Női válogatott: a mieink katonák segítségére is számíthatnak

TŐSÉR NORBERT (AJA NAPA)TŐSÉR NORBERT (AJA NAPA)
Vágólapra másolva!
2017.03.02. 19:56
null
A jó idő már március elején Ciprusra csábítja a turistákat
Nemzetközi tornán szerepel Cipruson a magyar női labdarúgó-válogatott. Markó Edina szövetségi edző együttese a Walestől elszenvedett vereség után pénteken Írországgal játszik.


Az utazást követő napon már a Wales elleni mérkőzésen pályára lépett a női labdarúgó válogatott a Ciprusi-kupa nemzetközi tornán. Markó Edina szövetségi edző együttese tíz napot tölt Aja Napában, a Földközi-tengeren lévő sziget keleti részén. Aki először jár e csodás helyen, bizony a lenyűgöző táj mellett nem árt, ha az átkelőhelyeken is figyelmes, mert a bal oldali közlekedés meglehetősen szokatlan, nem mellékesen balesetveszélyes a jobbra tartshoz szokott embernek.

A szállás azonban minden igényt kielégítő, a homokos tengerpart közelsége, a teraszról könnyedén elérhető úszómedence, mind a pihenést szolgálja – annak, aki nyaralni jött.



Mert Cipruson március elején az előszezon során néhány nap alatt benépesülnek a hotelek, március végétől ugyanis beindul a főszezon. Aja Napán csütörtökön 25 Celsius-fokot mutatott a hőmérő a déli órákban, s naptej nélkül néhány órás napon tartózkodással kisebb leégést kockáztathatunk.

No, de a lányok nem napozni, sokkal inkább edzeni és futballozni érkeztek, s nem volt ez másként csütörtökön sem. Készülve a pénteki, Írország elleni következő mérkőzésre, a tengerpart helyett a közeli edzőpályán izzadtak, gyakoroltak.

A ciprusi torna első fordulójában csoportunkban Írország 2–0-ra legyőzte Csehországot, vagyis pénteken mindenképpen győznünk kellene, hogy maradjon esély a csoportelsőségre. Szurkolásban nem lesz hiány, a Cipruson állomásozó magyar ENSZ-katonák ugyanis ígéretük szerint két mikrobusszal utaznak Paralimnibe, vagyis a hangulat garantált a Taszosz Markosz Stadionban.

 

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik