Edzősors: Guardiola a következő szezonban visszatér

Vágólapra másolva!
2013.01.07. 16:31
Pep Guardiola, a Barcelona korábbi sikeredzője az esti, Zürichben rendezendő FIFA-gála előtt elmondta, a következő szezonban visszatér a kispadra, ám azt még nem tudja, melyik csapat edzőjeként teszi mindezt.

A 41 esztendős szakember négy sikeres esztendő után kimerültségre hivatkozva távozott a katalánok kispadjáról 2012 nyarán, és azóta az Egyesült Államokban piheni ki az évek fáradalmait.

A ma esti, zürichi gálán azonban jelen lesz, hiszen Vicente Del Bosquéval és José Mourinhóval egyetemben Guardiola is jelölt a 2012-es Év edzője díjra. A tréner a gálát megelőzően elmondta, ha rajta múlik, a következő szezonban ismét a kispadon láthatják a futball szerelmesei.

„Igen, szeretnék visszatérni. Nem tudom melyik csapat edzőjeként, de szeretnék újra a kispadon ülni. Ezt eldöntöttem, ezen kívül azonban még nem tudok semmit” – nyilatkozta Guardiola.

A Barcelonával tizennégy trófeát nyerő szakember hozzátette, korábbi klubját a mai napig rendszeresen nézi a televízióban.

„Folyamatosan nézem a Barcát a tévében, nagyszerű látni a csapatot. Szerencsés ember vagyok, hogy négy évig együtt dolgozhattam ezzel a fantasztikus csapattal, és büszkeséggel tölt el, hogy ugyanolyan jól játszanak, mint amikor én voltam az edző. Ez a csapat már rengeteget adott, és még rengeteget fog adni a labdarúgásnak. A játékfilozófia nem velem indult el, én csak egy része voltam ennek a régóta tartó folyamatnak” – hangoztatta a FIFA-gála helyszínén, Zürichben a szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik