Három hónap után menesztette az Eb-győztes korábbi portugál kapitányt a Besiktas

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 11:20
Három hónap után menesztette Fernando Santost a Besiktas (Fotó: Getty Images)
Mindössze három hónapig irányította a török élvonalbeli (Süper Lig) Besiktast a görög, a portugál és a lengyel labdarúgó-válogatottak korábbi kapitánya, Fernando Santos, akit a Samsunspor elleni szombati hazai döntetlen után menesztett az isztambuli klub.

A 69 éves Fernando Santost január 7-én nevezte ki vezetőedzőjének a Besiktas, de a portugál szakember sem tudta megfelelő útra terelni a csapatot, ugyanis az irányításával lejátszott 13 bajnokiból csak négyet tudott megnyerni az isztambuli klub négy döntetlen és öt vereség mellett.

A csapat hiába ért el három győzelmet és jutott negyeddöntőbe a Török Kupában, a vezetőségnek nem fért bele, hogy a bajnokság 32. fordulójában, hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszottak a 12. helyen álló Samsunsporral.

A legutóbbi öt bajnokiján nyeretlen (két döntetlen, három vereség) Besiktasnak az első helyezett Fenerbahcéhoz képest 37 pontos hátránnyal áll a tabella negyedik helyén, de négy pont a hátránya az egy hellyel előtte álló, Európa-liga-induló Trabzonsporhoz képest, s az Besiktasnak nagyot kell hajráznia, hogy elérje a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikét, hiszen ezért még a Rizespor, az Istanbul Basaksehir és a Kasimpasa is versenyben van.

A Besiktasnak ezért döntenie kellett és a bajnoki hajrának már nem Fernando Santos irányításával vágnak neki, a portugál szakembert ugyanis mindössze három hónap után menesztették. A csapatot a hátralévő mérkőzéseken Serdar Topraktepe készíti fel az idény végéig.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik