Válogatott: Nem szabad megkérdőjelezni az előrelépést - Egervári

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 22:31
null
Egervári szerint jobban játszottak a románok, <br />mint Budapesten (Fotó: Mirkó István)
„Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk” – mondta Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a románok ellen 3–0-ra elveszített világbajnoki selejtező utáni sajtótájékoztatón.

„Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk. Ehhez kellett egy nagyon korai súlyos egyéni hibából kapott gól, de a mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyertek a románok, minden csapatrészben felülmúltak minket” – kezdte Egervári Sándor.

„Nem szeretném, ha magyarázkodásnak tűnne, ezért nem is bontanám ki az okokat ilyen hamar a meccs után. De túl azon, hogy ilyen hangulatban sokan még nem léptek pályára, az első gól lélektanilag nagyon mélyre taszított minket, mélyebbre, mint amilyenre kellett volna. Guzmicsot nem mondhatnám rutintalannak, még ha nincs is sok válogatott meccse. Korcsmár Zsolt cseréjére a játék lefolyása miatt volt szükség, hogy egy szervezőt tudjunk behozni a helyére, ezért érkezett Hajnal. Vargának sérülés miatt kellett lejönnie” – mondta a kapitány.

„Súlyos a vereség, ezt elismerjük. Lényegesen jobban játszottak a hazaiak, mint Budapesten. Ugyanazok a román játékosok sokkal jobban teljesítettek ma, míg mi visszaestünk. Nagyon sajnálom, hogy a velünk szimpatizálók csalódottak, fontos, hogy kijavítsuk ezt, már ha egy észt sikerrel ezt meg tudjuk tenni. Nehéz lesz négy nap múlva felállni, de ebben hiszek. A második helyhez nagy bravúrra lenne szükség a hátra levő három találkozón.”

„A mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket” – zárta mondandóját Egervári Sándor.

A román kapitány szerint csapata különleges sikert aratott, ám a törökök ellen mérhetetlenül nehezebb dolguk lesz.

„Egy boldog, szép este volt ez számunkra, de éppen így örültem az észtek és a törökök legyőzése után is – mondta a lefújás után a románok szövetségi kapitánya, Victor Piturca, akinek így a román sajtó szerint megmenekült állása. – A mai mérkőzés egész Románia számára különleges jelentőséggel bírt, velünk volt az egész ország. Hatalmas győzelmet arattunk, amely megnyitja az utat a pótselejtezők felé. Játékosaimé a győzelem, fantasztikusan futballoztak és mindenben az ellenfél fölé nőttek. A törökök elleni mérkőzés nem lesz könnyű, sőt, végtelenül nehezebb, mint a magyarok ellen. Remek játékosaik vannak, remek szövetségi kapitánnyal bírnak. Ha őket megverjük, kilencven-kilencvenöt százalékos eséllyel elérjük a pótselejtezőt. Óriási volt a hangulat, kivéve a mérkőzés előtt a magyar himnusz közben. Mondhatni négy pontot szereztünk, fontos ugyanis a három szerzett gól is. Marica nagy mérkőzése volt ez, Pintilii is nagyszerűen futballozott.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik