Tóth Krisztián Európa-bajnoki döntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2024.04.27. 15:37
Nem jött össze a kontinensbajnoki cím Tóth Krisztiánnak (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bejutott a döntőbe szombaton a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

Az MTK Budapest olimpiai bronzérmese az elődöntőben az azeri Murad Fatijevvel találkozott, akivel 1/1-re állt a mérlege. A 25 éves rivális négy érmet gyűjtött a World Tour-sorozatban, ahol idén egyszer állt dobogóra, amikor februárban megnyerte odahaza a bakui Grand Slamet - a döntőben éppen Tóthot legyőzve.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Eb-ken pedig egy ezüstnél és három bronznál tartó magyar klasszis a nemzetközi szövetség eredményközlője szerint kemény, pörgős mérkőzést vívott az azerivel, és két-két intéssel jutottak el a hosszabbításig. Ebből bő egy perc telt el, amikor a bíró harmadszor is figyelmeztette lehúzásért Fatijevet, ami már a leléptetését jelentette.

A 29 éves Tóth a fináléban egy másik azerivel, a hét World Tour-érmet gyűjtött Eldzsan Hadzsijevvel találkozik, akitől kikapott eddigi egyetlen összecsapásukon. Az érmes program 17 órakor kezdődik a horvát fővárosban.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik