Dánia: hihetetlen drágulás, 20 nap alatt 2 milliós profit

Vágólapra másolva!
2018.07.20. 18:04
null
Májusban még a Kiel játékosaként harcolt a bentmaradásért a Bundesliga 2-ben (Fotó: AFP)
Nem mindennapi sztori érkezett Dániából, a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Midtjyllandtól: a dán bajnoki címvédő 20 nap alatt kétmillió eurós profitot ért el egy játékos megvételével, majd eladásával.

Történt, hogy az előző idény végén a Midtjylland vezetői bejelentették, július 1-i kezdőnappal 2.5 millió euróért szerződtették a német másodosztályú Holstein Kiel támadóját, Dominick Drexlert. A 28 éves csatár, aki az előző évadban 12 gólt és 11 gólpasszt jegyzett a Bundesliga 2-ben, július 1-én meg is jelent új klubjánál, ám napokon belül közölte, hogy honvágya van, hiányzik a családja, és haza akar térni Bonn környékére.

A Mainz hajlandó lett volna megvenni a csatárt, de a dánok által kért 5 millió eurót soknak tartotta. Kapóra jött viszont a dánoknak a Köln ajánlata, amely örömmel kicsengetett Drexlerért 4.5 millió eurót, aki 20 nap után hazatérhetett – a Köln ugyanis pénteken jelentette be a szerződtetését.

Noha a dánok végeredményben jól jöttek ki az üzletből, azért mindenképpen főhet a fejük, hogy a BL-szereplésre erősítésként vett játékosuk lelépett – igaz, 4.5 millió euróból azért körbe lehet nézni az európai átigazolási piacon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik