HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.02.11 14:28 Frissítve: 2015.03.11 02:18

Bíróbotrány: lemondott a BLSZ játékvezetői bizottságának elnöke

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felfüggesztette a bíróbotrányban érintett három magyar játékvezetőt, Lengyel Kolost, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, akik a szövetség engedélye nélkül működtek közre a szerdai Bulgária–Észtország felkészülési mérkőzésen (2–2). Friss hír, hogy a történtek után lemondott posztjáról a Budapesti Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Bajkai János.


Mint ismeretes, a helyi sajtóban fogadási csalással hozták összefüggésbe a Bulgária–Észtország felkészülési találkozót (2–2). A mérkőzést dirigáló magyar játékvezetői hármas nem FIFA-kerettag, sőt itthon is csak alacsonyabb osztályban működnek közre.

A találkozót vezető Lengyel Kolos és az egyik partjelző, Csák János az ősszel az NB III-as játékvezetői, Selmeczi Krisztián pedig a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) asszisztensi keretének tagja volt.

A játékvezetők a magyar szövetséget megkerülve, engedély nélkül vállaltak szerepet a szerdai Bulgária–Észtország összecsapáson (és korábban más nemzetközi meccseken is), ezért a magyar szövetség felfüggesztette mindhármukat, míg a BLSZ játékvezetői bizottságának elnöke, Bajkai János lemondott a posztjáról.

Bajkai 1989-től NB II-es játékvezető volt, majd később játékvezetői ellenőr és megyei játékvezető-vizsgáztató lett.

 BÍRÓBOTRÁNY
Az MLSZ felfüggesztette a bolgár meccset vezető hármast
Újabb fogadási gyanú, magyar játékvezetőkkel
Észt vélemény: „Jó meccs volt, csak egy idióta befújt négy tizenegyest”
Nem az MLSZ küldte a bírókat a bolgár-észt meccsre – Vágner
Rendőrök védték a magyar bírókat a botrányos dél-amerikai túrán
 Lengyel Kolos vezette a Honvéd félbeszakadt meccsét is
 A bolgár elnök szerint minden felelősség a magyar játékvezetőké

 

2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.

2019.03.12 23:53:48

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Talán annyit szűrhetünk le: ahogy a szerbek és a horvátok jó pénzért cserébe zokszó nélkül megválnak legnagyobb tehetségeiktől (hiszen úgyis terem másik), úgy trénereiktől is (mert az is terem).