Törökország: megszólalt a klubelnök által megütött játékvezető

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 13:23
null
Halil Umut Meler már a médiának is beszélt a hétfői incidensről (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának hétfői mérkőzésén a sérüléssel bajlódó Mocsi Attilát foglalkoztató Rizespor a 97. percben szerzett góllal mentett pontot az Ankaragücü vendégeként. A hazai klub elnöke a lefújás után nem tudta kordában tartani érzelmeit és megütötte a mérkőzés játékvezetőjét, Halil Umut Melert, aki a médiának is beszélt.

Az Ankaragücü elnöke, Faruk Koca többedmagával rohant a pályára, elsősorban a játékvezetői stábhoz, ahol a klub első embere ököllel arcon ütötte a mérkőzés játékvezetőjét. Az ütés következtében a földre zuhanó Melert a köré gyűlő tömeg tagjai meg is rugdosták, állapota bár nem volt súlyos, szeme körül méretes monokli „díszeleg”, s csak szerdán hagyhatta el a kórházat.

Az eset miatt a Török Labdarúgó-szövetség ideiglenesen minden bajnokságot felfüggesztett, Koca tettét pedig Recep Tayyip Erdogan török elnök is elítélte.

„Nincs semmi probléma az egészségemmel. Már hívtak az Európai Labdarúgó-szövetségtől, de később adok magyarázatot a felmerülő kérdésekre. Jelenleg minden lehetséges. Csak szeretnék hazamenni és pihenni” – idézi a Spor Arena Meler játékvezetőt.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik