Bernd Storck lett a Sepsiszentgyörgy új vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 17:49
null
Storck lett a Sepsi új edzője (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)
A Sepsi OSK a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Bernd Storck lett a sepsiszentgyörgyiek új vezetőedzője.

A 60 éves tréner a mostani idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval a Sepsinél.

A székelyföldiek szerdán, mindössze öt hónap után bontották felLiviu Ciobotariu szerződését, akivel ugyan az első két hónapban jól teljesítettek, ám azóta visszaestek a Superliga tizedik helyére, és ötpontos hátrányban vannak a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

Bernd Storck2015 nyarán vette át a magyar válogatott irányítását, a csapatot kivezette a 2016-os Európa-bajnokságra, amelyen a legjobb 16 közé jutott vele. Miután 2017 októberében távozott a válogatott éléről, Belgiumban a Mouscron vezetőedzője lett, majd irányította a Cercle Bruges-t, a Genket és 2022. október 23-igaz Eupent, miközben a 2020–2021-es idényben a szlovák élvonalban szereplő DAC vezetőedzője volt. Legutóbb szintén Belgiumban láthattuk, tavaly novembertől a Kortrijk edzőjeként is dolgozott, ám áprilisban közös megegyezés után távozott a klubtól.

A háromszéki fővárosba érkezését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban a Sepsi OSK vezetői által felvázolt elképzelések, illetve a pazar a létesítménykörülmények győzték meg, hogy elfogadja a felkérést.„Tisztában vagyok, hogy nagyok az elvárások, változatlanul az első hatba jutás a cél, de nem riadok vissza a kihívásoktól. Természetesen igyekeztem felkészülni az OSK játékosaiból, illetve a román labdarúgásból, de korainak tartanám, hogy csapaterősítési találgatásokba bocsátkozzam. Nem tudom, milyen errefelé a hírem, de a keménység és következetesség elegyét ígérhetem, amelybe akár baráti gesztusok, segítőkészség is helyet kaphat”– fogalmazott a szakember.

„Úgy gondolom, elegendő türelmet tanúsítottunk Ciobotariuval szemben, ám az eredménytelenség és a szurkolók által is joggal kifogásolt lélektelen játék egyértelművé tette, hogy gyökeres változtatásra van szükség – mondta Diószegi László klubelnök. – Olyan edzőt kerestünk, akit képesnek érzünk az öltözői hangulat gyors megváltoztatására, arra, hogy kiragadja a csapatot a negatív spirálból. Bernd Storckkal egyetlen, de négyórás beszélgetés alatt jutottunk megegyezésre, meggyőződésünk, hogy a német edzővel csapatunk újra azzá a labdabirtokló, sokat támadó csapattá válhat, amelyért a szurkolóink az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérték.”

A SZAKEMBER MÁR MEG IS TARTOTTA AZ ELSŐ EDZÉSÉT A KLUBNÁL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik