U19-es női Eb-selejtező: „happy end” a vége a 96. percben félbeszakított meccsnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.09. 23:32
Április 4-én kezdődött, de csak öt nappal később ért véget az Anglia–Norvégia U19-es női Európa-bajnoki selejtező, amelyet bírói műhiba miatt csütörtök este a 96. perctől, a szigetországiak tizenegyesével folytattak.



Leah Williamson (balra) ismét gólt rúgott büntetőből, és ezúttal meg is adták
Leah Williamson (balra) ismét gólt rúgott büntetőből, és ezúttal meg is adták

Az ominózus összecsapás 96. percében, szombaton 2–1-es norvég vezetésnél az angolok büntetőhöz jutottak, amelyet Leah Williamson értékesített is, azonban a német játékvezető nem adta meg a gólt, mivel az egyik szigetországi futballista idő előtt belépett a büntetőterületen belülre. A szabályok értelmében ilyenkor újra kell rúgatni a 11-est, Marija Kurtes azonban érthetetlen módon szabadrúgást ítélt a norvégok javára.

Az újrajátszást az UEFA döntése értelmében rögtön a büntetővel kezdték újra.

A 96. percben, csütörtökön folytatódott mérkőzésen Leah Williamson gólra váltotta az angolok javára megítélt tizenegyest, ezzel a szigetországi válogatott csoportelsőként kijutott az idei Európa-bajnokságra. Érdekesség, hogy a mindent eldöntő tizenegyest megelőzően ma már az angolok és a norvégok is játszottak egy teljes meccset, és mind a két csapat nyert.

A slusszpoén, hogy a hat csoportgyőztes mellett a legjobb csoportmásodik, vagyis Norvégia is kvalifikálta magát az idei Eb-re, hiszen az angolok és a csoport harmadik helyén végző svájciakkal szemben négy pontot szerzett, amivel megnyerte a csoportmásodikok közötti összevetést.

„A legutóbbi huszonnégy órában minden érzelmet átéltem, de ezek a pillanatok a csapatról szóltak, nem rólam. Ha hiszik, ha nem, a tizenegyes pillanatában nyugodtabb voltam, mint valaha. Édesanyámnak sikerült elintézni, hogy másik repülőgéppel menjen haza, így élőben láthatta a gólomat” – mondta a továbbjutást jelentő találatot szerző Leah Williamson.

A rend kedvéért említsük meg, hogy az angolok 96. percben elvégzett tizenegyesének idején a norvégok már tudták, hogy akkor is továbbjutnak, ha gólt kapnak, a „háromoroszlánosok” viszont a 2–1-es vereséggel kieshettek volna – az értékesített büntetővel tehát mindkét fél jól járt.

A házigazda Izrael, valamint Anglia és Norvégia mellett Spanyolország, Svédország, Franciaország, Németország és Dánia jutott ki az U19-es női Európa-bajnokságra.

Ezért játszották újra a meccset


A 96. percben történtek

Nagy volt az öröm az angol öltözőben a meccs után
Nagy volt az öröm az angol öltözőben a meccs után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik