Román-magyar: 45 perc nem elég! - bukaresti lapszemle

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 20:33
null
Bejött Miriuta jóslata (Fotó: Veres Viktor)
Gyors romániai lapszemle a szombat este Bukarestben lejátszott Románia–Magyarország (1–1) Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésről.

 

PITURCA: NEM TÖRTÉNT SZABÁLYTALANSÁG DZSUDZSÁK GÓLJA ELŐTT
„Kezünkben tartottuk a mérkőzést – értékelt a románok szövetségi kapitánya. – Mondtam a fiúknak, hogy másodszor is be kellene találnunk, de nem jártunk sikerrel, és aztán úgy kaptunk gólt, hogy a szabadrúgás előtt nem is szabálytalankodtunk. Ilyen az élet, el kell fogadnunk.”

Ellentétes félidők után Románia nem bírt Magyarországgal – írta percekkel a lefújás után a bukaresti sportnapilap, a Gazeta Sporturilor internetes oldalán. A mérkőzés tudósításából nem maradtak ki a lelátói botrányok sem, a honlapon már a szünetben olyan vélemény jelent meg, hogy a szurkolók miatt újabb súlyos büntetés vár a román szövetségre és a válogatottra.

Sanmartean varázslata és Rusescu gólja kevés volt a Prosport szerint, meghatónak nevezve a mérkőzés után a Himnuszt együtt éneklő magyar tábor és játékosok jelenetét, miközben a román futballisták a lefújás után azonnal eltűntek az öltözőben.

A sport.ro televízió szerint a román válogatott ismét belesett „ősi” hibájába, és a vezetés megszerzése után átengedte a kezdeményezést az ellenfélnek. A stúdióban ülő kommentátorok szerint a magyarok érdemeltek volna inkább győzelmet, mivel szerintük Szalai első félidei gólja szabályos volt. A csatorna szakkommentátora, Gabriel Popescu egykori válogatott játékos szerint Piturcának nem sikerült pótolnia az eltiltott Maricát.

Szintén megszólaltatták Miriuta Vasilét, aki a mérkőzés előtt 1–1-es eredményt jósolt, és úgy vélte, igazságos eredmény született. A magyar válogatott egykori játékosa szerint a román és a magyar csapat is ki fog jutni az Európa-bajnokságra.

Az Adevarul napilap szerint csak egy félidőt játszott a román csapat, a másodikban viszont kiütköztek a korábban megszokott hibák, Dzsudzsák balja pedig megbüntette őket.

„45 perc nem elég!" – írja Digisport internetes oldala, kiemelve a les miatt érvénytelenített két gólt, és a román csapat szünet utáni gyenge teljesítményét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik