Anglia: az ötödikről a huszadik helyre zuhant a gárda – menesztették Rooneyt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 12:57
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Birmingham City a hivatalos oldalán közölte, hogy már nem Wayne Rooney a csapat vezetőedzője.

A 38 éves Wayne Rooney október 11-én vette a csapat irányítását, akkor a Birmingham az ötödik helyen állt a bajnokságban. A Manchester United és az angol válogatott legendás alakja vezetésével a gárda a 15 mérkőzésén csak 10 pontot szerzett (2 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség), és emiatt visszaesett egészen a 20. helyre a 24 csapatos másodosztályban. Rooneyék hétfőn a Leeds United otthonában szenvedtek 3–0-s vereséget.

„Sajnos a Wayne-nel együtt töltött idő nem úgy alakult, ahogyan azt terveztük, ezért úgy döntöttünk, hogy új irányt veszünk – idézte a klub oldala Gary Cook vezérigazgatót. – Most megkezdtük az utód keresését.”

Rooney mellett a másodedző Carl Robinson is távozott, az új tréner érkezéséig Steve Spooner veszi át az irányítást.

Rooney nyílt levelében köszönetet mondott a vezetésnek a bizalomért, noha szerinte 13 hét kevés idő arra, hogy egy edző a képére formálhassa a csapatot. Hozzátette, hogy 16 éves kora óta része az életének a profi futball, ezért most egy rövid időre megpihen, a családjával lesz, aztán folytatja menedzseri pályáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik