HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.08.10 09:06 Frissítve: 2016.08.11 00:03

Hertha: egyre nagyobb bajban az exbayernes, már külön edz

A jelek szerint rendkívül elégedetlen egyik fiatal játékosával Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője.

Dárdai Pál elégedetlen a német utánpótlás-válogatott Mitchell Weiserrel (Fotó: AFP)

 

A 22 esztendős Mitchell Weiser az elmúlt hetekben kihúzta a gyufát a magyar szakembernél. Dárdai Pál már az Európa-ligából való kiesés után megorrolt néhány játékosára, akiket a soron következő felkészülési mérkőzésen nem is küldött pályára.

Akkor három futballista nevét emlegették, akik „áldozatul eshetnek”: a csapatkapitány Fabian Lustenbergert, a norvég Per Ciljan Skjelbredet és Weisert, a Bayern München korábbi szélsőjét.

Nos, úgy tűnik, Weiserrel továbbra sincs megelégedve Dárdai – olyannyira, hogy a német labdarúgó a keddi edzés során nem is társaival edzett, hanem külön készült. Mint kiderült, a több poszton is bevethető játékos nem sérülés miatt hiányzott, hanem azért, mert Dárdai úgy döntött, Weisert edzőterembe küldi Hendrik Vieth atlétikai edzővel.

A magyar szakember úgy látja, futballistájának nem elég jó a fizikai állapota, nem megfelelő az erőnléte, ezért Weiser az egész napot a konditeremben töltötte.

A Hertha azóta hivatalosan is megindokolta az utánpótlás-válogatott távolmaradását.

„A Jahn Regensburg elleni kupamérkőzésre mindenkinek megfelelő fizikai állapotban kell lennie, ez az, amiért külön-külön foglalkozunk a játékosokkal.”

Noha az indoklás elég világos, német sajtóértesülések szerint más is van a háttérben. Mint a BZ Berlin írja, a csapat Bad Saarow-i edzőtáborában Dárdai Pál az egyik tíz a tíz elleni játék során összeveszett Weiserrel – a magyar tréner hangosan magyarázatot követelt futballistája hozzáállására –, aki állítólag nem igazán foglalkozott ellenfeleivel, ráadásul a taktikával mit sem törődve, saját elképzelése szerint mozgott a pályán.

Dárdai röviden kommentálta a Weiser-ügyet.

„Meglátjuk, mikor tér vissza hozzánk.”

A hírek szerint a Hertha stábja minden nap ellenőrzi és kiértékeli Weiser erőnlétét, és amíg az nem megfelelő, addig a játékos marad a konditeremben, külön készül társaitól.

 

2019.01.20 23:23:57

Német labdarúgás nemzetisport.hu

2019.01.20 10:20:44

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

A Hertha edzője próbálja egyensúlyba hozni a csapatot a nürnbergi folytatásra.

2019.01.19 22:57:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

2019.01.18 23:47:09

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha sikerül kollektív lelkesedést kiváltani, ami túlmutat a klub rövid távú életben maradásán, akkor a crowfunding az lehet, aminek valójában szánják: társadalmi befektetés a jövőbe.

2019.01.18 23:33:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu