Válogatott: „Alap nélküli, roskadozó épület” - Szatmári

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.09. 09:50
null
Szatmári Sándor szerint Bukarestben nem volt vezére a magyar válogatottnak (Fotó: Mirkó István)
Szatmári Sándor, a Dinamo Bucuresti és a VfB Stuttgart korábbi kitűnő, harmincszoros román válogatott labdarúgója úgy véli, a magyar nemzeti csapatnak nem volt hadvezére a Bukarestben 3–0-ra elveszített világbajnoki selejtezőn, ráadásul kiütköztek a magyar futball általános problémái is.

 

„Rám nem hatott, nem hathatott az anyaországban tapasztalt hurráoptimizmus. Láttam a csehek elleni főpróbát, és tudtam, ezzel a védekezéssel nem lehet nyerni Romániában, ezért aztán rossz érzéseim voltak. Bár Juhász Roland és Mészáros Norbert sem tartozik a klasszis labdarúgók közé, de most láthattuk, helyettesítőik messze vannak a nemzetközi szinttől” – kezdte Szatmári értékelését a Nemzeti Sportnak.

„Olyan volt a válogatott, mint egy alap nélküli, roskadozó épület. De más bajok is voltak Bukarestben. Nem éreztem a tüzet, és bár a magyar kapitányt rendkívül rendes embernek tartom, most azonban nem rendes ember, hanem hadvezér kellett volna. Ám sem a padon, sem a pályán nem volt vezér, olyan, aki gatyába rázza a többieket. Elsősorban nem a játékosok a felelősek, hanem a vezetőség, a labdarúgás irányítói, akiknek egyelőre fogalmuk sincs, miként juthatnánk a nemzetközi szint közelébe.

Ma már bármelyik magyar csapat edzhet úgy, mint a Bayern München vagy a Barcelona, hiszen a neten ott van minden, ami csak kell a másolásához, ám amíg karakter nélküli, a profi világot alig ismerő szakemberek dolgoznak odahaza, főleg az utánpótlásban, addig álom a felemelkedés. Most már nem sok minden tehető, s félő, a román pofon hatása nem múlik el nyomtalanul. Az újabb kudarcot csak erős személyiségekkel, igazi karakterekkel lehet elkerülni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik