Félperces Eb-selejtező - a 96. perctől folytatják, büntetővel

Vágólapra másolva!
2015.04.09. 13:56
null
Az Anglia–Norvégia női U19-es Eb-selejtezőt a 96. perctől játsszák újra, büntetővel kezdenek (Fotó: Daily Mail)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) – a szervezet történetében először – bírói műhiba miatt elrendelte egy találkozó utolsó pillanatainak újrajátszását.


A „történelmi lépésre” a Norvégia–Anglia női U19-es Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt kényszerült az UEFA: az ominózus összecsapás 96. percében 2–1-es norvég vezetésnél az angolok büntetőhöz jutottak, amelyet Leah Williamson értékesített is, azonban a német játékvezető nem adta meg a gólt, mivel az egyik szigetországi futballista idő előtt belépett a büntetőterületen belülre. A szabályok értelmében ilyenkor újra kell rúgatni a 11-est, Marija Kurtes azonban érthetetlen módon szabadrúgást ítélt a norvégok javára.



Az újrajátszást az UEFA döntése értelmében rögtön a büntetővel kell majd kezdeni.

A Belfastban zajló elitkörben rendezett összecsapás előtt mindkét együttes egy-egy győzelemmel rajtolt a négycsapatos minitornán, az angolok 9–1-re nyertek Észak-Írország ellen, a skandinávok pedig 2–0-ra diadalmaskodtak Svájc felett.

Ma este az angolok és a norvégok is előbb lejátsszák a záró fordulóbeli találkozójukat, majd azt követően ismétlik meg a büntetőt.

A Német Labdarúgó-szövetségnél (DFB) az év játékvezetőjének megválasztott Marija Kurtest az esetet követően az UEFA hazaküldte.

Marija Kurtest az eset után hazaküldte az UEFA (Fotó: Daily Mail)
Marija Kurtest az eset után hazaküldte az UEFA (Fotó: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik