Balotelli sajátos gólörömmel, Tadics pazar góllal ajándékozta meg a futballvilágot

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.04.04. 19:45
Mario Balotelli és csapattársai az egyenlítő gólt ünneplik (Fotó: AFP)
Hatalmas kapushibából szerzett gólt Mario Balotelli, a török élvonalbeli Adana Demirspor olasz labdarúgója szerda este a Fenerbahce ellen – aztán nagyjából annyi energiát vitt bele az ünneplésbe, amennyi a labda hálóba juttatásához kellett. Végül a Fener nyert 4–2-re, többek között Dusan Tadics fantasztikus átemelésének köszönhetően.

Irfan Can Egribayat, a Fenerbahce kapusa pocsék passzal próbálta játékba hozni jobbhátvédjét, Mario Balotelli elcsípte a labdát, majd közelről az üres kapuba lőtte, azzal a góllal lett 1–1 az állás. „Balo” tett néhány lépést, leült a fűbe, egy hitetlenkedő fejfogással értékelte a kapusteljesítményt is, majd a melléje telepedő csapattársakkal mosolyogva ünnepelt.

Még egy látványos pillanat a mérkőzésről: a labdát az oldalvonalnál megmenteni igyekvő Balotelli és edzője, Hikmet Karaman „találkozója”.

A meccset az esélyesebb Fenerbahce nyerte meg 4–2-re. S ha kapitális kapushiba volt az előbb látott gólnál, akkor óriási védelmi kihagyás ennél – igaz, Dusan Tadics pazar góllal „köszönte meg”, és a 3–1-es Fener-vezetésnél már kevéssé volt visszafogott az ünneplés… 

A hazaiak soraiban betalált a török bajnokság góllövőlistáját 19 góllal vezető Edin Dzeko is – Balotelli természetesen a korábbi manchesteri klubtárssal cserélt mezt, az ezúttal pályára nem lépő Leonardo Bonucci asszisztálása mellett.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A svájci Sionból szeptemberben visszatérő, 33 éves Balotellit több sérülés hátráltatta az idény során, csupán 11 bajnokin játszott (és csak ötször kezdett), de holtversenyben így is vezeti a török csapat házi góllövőlistáját hét találattal.

Az Adana Demirspor 31 forduló után 39 ponttal a 11. helyen áll – szoros a középmezőny, e sorok írásakor csupán hatpontnyi a lemaradása a negyedik helyezett Besiktastól –, a Fenerbahce 82-vel a második, két ponttal lemaradva a Galatasaraytól. Még hét forduló van hátra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik