Szlovák Kupa: továbbjutott a DAC és a Kassa is

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 17:09
null
Fotó: Duducz Tibor
A Szlovák Kupa 4. fordulójában a DAC már a 10. másodpercben gólt kapott, de 6–1-re győzött a harmadosztályú Szinna otthonában. Továbbjutott a Kassa is, az élvonal újonca a másodosztályú Somorja otthonában nyert 2–0-ra.

 

A félamatőr Szinna, amely színében grafikai szerkesztő, tűzoltó, valamint pénzügyi szakember is szerepel – de ezenkívül több külföldi vendégjátékosa is van –, már a tizedik másodpercben megszerezte a vezetést a brazil Marcos Paulo Costa góljával.

Kelet-Szlovákiában egész délelőtt szakadt az eső, így nagyon mély talajon zajlott a találkozó. A vendégek a kezdeti sokk után megszállták a hazai térfelet. Sorra jöttek a beadások, a szögletek a vendégek részéről, ezek a 34. percben értek góllá. Ales Cermák volt eredményes, gólját Szpiridon Riszvanisz pontos fejese követte, így minimális DAC-előnnyel fordultak a csapatok. A szünet után negyedóra alatt három gólt szereztek a dunaszerdahelyiek (Fernard Gouré, Ales Cermák és Matej Trusa volt eredményes), idő előtt eldöntve a találkozót. A több mint kétezer néző előtt lejátszott mérkőzésen az utolsó szó Bartol Barisicsé volt, így a DAC 6–1-re győzött.

A Kassa, a csapatot ideiglenesen irányító Miroslav Soviccsal a kispadon, a DAC fiókcsapatához, a másodosztályban vitézkedő Somorjához látogatott. A kelet-szlovákiaiak nem bíztak semmit a véletlenre, a legerősebb összeállításukban léptek pályára, s Zsan Medved két góljával 2–0-ra győztek. A 353 néző csak azért nem látott több gólt, mert a hazaiak kapujában Horváth Attila több bravúrt is bemutatott.

SZLOVÁK KUPA
4. FORDULÓ
Szinna (III.)–DAC 1
6 (Costa 1., ill. Cermák 34., 53.,Riszvanisz 40.,Gouré 48., Trusa62., Barisics 71.)
Somorja (II.)–FC Kassa 02 (Medved 19., 60.)
A győztesek továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik