapota miatt, mások szerint azért, mert egy edzésen összekapott Dárdaival. Az El-kudarc miatt is a csapatkapitány Fabian Lustenberger és a norvég középpályás, Per Ciljan Skjelbred hamar B-listán találhatja magát, ott, ahol már régóta szerepel a német vitorlafrizurák hercege, a Bayerntől megszerzett Sinan Kurt; a szintén volt bayernes Thomas Kraft kapus pedig nemrégiben került fel oda, ő is egy edzésen veszett össze mesterével.

A brazil karmestert, Ronnyt már jó ideje árulja a klub, de nagyon nehezen talál új munkaadóra a játékos, aki az elmúlt idényben 29 percet játszhatott csak az első csapatban.

VEZETŐEDZŐ: Dárdai Pál
A KERET ÉRTÉKE: 76.5 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Ondrej Duda, Vedad Ibisevic, Allan
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Tolga Cigerci, Roy Beerens, Hoszogai Hadzsime
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Jarstein – Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Stocker, Duda, Kalou – Ibisevic
MINDEN HÍR A HERTHÁRÓL ITT!

RASENBALLSPORT LEIPZIG

2009 óta először jutott fel volt keletnémet város csapata a Bundesligába, ráadásul Gulácsi Péterrel, Kalmár Zsolttal és a német-magyar, de nemsokára talán magyar-német Willi Orbannal a fedélzeten. A sikeredző Ralf Rangnick sportigazgató lett, utóda az egykori remek osztrák csatár, az edzőként az Ingolstadttal bizonyító Ralph Hasenhüttl, aki a nyáron csaknem 30 millió euróért erősített, például a középső középpályás Naby Keitával vagy a támadó Timo Wernerrel. Négy évvel ezelőtt a negyedosztály küzdelmeire készültek, az első vonal miatt talán az old school szurkolók is megbocsájtanak a klubnak az üzleties szellemért – amelyet lehet kritizálni, lehet gyűlölni, de csak célba repítette a klubot. Ahová a nyáron ráadásul 15 millióért jött játékos a testvéri Salzburgtól, és amely olyan lesz Rangnick szerint, mint egy idősebb U23-as csapat, egyenesen a liga legfiatalabbja.

VEZETŐEDZŐ: Ralph Hasenhüttl
A KERET ÉRTÉKE: 62.4 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Naby Keita, Timo Werner, Marius Müller
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Stefan Hierländer, Georg Teigl, Omer Damari
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Gulácsi – Klostermann, Nukan, Orban, Halstenberg – Ilsanker, N. Keita – Werner, Sabitzer, Forsberg – Selke
MINDEN HÍR AZ RB LEIPZIGRŐL ITT!

SC FREIBURG

A másik újonc a mennyiségben hisz az erősítéseket tekintve, hiszen ritka dolog egy topligás csapattól, hogy hét játékosért is pénzt adjon – a legismertebb érkező mégis a genti kölcsönjátékból visszatérő szerb válogatott védő, Sztefan Mitrovics, akit gyorsan el is adtak, míg a legdrágább vétel a török válogatott bekk, Caglar Söyüncü. Nem gyengült tehát a tavalyi csapat, sőt, de a bennmaradásra így is minimális az esély. A Bundesliga 2-ben a kiesés után csak megmártóztak, Vincenzo Grifo és Nils Petersen remekül teljesített az elmúlt idényben, de nem valószínű, hogy most térnek vissza a régi szép idők.

VEZETŐEDZŐ: Christian Streich
A KERET ÉRTÉKE: 44.6 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Caglar Söyüncü, Janik Haberer, Jonas Meffert
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Christopher Jullien, Sztefan Mitrovics, Immanuel Höhn
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Schwolow – Ignjovszki, Söyüncü, Kempf, Günter – Frantz, Abrashi, Haberer, Grifo – N. Petersen, Philipp
MINDEN HÍR A FREIBURGRÓL ITT!

TSG HOFFENHEIM

Nem cincálja már a nagyok bajszát olyan elszántan a „Bundesliga falusi kiscsapata”, mint az elmúlt idényekben, de félnie csak a középmezőny unalmától kell, a kieséstől nem. A szokásos nagy távozó szerepét ezúttal Kevin Volland töltötte be, az érte kapott húszmilliót ügyesen forgatta a télen kinevezett, még mindig 30-on aluli edző, Julian Nagelsmann és a sportigazgató Timmo Hardung. Akik nem tudnak mit kezdeni Szalai Ádámmal: nyíltan árulják a magyar támadót, fel-felbukkannak érdeklődők, de vevőkké nem válnak. Az sem szól Szalai megtartása mellett, hogy a horvát gólgépért, Andrej Kramaricért tízmilliót (klubrekord!) fizetett a Hoffenheim, a volt bayernes örök ígéretért, Sandro Wagnerért 2.8 milliót, a több poszton bevethető chilei Eduardo Vargas pedig megvédte gólkirályi címét a Copa Américán.

VEZETŐEDZŐ: Julian Nagelsmann
A KERET ÉRTÉKE: 90.2 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Andrej Kramaric, Lukas Rupp, Sandro Wagner
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Kevin Volland, Janik Haberer, Kevin Kuranyi
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Baumann – Kaderábek, Süle, Schär, Toljan – Rudy, Polanski – E. Vargas, Rupp, Terrazzino – Kramaric
MINDEN HÍR A HOFFENHEIMRŐL ITT!

SV DARMSTADT 98

Az a szép a futballban, hogy az olyan pici, relatíve ismeretlen klubok is képesek megkapaszkodni egy topligában, mint a Darmstadt, amely az elmúlt idényben minden előzetes várakozás ellenére nem pottyant vissza a Buli 2-be, hanem a 14. helyen végzett. Tipikus hiba, hogy ilyenkor szoktak bőkezűen igazolgatni, tízmillió euró körüli összeget befektetni a további tv-s és szponzorpénzek kontójára, aztán következik a süllyedés – nos, Darmstadtban nem tört ki a transzferláz, a nagy nyári vétel a Freiburgot 750 ezer euróért elhagyó védő, Immanuel Höhn, ingyen jött két ukrán spíler (köztük a rutinos Artem Fedeckij!) és az egykori csodagyerek, a volt Inter-csatár Victor Obinna. A fő veszteség nem is a csatár Sandro Wagner, hanem a sikeredző (az egykori kőkemény védő, NDK-s, majd össznémet válogatott) Dirk Schuster távozása, aki Augsburgban folytatja. Utóda az 57 esztendős Norbert Meier lett, aki játékosként a Werder Bremenből, edzőként a Mönchengladbachból lehet ismerős, és szerződtetése 400 ezer euróba került. Felhívnánk a figyelmet a keret értékére, amelynél a topligákban csak az olasz Crotonéé (13.8), a spanyol Osasunáé (17) és két francia csapaté, a Dijoné (19) és a Metzé (18.5) kisebb, de még a Bundesliga 2-ben is csak a középmezőnyre lenne elegendő. Emeljük ki még a „liliomok” török-német csapatkapitányát, Aytac Sulut, aki a topligák leggólerősebb védője volt a múlt idényben a maga hét bajnoki találatával.

VEZETŐEDZŐ: Norbert Meier
A KERET ÉRTÉKE: 20.3 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Immanuel Höhn, Denisz Olijnik, Artem Fedeckij
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Sandro Wagner, Szlobodan Rajkovics, Christian Mathenia
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: D. Fernandes – Fedeckij, Sulu, Höhn, Holland – Heller, Gondorf, Vrancic, Olijnik – Rosenthal, Colak
MINDEN HÍR A DARMSTADTRÓL ITT!

EINTRACHT FRANKFURT

Az egykori remek középpályásra, Niko Kovacra immáron edzőként vár nagy feladat, ugyanis a márciusban kinevezett szakembernek a nyögvenyelősen kiharcolt bennmaradás után most a közvetlen élmezőny mögé kellene vezényelnie hadait, természetesen a 33 éves Huszti Szabolcs alvezérségével. Kovac kilenc embert engedett el a nyáron, de a Real Madridtól, a Fiorentinától és a Manchester Unitedtől tudott erősíteni, Huszti posztjaira pedig nem érkezett erős vetélytárs. Emeljük ki ebből a csapatból a veterán Alexander Meiert is, aki a nyáron 2018-ig hosszabbított, és a legutóbbi idényben sérüléséig fantasztikus formában játszott, 19 bajnokin 12-szer volt eredményes, egy gólpassz mellett – és azt a tényt, hogy a zöldséguralomról Huszti miatt is lemondó Kovac mester majdnem megszerezte a nyáron Fiola Attilát, akinek egyik vetélytársa Garics György lett volna.

VEZETŐEDZŐ: Niko Kovac
A KERET ÉRTÉKE: 56.3 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ:
Taleb Tavata, Omar Mascarell, Jesús Vallejo
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Carlos Zambrano, Stefan Aigner, Alekszandar Ignjovszki
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Hradecky – Vallejo, Abraham, Russ, Oczipka – Haszebe, Stendera – Fabián, Meier, Huszti – Seferovic
MINDEN HÍR AZ EINTRCAHT FRANKFURTRÓL ITT!

FC AUGSBURG
Érkezett: Alfred Finnbogason (Real Sociedad, 4.000.000 euró), Uszami Takasi Usami (Gamba Oszaka, 1.500.000), Marvin Friedrich (Schalke, 1.000.000), Georg Teigl (RB Leipzig, ingyen), Andreas Luthe (Bochum, i.), Gojko Kacar (Hamburg, i.)
Kölcsönből vissza: Nikola Djurdjics (Düsseldorf), Tim Matavz (Genoa)
Távozott: Hong Dzsong Ho (Csiangszu Szuning, 6.000.000), Nikola Djurdjics (Partizan Beograd, 400.000), Sascha Mölders (1860 München, 150.000), Alexander Manninger (Liverpool, i.), Piotr Trochowski (szerződése lejárt), Ragnar Klavan (Liverpool, 5.000.000), Tobias Werner (VfB Stuttgart, 1.000.000)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kevin Volland (Hoffenheim, 20.000.000), Julian Baumgartlinger (Mainz, 4.000.000), Jonas Meffert (Karlsruhe, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, 500.000), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Arminia Bielefeld), Levin Öztunali (Werder Bremen), Joel Pohjanpalo (Düsseldorf)
Távozott:
Christoph Kramer (Mönchengladbach, 15.000.000), Jonas Meffert (Freiburg, 1.200.000), Dario Kresic (szl.), Sebastian Boenisch (szl.), Malcolm Cacutalua (Bielefeld)
Kölcsönbe: Marlon Frey (Kaiserslautern)

FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 38.000.000), Renato Sanches (Benfica, 35.000.000)
Kölcsönből vissza:Pierre-Emile Höjbjerg (Schalke)
Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 15.000.000), Sebastian Rode (Borussia Dortmund, 12.000.000), Ivan Lucic (Bristol City), Mario Götze (Dortmund, 26.000.000)
Kölcsönbe:Medhi Benatia (Juventus, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ousmane Dembélé (Rennes, 15.000.000), Raphaël Guerreiro (Lorient, 12.000.000), Sebastian Rode (Bayern München, 12.000.000), Marc Bartra (Barcelona, 8.000.000), Emre Mor (Nordsjaelland, 7.000.000), Mikel Merino (Osasuna, 3.750.000), André Schürrle (Wolfsburg, 30.000.000), Mario Götze (Bayern München, 26.000.000)
Kölcsönből vissza: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Jannik Bandowski (1860 München)
Távozott:Henrih Mhitarjan (Manchester United, 42.000.000), Mats Hummels (Bayern München, 38.000.000), Ilkay Gündogan (Manchester City, 27.000.000), Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg, 5.000.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Christoph Kramer (Leverkusen, 15.000.000), Jannik Vestergaard (Werder Bremen, 12.500.000), Bénes László (Zilina, 2.000.000), Tobias Strobl (Hoffenheim, i.), Djibril Sow (Mönchengladbach II)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Hamburg)
Távozott: Granit Xhaka (Arsenal, 45.000.000), Branimir Hrgota (Eintracht Frankfurt, i.), Havard Nordtveit (West Ham, i.), Roel Brouwers (Roda, i.), Martin Stranzl (visszavonult)
KV: Martin Hinteregger (RB Salzburg)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Immanuel Höhn (Freiburg, 750.000), Michael Esser (Sturm Graz), Artem Fedeckij (Dnipro, i.), Denisz Olijnik (Vitesse, i.), Victor Obinna (Duisburg, i.)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim)
Távozott: Sandro Wagner (Hoffenheim, 2.800.000), Christian Mathenia (Hamburg, 800.000), Konstantin Rausch (1.FC Köln, i.), Tobias Kempe (Nürnberg, i.), Michael Stegmayer (visszavonult), Marco Sailer (Wacker Nordhausen, i.), Lukasz Zaluska (Wisla Kraków, i.), Szlobodan Rajkovics (Palermo, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Luca Caldirola (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Taleb Tavatha (Maccabi Haifa, 1.200.000), Omar Mascarell (Real Madrid, 1.000.000), Branimir Hrgota (Mönchengladbach, i.), Danny Blum (Nürnberg, i.), Rafal Gikiewicz (Braunschweig, 1.000.000)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Fiorentina), Jesús Vallejo (Real Madrid), Guillermo Varela (Manchester United)
Távozott: Carlos Zambrano (Rubin Kazany, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Hamburg, 1.300.000), Alekszandar Ignjovszki (Freiburg, 750.000), Sonny Kittel (Ingolstadt, i.), Constant Djakpa (szl.), Anisz Ben-Hatira (szl.), Stefan Aigner (1860 München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Schalke)

SC FREIBURG
Érkezett: Caglar Söyüncü (Altinordu, 2.500.000), Janik Haberer (Hoffenheim, 2.000.000), Onur Bulut (Bochum, 1.200.000), Manuel Gulde (Karlsruhe, 1.200.000), Jonas Meffert (Leverkusen, 1.200.000), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, 750.000)
Kölcsönből vissza:Christopher Jullien (Dijon), Philipp Zulechner (Young Boys), Sebastian Kerk (Nürnberg)
Távozott: Christopher Jullien (Toulouse, 2.800.000), Sztefan Mitrovics (Gent, 1.500.000), Immanuel Höhn (Darmstadt, 750.000), Vegar Eggen Hedenstad (St. Pauli, i.)
Kölcsönbe: Tim Kleindienst (Heidenheim, 100.000)

HERTHA BSC
Érkezett:
Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart, i.), Ondrej Duda (Legia Warszawa, 4.200.000)
Kölcsönből vissza: Hoszogai Hadzsime (Bursaspor)
Kölcsönbe: Allan (Liverpool)
Távozott:
Johannes van den Bergh (Getafe, i.), Sascha Burchert (Greuther Fürth, i.), Roy Beerens (Reading, 1.000.000), Hoszogai Hadzsime (Stuttgart, 700.000), Tolga Cigerci (Galatasaray, 3.000.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Bobby Wood (Union Berlin, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt, 1.300.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart, 850.000), Christian Mathenia (Darmstadt, 800.000), Filip Kosztics (Stuttgart, 14.000.000), Alen Halilovic (Barcelona, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Stieber Zoltán (Nürnberg), Kerem Demirbay (Düsseldorf)
Távozott: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 1.700.000), Ivo Ilicevic (szl.), Artjoms Rudnevs (1.FC Köln, i.), Jaroslav Drobny (Werder Bremen, i.), Ivica Olic (1860 München, i.), Gojko Kacar (Augsburg, i.)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Mönchengladbach)
Kölcsönbe: Batuhan Altintas (Kasimpasa)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Andrej Kramaric (Leicester, 10.000.000), Lukas Rupp (VfB Stuttgart, 5.000.000), Sandro Wagner (Darmstadt, 2.800.000), Kerem Demirbay (Hamburg, 1.700.000), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Benjamin Hübner (Ingolstadt, 800.000), Gregor Kobel (Grasshopper U18, 138.000), Marco Terrazzino (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Janik Haberer (Bochum), Christoph Martschinko (Austria Wien), Felipe Pires (FSV Frankfurt), Pak In Hjok (FSV Frankfurt), Szalai Ádám (Hannover), Marko Maric (Lechia Gdansk), Marvin Schwäbe (Osnabrück)
Távozott: Kevin Volland (Leverkusen, 20.000.000), Janik Haberer (Freiburg, 2.000.000), Christoph Martschinko (Austria Wien), Jens Grahl (VfB Stuttgart, i.), Kevin Kuranyi (szl.), Tobias Strobl (Mönchengladbach, i.)
Kölcsönbe: Joelinton (Rapid Wien, 600.000), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Felipe Pires (Austria Wien), Antonio Colak (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Matheus Biteco (Barra)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Robert Leipertz (Schalke, 1.500.000), Martin Hansen (Den Haag, 950.000), Hauke Wahl (Paderborn, i.), Sonny Kittel (Eintracht Frankfurt, i.), Florent Hadergjonaj (Young Boys, 1.000.000)
Kölcsönbe: Anthony Jung (RB Leipzig)
Távozott: Benjamin Hübner (Hoffenheim, 800.000), Danny da Costa (Leverkusen, 500.000), Danilo Soares (szl.), Ramazan Özcan (Leverkusen), Konsztantin Engel (Asztana)
Kölcsönbe: Elias Kachunga (Huddersfield)

1. FC KÖLN
Érkezett: Marco Höger (Schalke, 1.3000.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Artjoms Rudnevs (Hamburg, i.), Sehrou Guirassy (Lille, 3.800.000)
Kölcsönből vissza:Bruno Nascimento (Tondela)
Távozott: Yannick Gerhardt (Wolfsburg, 13.000.000), Kevin Vogt (Hoffenheim, 1.500.000), Daniel Mesenhöler (Union Berlin, i.), Dusan Svento (Slavia Praha, i.), Bruno Nascimento (Omonia Nikosia, i.)
Kölcsönből vissza: Philipp Hosiner (Rennes)

RASENBALLSPORT LEIPZIG
Érkezett: Naby Keita (RB Salzburg, 15.000.000), Timo Werner (VfB Stuttgart, 10.000.000), Marius Müller (Kaiserslautern, 1.700.000), Benno Schmitz (RB Salzburg, 800.000)
Kölcsönből vissza: Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Omer Damari (RB Salzburg)
Távozott: Stefan Hierländer (Sturm Graz, i.), Georg Teigl (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Quaschner (Bochum), Anthony Jung (Ingolstadt), Omer Damari (New York Red Bulls)

1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Jhon Córdoba (Granada, 6.500.000), Jean-Philippe Gbamin (Lens, 5.000.000), Gerrit Holtmann (Braunschweig, 3.000.000), Jonas Lössl (Guingamp, 2.500.000), José Rodríguez (Galatasaray, 2.150.000), Christian Clemens (Schalke, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (FSV Frankfurt), Niki Zimling (FSV Frankfurt), Maximilian Beister (1860 München)
Távozott: Loris Karius (Liverpool, 6.200.000), Julian Baumgartlinger (Leverkusen, 4.000.000), Elkin Soto (Once Caldas, i.), Henrique Sereno (szl.), Dani Schahin (Roda)

SCHALKE 04
Érkezett: Breel Embolo (Basel, 27.000.000), Naldo (Wolfsburg, i.), Coke (Sevilla, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Timon Wellenreuther (Mallorca), Donis Avdijaj (Sturm Graz)
Kölcsönbe: Abdul Rahman Baba (Chelsea, 500.000)
Távozott: Christian Clemens (Mainz, 2.000.000), Robert Leipertz (Ingolstadt, 1.500.000), Marco Höger (1.FC Köln, 1.300.000), Marvin Friedrich (Augsburg, 1.000.000), Michael Gspurning (Union Berlin, i.), Roman Neustädter (Fenerbahce, i.), Joel Matip (Liverpool, i.), Leroy Sané (Manchester City, 50.000.000)
Kölcsönből vissza: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Yannick Gerhardt (1.FC Köln, 13.000.000), Jeffrey Bruma (PSV, 11.500.000), Josip Brekalo (Dinamo Zagreb, 6.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Atlético Madrid, 3.000.000), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.), Jakub Blaszczykowski (Dortmund, 5.000.000)
Kölcsönbe: Borja Mayoral (Real Madrid)
Távozott: Naldo (Schalke, i.), Felipe (Chaves, i.), André Schürrle (Dortmund, 30.000.000), Max Kruse (Werder Bremen, 7.500.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Florian Kainz (Rapid Wien, 3.500.000), Niklas Moisander (Sampdoria, 1.800.000), Fallou Diagne (Rennes, 1.500.000), Justin Eilers (Dynamo Dresden, i.), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Jaroslav Drobny (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Rapid Wien, i.), Max Kruse (Wolfsburg, 7.500.000), Lamine Sané (Bordeaux, i.)
Kölcsönből vissza: Izet Hajrovic (Eibar), Luca Caldirola (Darmstadt)
Távozott: Jannik Vestergaard (Mönchengladbach, 12.500.000), Anthony Ujah (Liaoning, 11.500.000), Felix Kroos (Union Berlin, 500.000), Oliver Hüsing (Ferencváros, 300.000), Mateo Pavlovic (Angers, i.), Alejandro Gálvez (Eibar, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Gerhard Tremmel (Swansea), Papy Djilobodji (Chelsea), Levin Öztunali (Leverkusen)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VfB STUTTGART
Érkezett: Jean Zimmer (Kaiserslautern, 2.500.000), Simon Terodde (Bochum, 2.500.000), Anto Grgic (Zürich, 2.000.000), Marcin Kaminski (Lech Posnan, i.), Jens Grahl (Hoffenheim, i.), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 700.000), Tobias Werner (Augsburg, 1.000.000)
Távozott: Timo Werner (RB Leipzig, 10.000.000), Antonio Rüdiger (Roma, 9.000.000), Lukas Rupp (Hoffenheim, 5.000.000), Geoffroy Serey Dié (Basel, 1.200.000), Arianit Ferati (Hamburg, 850.000), Przemyslaw Tyton (Deportivo La Coruna, 500.000), Vedad Ibisevic (Hertha, i.), Georg Niedermeier (szl.), Martin Harnik (Hannover, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.), Daniel Schwaab (PSV, i.), Filip Kosztics (Hamburg, 14.000.000)
Kölcsönből vissza: Artyem Kravec (Dinamo Kijev), Federico Barba (Empoli)

HANNOVER 96
Érkezett: Niclas Füllkrug (Nürnberg, 2.200.000), Florian Hübner (Sandhausen, 500.000), Sebastian Maier (St. Pauli, i.), Martin Harnik (Stuttgart), Marvin Bakalorz (Paderborn, i.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Guingamp)
Távozott: Kijoteke Hirosi (Sevilla, 6.500.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 3.500.000), Marcelo (Besiktas), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka, 1.500.000), Hugo Almeida (AEK Athén, i.), Ceyhun Gülselam (Karabükspor, i.), Leon Andreasen (szl.), Christian Schulz (Sturm Graz, i.), Szakai Hiroki (Marseille, i.)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Metz)
Kölcsönből vissza: Alexander Milosevic (Besiktas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Allan Saint-Maximin (Monaco)

Lezárva csütörtök délben, vastaggal az elmúlt hét nap eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik