Román-magyar: Az egész ország megérdemelte az egy pontot - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 20:11
Mint arról már beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Romániában Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a lefújás után elmondta, az egész ország megérdemelte az egy pontot.

„Egyetértek azzal, hogy jó eredmény a döntetlen, főleg egy ilyen jó második félidei teljesítmény után. A srácok nagyot hajtottak, nagyot küzdöttek, a mérkőzés előtt betervezett cserék pedig bejöttek. Gera Zoli ennyit bírt, magas színvonalon játszott. Az egész ország megérdemelte ezt az egy pontot” – mondta Dárdai a mérkőzést közvetítő Magyar Televíziónak.

„A szünetben kicsit átvariáltuk a csapatot. Mondtam a játékosoknak, hogy nyugodjanak meg, most már megkapták a gólt. Egy-két pozícióban változtattunk, kicsit talán megzavartuk a románokat azzal, hogy Dzsudzsák hol az egyik, hol a másik oldalon tűnt fel. Megint rosszul kezdtünk, az első öt-nyolc perc nem volt jó, de minden úgy alakult, ahogy elterveztük” – folytatta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Az egyenlítő gól után a románok türelmetlenek voltak, mi türelmesek, és megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, de nem szabad telhetetlennek lennünk. Jó alap a későbbiekre nézve a romániai döntetlen, ám azt gondolom, most jön a neheze. Ki kell pihenni ezt a mérkőzést, de nagyon kevés időnk van a regenerálódásra. Ez az egy pont egész Magyarországnak fontos” – tette hozzá Dárdai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik